دکتر اسدبیگی: کودکآزاری و همسرآزاری هشت درصد تماسهای اورژانس اجتماعی را تشکیل میدهند
به گزارش سایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از ایسنا؛ حسین اسدبیگی، با بیان اینکه سالانه بیش از ۶۰۰ هزار تماس تلفنی با مراکز اورژانس اجتماعی در کل کشور برقرار میشود، ادامه داد: اکثر این تماسها یا مزاحمت است و یا تماسهای اشتباه که به اورژانس اجتماعی مرتبط نیست.
بیش از دو سوم تماسهای برقرار شده با اورژانس اجتماعی مزاحم و نامرتبط است
وی اظهار کرد: از حدود ۶۰۰ هزار تماسی که با اورژانس اجتماعی برقرار میشود فقط حدود ۱۴۱ هزار مورد آن با وظایف و فعالیتهای اورژانس اجتماعی مرتبط است.
رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درخواست مشاوره و راهنمایی را بیشترین موارد تماسهایی دانست که با اورژانس اجتماعی برقرار میشود و تاکید کرد: پس از آن اکثر موارد مربوط به اختلافات خانوادگی است. در صورتیکه درخواست مربوط به طلاق باشد، دفتر مداخله در بحران ما به منظور کاهش آمار طلاق پای کار میآید.
کودکآزاری و همسرآزاری هشت درصد تماسهای اورژانس اجتماعی را تشکیل میدهند
به گفته این مسئول، از مجموع تماسهایی که با اورژانس اجتماعی برقرار میشود، سهم کودک آزاری و همسرآزاری هریک حدود هفت تا هشت درصد و سهم خودکشی حدود یک درصد است.
اسدبیگی تصریح کرد: این در حالیست که مهمترین اهداف مد نظر برای تشکیل اورژانس اجتماعی رسیدگی به موارد کودک آزاری، همسرآزاری، خودکشی، خشونت خانوادگی، معلول آزاری و سالمند آزاری، فرار از منزل و … است که سهم بسیار کمی از تماسها را به خود اختصاص میدهند.
وی در ادامه با بیان اینکه اورژانس اجتماعی دارای چهار بخش است، این بخشها را شامل خط تلفن ۱۲۳، مرکز مداخله در بحران، خودرو و تیم خدمات سیار و پایگاه خدمات اجتماعی عنوان کرد.
رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: هم اکنون در کل کشور ۱۹۰ شهرستان ما دارای خط تلفن ۱۲۳ و مرکز مداخله در بحران هستند، ۲۹۸ خودرو و تیم خدمات سیار در کشور داریم و تعداد پایگاههای خدمات اجتماعی ما که معمولا در مناطق حاشیه شهر هستند ۱۶۲ مرکز است که فعالیتهای اجتماع محور دارند.
۱۴۰ شهرستان نیازمند اورژانس اجتماعی
اسدبیگی با بیان اینکه طبق آیین نامه اورژانس اجتماعی تصویب شده توسط هیات دولت در سال ۹۲ همه شهرستانهای بالای ۵۰ هزار نفر باید دارای اورژانس اجتماعی باشند، خاطرنشان کرد: ما ۱۴۰ شهرستان بالای ۵۰ هزار نفر در کشور داریم که باید دارای اورژانس اجتماعی بشوند.
وی افزود: با توجه به محدودیت بودجه و اعتبارات برای جذب نیرو به این منظور، اولویتبندی کردیم که به تدریج اورژانس اجتماعی را در این شهرستانها راهاندازی کنیم.
رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از فعالیت اورژانس اجتماعی در چهار شهرستان کرمانشاه، اسلامآبادغرب، کنگاور و سرپلذهاب نیز خبر داد و تصریح کرد: اولویت ما برای راهاندازی اورژانس اجتماعی در کرمانشاه با قصرشیرین است.