آشنایی با کلینیک مددکاری اجتماعی همراز (کرمانشاه)؛ به مدیریت خانم ماندانا جواهری
حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، چهارمین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با خانم ماندانا جواهری (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی همراز؛ استان کرمانشاه) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.
لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد، لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.
*** ضمن سلام و احترام؛ لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید
با سلام و احترام؛ ماندانا جواهری هستم، کارشناس مددکاری اجتماعی اورژانس اجتماعی؛ شغل و حرفه ام مددکاری اجتماعی و مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی همراز هستم؛ مدیر کلینیک حقوقی زنان و خانواده و کرسی صلح و دموکراسی حقوق بشر یونسکو دانشگاه شهید بهشتی در شعبه استان کرمانشاه می باشم و در زمینه های مختلف مددکاری اجتماعی؛ طلاق؛ تربیت کودکان؛ اعتیاد جهت مداخله و اقدام؛ دوره های مربوطه تخصصی را گذرانده ام.
* از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟
بنده حدود ۱۴سال است سابقه فعالیت در حوزه های مختلف مددکاری اجتماعی را دارم و بارها به عنوان چهره و فعال اجتماعی مورد تقدیر و محبت مسئولین و مردم قرار گرفته ام. در سال ۱۳۹۱مجوز تأسیس کلینیک مددکاری اجتماعی خود را با نام همراز از بهزیستی استان کرمانشاه دریافت نمودم و از همان ابتدا در حاشیه های شهر مشغول به فعالیت های اجتماع محور شدم و تعاملات خوبی را با ادارات و ارگانها برقرار نمودم و به لطف خدا و همراهی مسئولین محترم در طرح های اجتماع محور و توانمندسازی موفق بوده ام.
بعد از مسئولیت کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی استان کرمانشاه به عنوان مسئول شعبه استانی انجمن مددکاران اجتماعی ایران در استان منصوب شدم و تاکنون هم با افتخار خادم مددکاران اجتماعی و همه بزرگواران هستم.
حوزه فعالیت اینجانب مددکاری اجتماعی (فرد؛ خانواده؛ گروه و جامعه) می باشد.
در جهت ارائه خدمت به جامعه هدف و ارائه طرح و برنامه و فعالیت های توانمندسازی اجتماع محور و برگزاری کارگاههای آموزشی و همایش ها، ارائه خدمات مشاوره ای و روانشناسی به شکل تخصصی با نیروهای متخصص و شناخته شده می باشد.
* با کدام ارگانها و نهادها همکاری دارید و لطفاً از خدمات تخصصی قابل ارائه توسط مرکزتان بفرمایید
با توجه به تعاملات و ارتباطات گسترده با ارگانها و سازمانها؛ همکاری و تعامل خوبی برقرار شده است. (بهزیستی؛ انجمن مددکاران اجتماعی ایران؛ کمیته امداد امام خمینی (ره)؛ نیروی انتظامی؛ بنیاد شهید؛ شهرداری؛ بانک ها و دانشگاهها؛ شورای مبارزه با مواد مخدر؛ هلال احمر؛ دانشگاه شهید بهشتی؛ آموزش و پرورش و …) و جامعه مردم.
* بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟
مددکاران اجتماعی و خصوصاً مدیران کلینیکها با کسب علم؛ به روز بودن و دانش افزایی؛ احساس مسئولیت و همسویی و اتحاد می تواند برنامه ها و طرح های پیشگیرانه از آسیب های اجتماعی و آموزشیِ خوبی را با توجه به جامعه هدف و ضرورت نیاز آن جامعه ارائه نمایند و در جهت ارتقاء سواد اجتماعی تأثیرگذار باشند. تعهد و مسئولیت پذیری و اتحاد در رقابت های سالم و سازنده مهمترین پشتوانه ترقی و توانمندسازی جایگاه مددکاری اجتماعی است و حفظ شأن و جایگاه حرفه مددکاری اجتماعی که نیاز به بسیج و مشارکت مددکاران اجتماعی در تمام عرصه های اجتماعی دارد به عنوان پتانسیل ها و سرمایه ها ی اجتماعی و متخصص در این حرفه مقدس بسیار مهم می بینم.
* برای جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کشور چه دورنمایی را ترسیم می کنید؟ ضمن سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، سخن پایانی شما را می شنویم
به نظر بنده حضور و فعالیت مددکاران اجتماعی هر روز مهم تر می شود؛ امیدوارم با توجه به اقدامات و فعالیت های خوبی که از طرف انجمن مددکاران اجتماعی ایران شکل گرفته و همچنین توجه ادارات و ارگان ها به جایگاه مددکاران اجتماعی؛ شاهد تغییرات مهم و اساسی در این حرفه یاورانه و نیز اختصاص اعتبارات ویژه برای این حرفه در کمیسیون اجتماعی مجلس جهت دستیابی به سلامت و رفاه اجتماعی باشیم.
من امیدوارم به شرایطی بهتر در ارزش نهادن به این حرفه از سوی دولت، و موافقت با نطام یکپارچه سازی خدمات مددکاری اجتماعی برسیم چون دولت به تنهایی از عهده مسائل اجتماعی و مشکلاتی که امروزه در جامعه جاریست برنخواهد آمد و حلقه مفقود شده را باید بیابد. با تشکر از فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید. ماندانا جواهری؛ مددکار اجتماعی
مصاحبه و گردآوری؛ هما صدری