کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی ، تنها تشکل صنفی مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور

کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی، یکی از تشکلهای حرفه مددکاری اجتماعی در سطح کشور می باشد که در مدت کوتاهی از بدو شروع فعالیتش، کارهای ارزشمندی در راًستای اهداف خویش انجام داده است.
خبرنگار وب سایت تخصصی مددکاران اجتماعی ، با آقای جواد طلسچی یکتا  مدیر عامل این کانون ، گفتگویی انجام داده است که مشروح این گفتگو را به سمع و نظر شما می رسانیم.
جناب آقای طلسچی، کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی ،زیر نظر کدام سازمان شکل گرفته و در مورد روند شروع بکار این کانون توضیحاتی بفرمایید ؟
کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور به عنوان تنها تشکل صنفی مراکز مددکاری اجتماعی فعال در سطح کشور، از سال ۱۳۸۶ با اخذ مجوز از وزارت کشور و همچنین سازمان بهزیستی پا به عرصه وجود گذاشت. البته در سال ۸۹ تغییرات جدیدی در روند شکل گیری مجدد این کانون رخ داد. کانون جدیدی تحت عنوان کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور و در امتداد فعالیتها و اهداف اولیه تعیین شده صنفی با اخذ مجوز از سازمان بهزیستی کشور شروع بکار نمود و تا کنون برقرار است. از ابتدای تشکیل کانون مذکور تا به امروز ۳ دوره هیات مدیره را پشت سر نهاده ایم و در حال حاضر اعضاء هیات مدیره دوره سوم در حال خدمتگزاری به جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور می باشند. قابل به ذکر است که این تشکل صنفی از پتانسیل ۳۵۰ تا ۴۰۰ کلیینک مددکاری اجتماعی در کل کشور و ۲۵ کانون استانی برخوردار است . کلینیک های مددکاری اجتماعی که هر کدامشان به مثابه یک سازمان اجتماعی قلمداد می گردند دارای توانمندیها و پتانسیلهای تخصصی اجتماعی مختلف و متنوعی می باشند و سالهاست تحت نظارت و با مجوز سازمان بهزیستی کشور در حال خدمت رسانی تخصصی در حوزه های مختلف مددکاری اجتماعی به جامعه هدف هستند. مراکز مددکاری اجتماعی امروز با برخورداری از تجارب علمی و عملیاتی چندین ساله در امر توانمندسازی جامعه هدف که عمدتاً شامل توانمندسازی زنان سرپرست خانواده، کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، معتادین به موادمخدر ، ارائه خدمات تخصصی در زمینه کاهش طلاق و خصوصا ارائه خدمات مشاوره مددکاری اجتماعی و … ( بر اساس دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی سازمان بهزیستی کشور) می باشند، قابلیت همراهی و همکاری با سایر نهادها و سازمانهای اجتماعی در مسیر پیشبرد اهداف متعالی امور اجتماعی در برنامه ششم توسعه را نیز دارند. البته ناگفته نماند که اولویت اصلی و اساسی ما همکاری و همراهی با سازمان بهزیستی کل کشور است که به واقع متولی اصلی کلینیک های مددکاری اجتماعی می باشد.
چه اهدافی را این کانون ، دنبال می کند؟
اهداف اصلی کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور و نقشه راه اصلی آن همان اهداف اساسنامه ای این سازمان غیردولتی می باشد که اهم آنها عبارتند از:
-ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در کلینیکها و حمایت و صنایت از حقوق کلینیکها و نظارت بر حسن انجام فعالیت کلینیکها و اعمال قوانین در خصوص آنان
-ارتقاء سطوح کمی و کیفی کلینیکهای مددکاری اجتماعی و برگزاری دوره های فنی و تخصصی جهت بروزرسانی کلینیکها و افزایش آگاهی و دانش فنی مدیران کلینیکها و سایر همکاران شاغل در کلینیکها
-برگزاری همایشات و جلسات هم اندیشی و میزگردهای علمی و تخصصی بین کلینیکها و سایر نهادها
-همکاری و خرید خدمت از معاونت های اجتماعی – توانبخشی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور و دفاتر تخصصی و قبول طرح های اجرایی آنان
– برنامه های نظارتی کانون کشور ، توانمندسازی، آموزش ، غربالگری ، تحقیق و پژوهش و تلاش در جهت معرفی کلینیکها به سایر سازمانها و نهادهای فعال در حوزه اجتماعی و انعقاد قراردادها و تفاهم نامه های همکاری با سایر سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی که در راستای اهداف اجتماعی و گروههای هدف اجتماعی در سه سطح پیشگیری و موارد ذکر شده فعالیت می نمایند.
کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی در چارچوب اهداف تعیین شده، چه اقداماتی انجام داده است؟
یکی از مهمترین اتفاقات یکسال گذشته، ایجاد زیر ساختهای اساسی در حوزه شبکه سازی و شناساندن مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور به آحاد مختلف جامعه با استفاده از پتانسیلهای فضای مجازی بوده است. بعنوان مثال یکی از اقدامات مربوطه، طراحی و راه اندازی وبسایت مراکز مددکاری اجتماعی در نقشه ایران ( بصورت جانمایی مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور در نقشه استانها همراه با صفحات اختصاصی مراکز ) با هدف ایجاد یک بانک اطلاعاتی قوی و بروز از کلینیک های مددکاری اجتماعی در سطح کشور بوده است که در سال ۹۳ انجام شد و به مرور تکمیل می گردد و مسلما با تغییرات تعداد مراکز تا همیشه ادامه خواهد یافت و برقرار خواهد بود. قابل به ذکر است در همین راستا برای مجموعا ۲۵ کلینیک و کانون های استانی نیز وبسایتهای اختصاصی راه اندازی و طراحی شده است.
مورد بعدی تشکیل کارگروههای تخصصی کانون مراکز مددکاری اجتماعی کشور بود که در روز پایانی اولین مجمع عادی سالیانه کانون کشور در تهران – پاییز ۹۳ رقم خورد و پایه های علمی – عملیاتی کانون کشور را بعنوان تنها تشکل صنفی مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور محکم تر نمود. کارگروههای کانون کشور شامل بخشهای آموزش و پژوهش – مدیریت و بازاریابی خدمات اجتماعی – امور حقوقی ، قراردادها و اجرایی – فضای مجازی و رسانه می باشد.
همچنین تعریف و ارائه برنامه جدید راهبردی – عملیاتی کانون کشور، اقدام به رایزنی ها و مذاکرات بعمل آمده با معاونت های مختلف تخصصی سازمان بهزیستی کشور در جهت افزایش همکاریها و تعاملات مراکز مددکاری اجتماعی با این سازمان نیز از جمله اقدامات اساسی این دوره از کانون کشور بوده است که همچنان در دستور کار ماست و در حال پیگیری تا حصول نتایج قطعی و موثر بر روند پیشرفت کمی و کیفی کلینیک های مددکاری اجتماعی ادامه خواهد داشت.
سخن پایانی:
در پایان از حضور ارزشمند یکایک اعضاء هیات امناء محترم کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور که بعنوان بالاترین و مهمترین رکن این تشکل صنفی، در تمامی مقاطع زمانی و شرایط مختلف یار و پشتیبان ما بوده اند و هستند و همچنین تلاشهای بی وقفه اعضاء محترم هیات مدیره کانون کشور، خصوصاً جناب آقای احمد رحیمی نهایت تشکر و قدردانی را بعمل می آورم و معتقدم ارتقاء سطح تاب آوری مدیران مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور، مهمترین رمز موفقیت کلینیکهای مددکاری اجتماعی در آینده ای نه چندان دور خواهد بود.
ضمن تشکر از آقای جواد طلسچی یکتا
مدیرعامل کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور از وقتی که در اختیار ما گذاشتند.

منبع: وبسایت تخصصی مددکاران اجتماعی ایران

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا