مصاحبه اختصاصی وبسایت مددکاری اجتماعی ایرانیان با اعضاء کارگروه کاهش آسیبهای روانی- اجتماعی در مناطق زلزله زده – قسمت اول
با توجه به حضور مدیریت مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان بعنوان حامیِ رسانه ای کارگروه کاهش آسیب های روانی- اجتماعی در مناطق زلزله زده، در کنار سایر فعالیتهای رسانه ایِ برنامه ریزی شده برای این گروه تخصصی، به معرفی اعضاء این مجموعه خواهیم پرداخت که در اولین قسمت از این حرکت رسانه ای، مصاحبه ای با آقای بهنام خالدی (عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه؛ دبیر کارگروه توسعه کارآفرینی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی) ترتیب داده شده است که در ادامه می خوانید.
*** جناب آقای بهنام خالدی؛ ضمن سلام و احترام؛ به نظر شما تشکیل این کارگروه چه تأثیری بر کیفیت زندگی آسیب دیدگان زلزله خواهد داشت؟ پیشنهاد، ایده یا برنامه خاصی برای همراهیِ موثر با این تیم تخصصی دارید؟
با سلام و احترام؛ در خصوص حمایت های روانشناختی در مناطق زلزله زده، از اولین روز بعد از زلزله با اعزام گروههای تخصصی از سوی سازمان ها و نهادهای ذیربط، شاهد فعالیت های گسترده و جدی بودیم که البته هنوز هم در جریان است اما با توجه به ماهیت زلزله و اثرات ماندگار آن، بعضی از مشکلات روانی و اجتماعی، ممکن است در ماهها یا سالهای بعد، خود را نمایان کند.
معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در راستای رسالت و مأموریت خود نیز نقش رابط یا عنوان هماهنگ کننده بین سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی را داشت و اقدام به تشکیل کارگروه کاهش آسیبهای روانی- اجتماعی کرده است.
حضور افراد متخصص، مجرب و توانمند در این کارگروه قطعاً خواهد توانست گامهای موثر در راستای حل مشکلات مردم منطقه زلزله زده بردارد.
*** از کمیته های تخصصی این کارگروه بفرمایید و اینکه شما در کدامیک از کمیته های شش گانه مربوطه حضور دارید؟
به عنوان روانشناس و عضو کارگروه سلامت روان معاونت اجتماعی در کمیته سلامت روان، کمیته اشتغال و کارآفرینی و همچنین کمیته آموزش فعالیت دارم. از ایده ها و برنامه های گروه، حمایت علمی و سازمانی خواهیم کرد. ظرفیت علمیِ دانشگاه علوم پزشکی با وجود اعضاء هیأت علمی روانپزشکی، روان پرستاری، روانشناسی بالینی و نیز روان شناسان و متخصصان بهداشت روان معاونت بهداشتی، کمک و حمایت خوبی از کارگروه کاهش آسیب خواهیم داشتیم.
با توجه به نقش مهم مولفه های اجتماعی در حوزه سلامت، پدیده کار و اشتغال در جامعه یکی از عوامل ارتقاء سلامت روانی اجتماعی محسوب می شود و نقش پیشگیری کننده از آسیبهای اجتماعی را بازی می کند.
لذا با توجه فعالیت ما در این حوزه، پیشنهاد تشکیل کمیته اشتغال و کارآفرینی را در کارگروه کاهش آسیب دادیم و مورد پذیرش و استقبال سایر اعضاء قرار گرفت.
*** ضمن تشکر از وقتی که جهت تهیه این مصاحبه در اختیار ما قرار دادید؛ چه دورنمایی را برای این کارگروه ترسیم می کنید و به نظر شما چه ظرفیت هایی جهت اقدامات عملیاتی، مشارکت ها و بسیج سمن های اجتماعی به واسطه تشکیل این کارگروه حاصل خواهد شد؟
باتوجه به حضور و فعالیتهای داوطلبانه سازمانهای مردم نهاد اجتماعی در منطقه زلزله زده، امیدواریم با مشارکت و کمک این عزیزان و حمایتهای تخصصی و سازمانی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در جهت حل مشکلات موجود حرکت کنیم.
انتظار ما از سمن های اجتماعی؛ تشویق مردم و گروههای مختلف اجتماعی در منطقه برای استفاده از خدمات تخصصی سازمانهای دولتی و غیر دولتی است. به عنوان مثال شرایط ایجاد کسب و کار و مشاغل کوچک مقیاس؛ در مناطق زلزله زده، از هر لحاظ فراهم است.
ایجاد انگیزه در مردم و تشویق آنان برای همکاری با تیم تخصصی اشتغال و کار آفرینی، حداقل و مهمترین اقدامی است که سمن های فعال در منطقه می توانند انجام دهند.
مصاحبه: سپیده امیری؛ رابط خبری مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی در استان کرمانشاه