توسعه پایدار چیست؟ | نقش مددکاران اجتماعی در توسعه پایدار چیست؟

توسعه پایدار، توسعه­ ای است که نیازهای زمان حاضر را بدون به خطر انداختن توانایی­ها به منظور برطرف کردن نیازهای نسل­های آتی شکل می­دهد. مفهوم توسعه پایدار به روش­های مختلفی می­تواند تفسیر و ترجمه شود، با این وجود مفهوم هسته ­ای و اساسی چنین رویکردی بر تعادل موضوعات مختلف که اغلب با یکدیگر در حال رقابت هستند می­باشد و در این فرآیند محدودیت­های زیست­ محیطی، اجتماعی و اقتصادی که جامعه با آن روبروست نیز در نظر گرفته می­شود.

تمرکز توسعه پایدار بیش از آن چیزی است که تنها به مسائل زیست­ محیطی اشاره نماید؛ بلکه در مورد جامعه­ ای است که بسیار با اطمینان، قوی و سلامت است. این بدین معناست که نیازهای مختلف و متنوع تمام افراد در اجتماعات موجود و آینده، ارتقاء رفاه فردی، همبستگی و پیوستگی اجتماعی و خلق فرصت­های مساوی را شامل می­شود.

نقش مددکاران اجتماعی در توسعه پایدار

  • حرفه مددکاری اجتماعی باید به طور فعالانه در فرآیندها و ساختارهایی که به پیشرفت اقتصادی پایدار منجر می­شود را حمایت کند و در سطوح اجتماعات به همکاری بپردازد. مددکاران اجتماعی نیاز دارند تا در اهداف ابتکاری در تقویت و تحریک قدرت اقتصادی در اجتماعات نقش مهمی را ایفاء نمایند.
  • دانش پایه و ابتدایی در زمینه بازار و الزامات آن باید توسط مددکاران اجتماعی فراگرفته شود تا در برنامه­ ریزی­ها و فعالیت­های اجرایی، برای مراجعان خود از آن بهره گیرد. گاهی اوقات مراجعان افرادی هستند که مهارت­های خاص و یا منابعی در اختیار دارند و مددکار اجتماعی که به بازار و الزامات آن آشناست می­تواند در این زمینه به مدیریت مراجع خود بپردازد.
  • مددکاران اجتماعی در زمینه ارزیابی، برنامه­ ریزی، پایش و توسعه ارتباط با سازمان­ها با توجه به ایجاد پروژه­ ها و درآمدزایی باید بتوانند به فعالیت بپردازند و بدین روش مددکار اجتماعی که دانش کارآفرینی دارد می­تواند با اعتمادسازی بین خود و مراجع و ایجاد انگیزه فعالیت­های منجر به درآمد را برای مراجعانی که قابلیت توانمندسازی داشته باشند ایجاد کند.
  • مددکاران اجتماعی نمی­توانند فعالیت­ها و مسئولیت­های خود را به صورت مداخلات کوتاه ­مدت محدود کنند. رشد پایدار و بهبود در زندگی افراد دچار مشکل نیازمند فعالیت­هایی بلندمدت از تغییر نگرش تا سطح عمل است.
  • کمبود دانش مرتبط با کارآفرینی سبب می­شود تا شروع و هدایت فعالیت­های اقتصادی که بخشی از استراتژی اقتصادی کل کشور باید باشد شکل نگیرد و از این روی فقر و بیکاری در بین مراجعان مددکاران اجتماعی نیز همچنان تولید و بازتولید شود.
  • با توجه به شرایط مددکاران اجتماعی، دوره ­های مستمر و کاربردی در زمینه دانش اقتصادی و مالی به منظور سطح دانش کاربردی مورد نیاز است.
  • حرفه مددکاری اجتماعی به طور فعالانه نیاز دارد تا در زمینه توسعه پایدار به نظریه­ پردازی بپردازد و حوزه حرفه مددکاری اجتماعی به طور با اهمیتی می­تواند فرآیند تجهیز و قادرسازی افراد به فرآیند جایگاه قانونی در اقتصاد را به آنها آموزش دهند.
  • مددکاران اجتماعی نیاز دارند تا مهارت­ها و دانش یکپارچه­ ای را در زمینه مدیریت کسب و کار بدانند و با رویکردی کل­نگرانه که از حرفه مددکاری اجتماعی نشات می­گیرد به فعالیت بپردازد.

 

نویسنده: اکرم عسگری؛ مددکار اجتماعی و مدیر مسئول کلینیک مددکاری اجتماعی هانا | از سری یادداشتها و مقالات ماه جهانی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۷
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا