باشگاه تاب آوری | تاب آوری پیوند
باشگاه تاب آوری؛ انعکاس دهنده فعالیتها و اقدامات تخصصی کارگروه تاب آوری در رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان
باشگاه تاب آوری: مایه مسرت و مباهات است که در نهمین کنگره سراسری پیوند سلولهای بنیادی برای نخستین بار در کشور فرصتی دست داد تا از تاب آوری روانشناختی هم سخنی به میان آید که عبور موفقیت آمیز از تلخی های روزگار و شرایط نامناسب را نیز همین (تاب آوری) توصیف میکند تاب آوری است که بهترین پیش بینی کننده کیفیت زندگی و سلامت روان است.
بالطبع بیماران پیوند نیز دچار مشکلاتی می شوند که نیازمند مداخلات روانپزشکی و یا روانشناختی است چه بسا معدودی از پیش با همین اختلالات و مشکلات دست و پنجه نرم میکرده اند.
فضای روانی پیوند میتواند آکنده از ابهام، عدم قطعیت، اضطراب و استرس و یا سرشار از امید و خوشی بینی، نستوهی و همراهی باشد. تاب آوری بعنوان یک رویکرد توسعه گرا میتواند فضای روانی بهینه را برای درمان حمایت کرده و تدارک ببیند.
اتحاد وتبعیت از درمان، توفیق در فرآیند دشوارپیوند و مدیریت بهینه وضعیت روانی و هیجانی با برخورداری از تاب آوری میسر خواهد بود که البته متغیرهای روان شناختی منفی و نامطلوب در روند درمان و در فضای پیوند به یقین با این سازه روانشناختی رابطه منفی دارند.
بیماران پیوند اغلب با توانایی های تحلیل رفته، دارایی های از دست رفته و جلوه های معنوی مخدوش در صف پیوند قرار گرفته اند.
توسعه و تقویت توانایی ها با تاکید بر حل مسائل شخصی، گسترش دارایی ها با تأکید بر دریافت حمایت های بیرونی اعم از کادر درمان، خانواده و گروه همسان و ارتقاء طراوات و سلامت معنوی با تأکید بر هیجانات مثبت میتواند شالوده و اهم اقدامات در زمینه توسعه تاب آوری بیمار پیوند بشمار آید که به مهر پروردگار کنگره کرمانشاه پیش در آمدی بر این مهم است.