مددکاری اجتماعی آنکولوژی | نقش مددکاران اجتماعی در کار با مبتلایان به سرطان
تشخیص بیماری سرطان بر هر فردی به طور ویژه و خاص تأثیرگذار است، با این وجود همه افرادی که به بیماری سرطان دچار میشوند در یک نقطه دارای اشتراک هستند و بی شک استرسی است که فرد آن را تجربه میکند و کاهش این استرس مهمترین بخش از فعالیت یک مددکار اجتماعی در بخش سرطان (کانسر) میباشد.
مددکاری اجتماعی نقش بسیار مهمی در فراهم نمودن اهداف کلی تیم توانبخشی آنکولوژی برای فرد بیمار و خانواده او بازی میکند. اغلب مددکاران اجتماعی آنکولوژی با مدارک کارشناسی ارشد و بالاتر میباشند که در زمینه ارزیابی روانی _ اجتماعی دوره های گوناگونی از جمله مشاوره فردی، خانوادگی و گروهی و نیز مداخلاتی در زمینه آموزش به بیماران و توزیع منابع اجتماعی به منظور افزایش کیفیت زندگی را به صورت تخصصی گذرانده اند.
مددکاران اجتماعی همچون پلی هستند که فاصله بین مراقبت درمانی _ فنی پیچیده و زندگی روزمره بیمار دچار سرطان را به یکدیگر متصل میکند بنابراین مددکار اجتماعی آنکولوژی در تیم درمان به نقش حمایتهای روانی _ اجتماعی از بیماران و خانواده هایشان تأکید میکند.
مددکار اجتماعی آنکولوژی در ابتدا به ارزیابی روانی _ اجتماعی مراجع میپردازد. این ارزیابی امروزه با ابزارهایی انجام میشود که در چینش و مراقبت از بیمار میتواند کمک کننده باشد؛ سپس مددکار اجتماعی طرح اقدام عملی در مراقبت را به همراهی اعضای تیم سلامت و مراقبت از بیمار تشریح میکند تا خدمات روانشناختی _ اجتماعی، خدمات بیمه ای، دسترسی به منابع اجتماعی مناسب و پیگیری بر اساس رویکرد مددکاری اجتماعی را برای فرد و خانواده او فراهم آورد.
جهت دریافت متن کامل مقاله مددکاری اجتماعی انکولوژی اینجا کلیک کنید.
نویسنده: سجّاد مجیدی پرست | دانشجوی دکترای مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی و مدیر پژوهش کلینیک مددکاری اجتماعی هانا
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران