مهمترین اخبار و رویدادهای سازمان بهزیستی کشور از یکم تا هشتم تیر ماه را در این گزارش مشاهده کنید.
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ سازمان بهزیستی کشور در هفتهای که گذشت شاهد رویدادهایی بود که در این بسته خبری به آن می پردازیم.
فهرست عناوین مطلب
- ۱ تدوین پروتکل راهنمای عمل مداخله در خودکشی
- ۲ ارتقای خدمات مددکاری اجتماعی در نظام سلامت
- ۳ فعالیت ۳۴۶ مرکز مداخله در بحران بهزیستی در کشور
- ۴ صدور موافقت نامه اصولی به معنای شروع فعالیت مهدهای کودک نیست
- ۵ استفاده از ظرفیت خیرین برای پیشبرد اهداف بهزیستی
- ۶ ایران با دستِ پر و توانمند در حوزه اجتماعی فعالیت میکند
تدوین پروتکل راهنمای عمل مداخله در خودکشی
رضا جعفری رئیس اورژانس اجتماعی کشور اظهار کرد: در مواقعی که گزارشی مبنی بر تصمیم به خودکشی فردی به یکی از ۴ دستگاه نیروی انتظامی، سازمان اورژانس، آتشنشانی و یا به اورژانس اجتماعی اعلام میشود، هر یک از دستگاههای فوق ملزم هستند اورژانس اجتماعی را نیز برای ارائه خدمات روانشناسی و مددکاری اجتماعی به فرد مذکور مطلع کنند.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور از تدوین پروتکل راهنمای عمل مداخله در خودکشی ویژه آموزش نیروهای اورژانس اجتماعی خبر داد.
وی در ادامه تصریح کرد: تفاهم نامه چهار جانبهای از سالها پیش میان دستگاههای مسئول و مداخله کننده در زمان مواجهه با خودکشی افراد در سایر استانهای کشور وجود دارد اما متاسفانه قوانین تفاهم نامه فوق به خوبی اجرا نمیشود و لینک ارتباطی مناسب و ثابتی بین دستگاهها وجود ندارد و باید برای بهبود این رابطه تلاش کنیم.
ارتقای خدمات مددکاری اجتماعی در نظام سلامت
حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور با همکاری اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در صدد است تا گامهای موثری را در جهت ارتقای ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف نیازمند خدمات مددکاری اجتماعی بردارد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی کشور در صدد است تا گامهای موثری را در جهت ارتقای ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف نیازمند خدمات مددکاری اجتماعی بردارد.
وی در ادامه تصریح کرد: بخشی از خدمات مددکاری اجتماعی در حوزه سلامت به کودکان در معرض خطر که آسیبهای متعددی آنها را تهدید میکند، ارائه میشود و البته کودکان در معرض کودک آزاری نیز در این دسته قرار میگیرند.
مسعودی فرید با اشاره به فعالیت تیمی سازمان بهزیستی کشور و همچنین اورژانس اجتماعی با یکدیگر در حوزه کودکان در معرض آسیب و کودکان آسیب دیده، خاطرنشان کرد: نه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و نه سازمان بهزیستی هیچ کدام نمیتوانند هیچ کودک در معرض خطری را بدون حکم قضایی از خانواده جدا کنند و تصمیم نهایی در خصوص پذیرش و ترخیص این کودکان با موافقت قوه قضائیه انجام میشود.
فعالیت ۳۴۶ مرکز مداخله در بحران بهزیستی در کشور
فاطمه عباسی مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده در این بازدید اظهار کرد: سازمان بهزیستی متولی سلامت اجتماعی کشور است و در حال حاضر ۳۴۶ مرکز مداخله در بحران، خدمات حمایتی شامل مشاورههای تخصصی در حوزههای مختلف اجتماعی از جمله حوزه زنان و کودکان آسیب دیده را ارائه میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور با فعالیت سه معاونت پیشگیری، اجتماعی و همچنین معاونت توانبخشی خدمات خود را در راستای ارتقای سلامت اجتماعی به گروههای جامعه هدف خود ارائه میدهند.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده در ادامه به تشریح فعالیت هر یک از معاونتها پرداخت و خاطرنشان کرد: معاونت پیشگیری در راستای ارتقای سلامت روان، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از اعتیاد و مواردی از این دست، فعالیت میکند.
صدور موافقت نامه اصولی به معنای شروع فعالیت مهدهای کودک نیست
داریوش بیات نژاد مدیر کل بهزیستی استان تهران اظهار کرد: آغاز به کار فعالیت مهدهای کودک با استفاده از موافقت نامه اصولی تخلف است و بهزیستی با متخلفان به صورت جدی و با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: صدور موافقت نامه اصولی برای مهدهای کودک، هیچ گاه به معنای مجوز فعالیت این مراکز نبوده و تنها به مفهوم شروع کار مدیران مراکز فوق برای تامین مواردی چون جا و مکان مناسب برای تاسیس مهدکودک و فراهم کردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز است.
مدیر کل بهزیستی استان تهران در تشریح روند آغاز به کار مراکز مهدکودک یادآور شد: پس از تامین مکان مناسب و فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز برای مهدکودک، کارشناسان ناظر بهزیستی طی چند مرحله از محل بازدید کرده و در نهایت با وجود احراز استانداردهای لازم، مجوزهای مورد نظر برای شروع به کار مهدکودک و ثبت نام و نام نویسی از کودکان صادر میشود.
استفاده از ظرفیت خیرین برای پیشبرد اهداف بهزیستی
انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی در بازدید از مراحل ساخت شیرخوارگاه شبیر، اظهار کرد: پیشرفت ساختمان جدید شیرخوارگاه شبیر خوب بوده و امیدواریم به زودی به بهره برداری برسد و به منظور تامین تجهیزات شیرخوارگاه شبیر، سازمان بهزیستی یک میلیارد تومان کمک میکند.
رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت قابل قبول خیرین میتواند بهزیستی را در پیشرفت اهدافش کمک کند، گفت: همچنین برای ساخت ساختمان جدید شیرخوارگاه نیز از این پتانسیل استفاده کرده ایم.
محمدرضا کارگری از اعضای مجمع خیرین در این بازدید گفت: ساختمان جدید شیرخوارگاه شبیر با کمک خیرین از ابتدای سال گذشته آغاز و تا پایان مهر ماه عملیات احداث بنای جدید به پایان رسید. این ساختمان در مساحت ۱۵۰۰ متر و در ۴ طبقه بر اساس استانداردهای جهانی ساخته شده است.
ایران با دستِ پر و توانمند در حوزه اجتماعی فعالیت میکند
هلنا سانگلند سفیر سوئد در ایران در جریان بازدید از مرکز جامع خدمات مشاوره سازمان بهزیستی اظهار کرد: خوشحالم که این فرصت فراهم شد و از پذیرایی خوب ایرانیان تشکر میکنم.
وی در ادامه تصریح کرد: آن طور که مشخص است کشور ایران در حوزه اجتماعی با دست ِ پُر و توانمند فعالیت میکند.
سفیر سوئد در ایران اضافه کرد: در جنوب کشور سوئد مرکزی وجود دارد که در راستای حمایت از زنان آسیب دیده، موضوع آسیب این افراد را به پلیس گزارش داده و سپس با حمایت نهادهای اجتماعی آنها را مورد حمایت قرار میدهد.
وی در ادامه سوالی از رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص وجود مراکز حمایتی ویژه زنان با مشارکت پلیس در ایران پرسید و محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در پاسخ به وی اظهار کرد: ما در کشور ایران مسائل و مشکلات اجتماعی را با مشارکت بخش مشاوره و ارائه خدمات تخصصی مشاورهای پیش میبریم و عقیده ما بر این است که پلیس در چنین مواردی ورود مستقیم نداشته باشد و نگرش امنیتی و پلیسی در این خصوص نداریم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان