راه‌اندازی مراکز درمان ویژه کودکان و نوجوانان در استان‌های پر خطر

پیشگیری-و-درمان-اعتیا12796نمایندگان سازمان بهداشت جهانی که چند روزی است به بهانه همایش بین‌المللی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر میهمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند روز گذشته از مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در آموزش و پژوهش اختلالات مصرف مواد و سلامت روان رونمایی کردند. بر این اساس ایران به عنوان تنها مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در خاورمیانه در امر آموزش و پژوهش حوزه اعتیاد و سلامت روان همکاری خواهد کرد.
به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از ایرنا، به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز ملی مطالعات اعتیاد علاوه بر تحقیق در حوزه اعتیاد در بخش علوم پایه و بالینی، برنامه‌های آموزشی و درمانی بسیار مناسبی دارد و توانسته در منطقه به عنوان مرکزی پیشرو مطرح شود.دکتر علی جعفریان با اشاره به فعالیت ۱۵ ساله مرکز ملی مطالعات اعتیاد گفت: فعالیت‌های ایران در حوزه اعتیاد برای سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک الگو قابل توجه است تا بتوانند از این تجربیات در کشورهای منطقه و سایر کشورهای دنیا استفاده کنند.
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نیز در این مراسم از راه‌اندازی مراکز درمان اعتیاد نوجوانان در برخی از استان‌های پرخطر کشور خبر داد.
دکتر احمد حاجبی از راه‌اندازی مراکز درمان اعتیاد کودکان و نوجوانان در استان‌های پرخطر خبر داد و گفت: تاکنون شش مرکز درمان اعتیاد برای کودکان و نوجوانان راه‌اندازی کرده‌ایم در بعضی از استان‌ها که با پدیده سوءمصرف مواد در نوجوانی و اواخر کودکی روبه‌رو هستیم، تلاش کردیم مراکزی را راه‌اندازی کنیم.
وی افزود: در برخی استان‌های کشور که با پدیده سوء مصرف مواد یا وابستگی به مواد در گروه‌های سنی پایین‌تر یعنی نوجوانان یا اواخر دوره کودکی، مواجه هستیم تلاش کرده‌ایم مراکزی برای درمان اعتیاد آنان راه‌اندازی کنیم.
او خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مراکز درمانی اعتیاد کودک و نوجوان در استان‌هایی بوده که با این مسأله بیشتر روبه‌رو بوده‌اند؛ البته نمی‌گوییم کار گسترده‌ای در این زمینه انجام داده‌ایم و مدتی است که این کار آغاز شده است و فکر نمی‌کنیم که بحث اعتیاد کودک و نوجوان، خیلی پیچیده و گسترده باشد ولی بالاخره پدیده‌ای است که با آن روبه‌رو هستیم اما خیلی گسترش پیدا نکرده است.
مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به آمار یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفری معتادان در کشور گفت: اعتیاد بیشتر در دهه سوم و چهارم زندگی افراد دیده می‌شود و متأسفانه اغلب جوانان گرفتار اعتیاد شده‌اند.
حاجبی افزود: وزارت بهداشت در چهار حوزه پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و ادغام خدمات کنترل اعتیاد در نظام مراقبت‌های بهداشتی وارد عمل شده است که ادغام خدمات طی دو سال اجرای طرح تحول سلامت اتفاق افتاده است.
وی در خصوص اجرای برنامه‌های مرتبط با اعتیاد در مدارس نیز گفت: اینگونه نیست که وزارت بهداشت به طور مستقیم وارد هر حوزه‌ای شود. گاهی به امکانات نیاز است و گاهی منطقی نیست که به طور مستقیم وارد شویم؛ آموزش و پرورش مستقل بوده و حوزه مداخلات اعتیاد در اختیار خودش است و ما می‌توانیم در قالب همکاری‌های بین بخشی حمایت فنی کنیم.
پوشش ۱۵ درصدی جمعیت دانش‌آموزی در آموزش‌های پیشگیرانه اعتیاد
معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم اهدای گواهی به مرکز ملی مطالعات اعتیاد به عنوان مرکز همکاری‌های ایران و سازمان بهداشت جهانی که در بیمارستان چشم پزشکی فارابی برگزار شد، ضمن اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی پیشگیری از اعتیاد برای ۳۰ هزار سرباز، اظهار کرد: ستاد مبارزه با موادمخدر از آموزش و پرورش نیز در راستای پیشگیری از اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی حمایت می‌کند اما به دلیل کمبود منابع، موفق به پوشش ۱۵ درصدی مدارس شده است.
پرویز افشار با اشاره به اینکه اخیراً توانسته‌ایم علاوه بر ایجاد فرصت درمان در مراکز سرپایی، مجموعه‌ای از مداخلات پیشگیرانه برای خانواده‌های معتادان نیز اجرا کنیم، گفت: ۹۰ درصد مراکز فعال در امر پیشگیری و درمان توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و دولت ۱۰ درصد فعالیت‌ها برای کاهش آسیب را اداره می‌کند.

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا