بلایای طبیعی و افراد آسیب پذیر

چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

بلایا خنثی نیستند و شدت تأثیرات مخاطرات طبیعی و تغییرات اقلیمی بر افراد، اقتصادها و جوامع تنها پیامد در معرض یک خطر فیزیکی قرار گرفتن نیستند بلکه بوسیله عوامل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شکل گرفتند که آسیب­ پذیری را سبب می­ شوند (ریبوت، ۲۰۱۰؛ آرنولد و برتون، ۲۰۱۱).

افراد فقیر و در حاشیه به دلایل مختلف شدیدتر تحت تأثیر مخاطرات طبیعی و تغییرات اقلیمی قرار می­گیرند. نخست، آنها با زندگی کردن در مناطق حاشیه­ ای و ناامن (برای مثال، دشتهای سیلابی، کناره رودخانه ها یا سراشیبی های تند) اغلب شدیدتر با مخاطرات روبرو می­شوند. آسیب­ پذیری آنها بیشتر است چون بیشتر احتمال دارد که در خانه های با استاندارد پایین زندگی کنند و حقوق مالکیت زمین نا مشخص دارند که انگیزه­ای برای سرمایه گذاری برای کاهش ریسک فراهم نمی ­کند. بعلاوه، معیشت آنها بیشتر دربرابر تأثیرات مخاطرات و تغییرات اقلیمی آسیب­ پذیر است زیرا افراد فقیر روستایی به شدت به کشاورزی یا منابع طبیعی برای معیشت خود وابسته هستند.

دوم، خانواده های فقیر و در حاشیه کمتر می­ توانند تأثیرات مخاطرات را وقتی اتفاق می­ افتند جذب کنند و از آن بهبود یابند زیرا با پس­انداز اندک و محدود یا با عدم دسترسی به اعتبار رسمی، افراد فقیر بر طیفی از مکانیسم های مقابله­ ای غیر بهینه پس از فاجعه متکی هستند. برای مثال، آنها ممکن است دارایی های سودبخش مانند تجهیزات مزرعه یا احشام را بفروشند، وامهای غیر مفید بگیرند و بچه ها را از مدرسه بیرون بیاوند تا شهریه مدرسه آنها را پس ­انداز کنند که همه اینها آنها را در یک چرخه فقر قفل خواهد کرد (شفرد و همکاران، ۲۰۱۳؛ بنسون و همکاران، ۲۰۱۳). برای خانواده­ هایی که درست بالای خط فقر زندگی می­ کنند، بلایا می­تواند آنها را به فقر و آسیب­ پذیری بیشتر سوق دهد.

متن کامل مقاله را از اینجا دریافت نمایید.

گردآوری و ترجمه: فاطمه محمدی؛ مددکار اجتماعی
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا