مصاحبه با دبیر اجرایی همایش مددکاری اجتماعی روانپزشکی

با توجه به نزدیک شدن موعد برگزاری “همایش مددکاری اجتماعی روانپزشکی که به زودی به همت انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران صورت خواهد پذیرفت و از جایی که مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان مسئولیت پوشش رسانه ایِ این رویداد را عهده دار خواهد بود لذا مصاحبه هایی با برخی عوامل دست اندرکاران این همایش ترتیب داده شده است که در اولین مورد، گفتگوی رسانه ایِ ما با دبیر کمیته اجراییِ این همایش بوده است که در ادامه میخوانید.

*لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید؟

بنده عذرا فرمانی فارغ التحصیل مقطع دکتری مددکاری اجتماعی از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی هستم.

*از چه زمانی با انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران آشنا شدید و همکاری خود را آغاز نمودید؟

با توجه به اینکه بنده هر سه مقطع تحصلی ام را در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گذراندم و در واقع محل انجمن علمی در گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دفتر بود از همان دوران کارشناسی (سال ۸۰) با انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران آشنا شدم و طی این سال ها عضو انجمن بوده ام و در فعالیت ها مشارکت داشته ام  اما طی دوران تحصیل در مقطع دکتری و پس از آن که حدود هفت سالی می شود خوب همکاری ام جدی تر و به مرور زمان بیشتر شده است و اگر برنامه ای در انجمن علمی کلید خورده که می توانستم همکاری کنم  و گوشه ای از کار را به عهده بگیرم تلاشم این بوده که این اتفاق بیفتد.

*لطفاً کمی در مورد همایش مددکاری اجتماعی روانپزشکی توضیحاتی را برای مخاطبین مجله اینترنتی مددکاری ارائه بفرمایید.

برگزاری همایش مددکاری اجتماعی روانپزشکی در سال گذشته در انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران کلید خورد.. همانطور که از نامش پیداست این همایش  به معرفی یک حیطه تخصصی در مددکاری اجتماعی  می پردازد. قرار بود همایش در خرداد ماه به صورت حضوری برگزار شود که به  دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد و طی این مدت دبیرخانه همایش تلاش کرد تا به صورت اینترنتی این همایش برگزار شود و به امید خدا در ۱۷ شهریور این اتفاق می افتد.

*اینکه این همایش با چه اهدافی برگزار می گردد و تا این لحظه میزان استقبال جامعه مددکاران اجتماعی ایران از این همایش تا چه میزان بوده است؟

با توجه به اینکه مددکاری اجتماعی روانپزشکی، گرایشی از مددکاری اجتماعی است و تعداد قابل توجهی مددکاران اجتماعی در بیمارستانها، مراکز و موسسات دولتی و غیردولتی  به بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی و خانواده آنها خدمات بستری و یا سرپایی ارائه می دهند. لذا هدف همایش مددکاری اجتماعی روانپزشکی به نوعی معرفی  این حوزه است تا دانشجویان و فارغ التحصیلان مددکاری اجتماعی با دانش روز در این حوزه آشنا بشوند و از تجربیات ارائه شده توسط افراد فعال این حوزه استفاده کنند. از طرفی اعضای تیم درمان هم  با ماهیت مددکاری اجتماعی روانپزشکی آشنا  می شوند چرا که علاوه بر مددکاران اجتماعی، روانپزشکان، پرستاران، روانشناسان و کاردرمانگران نیز از جمله مخاطب های این همایش بشمار می روند.

به نظرم تا این لحظه استقبال مددکاران اجتماعی خوب بوده است اگر چه ما انتظار داریم بهتر از این هم بشود و مددکاران اجتماعی از این فرصت استثنایی پیش آمده بهره مند شوند. اگرچه باید بگویم تعداد قابل توجهی از همکاران روانشناس و رشته های دیگر نیز در این همایش ثبت نام کرده اند که این اتفاق مبارکی است.

*بنظر شما مجازی بودن برگزارشدنِ این همایش، چه تأثیراتی (چه مثبت و چه منفی) در کیفیت اجرایی آن خواهد داشت؟

خوب مجازی برگزار شدن  همایش یک تجربه جدید است و ما نیمه پر لیوان را می بینیم. اگر چه این شرایط باعث شد بخش هایی از همایش مانند کارگاهها حذف شود اما این امکان فراهم شده است تا مددکاران اجتماعی در شهرهای مختلف سراسر کشور بتوانند در این همایش شرکت کنند و از هزینه های شرکت کنندگان ما نیز کاسته شود. یک مزیت مهم دیگر همایش ارائه محتوای همایش بدون کم و کاست درقالب بسته آموزشی است که در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد و می توانند به خوبی از آن بهره مند شوند.

*سخن پایانی شما را میشنویم؟ برای جامعه مددکاری اجتماعی ایران چه توصیه ای دارید؟

توصیه ام همان است که پیشتر عرض کردم. اینکه مددکاران اجتماعی فرصت پیش آمده را غنیمت بشمارند و استفاده کنند. مددکاری اجتماعی هم مانند رشته های دیگر در حال پیشرفت و به روز شدن است و در دنیا مددکاران اجتماعی در حوزه های جدیدی ورود کرده اند. اگر قرار باشد ما هم حرفی برای گفتن داشته باشیم باید تلاش کنیم دانش خودمان را به روزرسانی کنیم و در حیطه و فیلدهای جدید کاری ورود کنیم . از سوی دیگر خودمان را به سایر رشته ها معرفی کنیم.

تهیه شده در واحد روابط عمومی مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

 

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button