استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره تاثیر خبر فیش های حقوقی میلیونی مدیران در جامعه گفت: این مساله تاثیرات منفی فراوانی به دنبال دارد زیرا جامعه اعتماد خود را به مسوولان و دولت از دست می دهد.
دکتر مصطفی اقلیما با بیان این مطلب اظهار کرد: بیشتر افراد جامعه با حقوق و دستمزدهای پایین در حال کار کردن هستند و اگر اعتراض کنند به وسیله کارفرما اخراج شده و یا مجبور به استعفا می شوند.
به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵؛ وی افزود: متاسفانه انتشار خبر فیش های میلیونی حقوق مدیران سبب شده تا بسیاری از افراد جامعه که توان اقتصادی بالایی ندارند دچار احساس حقارت شوند زیرا مشاهده می کنند با وجود تلاش روزانه حداقل ۱۰ ساعت حقوقشان حداکثر ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان است در حالی که یک مدیر با وجودی که کار فیزیکی و … انجام نمی دهد تنها به صرف مسوولیت، حقوق چند ۱۰ میلیونی دریافت می کند.
وی تصریح کرد: عده ای می گویند مدیران و مسوولان که دائم کارمندان و کارگران را به صرفه جویی دعوت می کنند آیا خود این مساله را سرلوحه امور قرار داده اند یا فقط در حد شعار است؟
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران بیان کرد: چگونه مسوولان دولتی انتظار دارند مردم با حقوق یک تا ۲ میلیون تومان و گاه کمتر از یک میلیون تومان بتوانند خانواده و هزینه های جاری را مدیریت کنند؟
وی تاکید کرد: انتشار این اخبار نشان می دهد که نمی توان انتظار داشت مدیران درد و شرایط افراد جامعه را درک کنند.
اقلیما گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر شایسته سالاری تاکید کرده اند اکنون دولت باید پاسخ دهد مدیران با حقوق میلیونی و بالا آیا واقعا شایسته پست و مقام خود هستند و تخصص لازم را دارند؟
وی اظهار کرد: اکنون دلیل عمده طلاق ها و جدایی زوج ها در جامعه نداشتن پول و شرایط اقتصادی کافی است به طوری که بسیاری از افراد جامعه با دستمزدهای فعلی قادر نیستند هزینه های معمولی زندگی را تامین کنند.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین استانداردهای بین المللی برای یک زندگی متعارف ۲۵ درصد حقوق یک فرد باید صرف کرایه خانه، ۲۵ درصد برای خوراک و پوشاک، ۲۵ درصد برای تفریحات و بهداشت و ۲۵ درصد برای پس انداز صرف شود اما متاسفانه در جامعه ما چنین استاندارهایی قابلیت اجرایی ندارد زیرا قیمت ها بر اساس نرخ های بین المللی است اما دستمزد و حقوق با این قیمت ها و شرایط زندگی افراد اصلا همخوانی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: مسوولان باید به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد پاسخگو بودن، اهمیت مضاعف دهند اما متاسفانه تاکنون هیچ کدام از سموولان نتوانسته اند پاسخ مناسبی درباره نبود عدالت اجتماعی و دلایل فاصله روز افزون طبقاتی به افکار عمومی دهد.
این استاد دانشگاه گفت: کدام مسوول با حقوق های چند ۱۰ یا ۱۰۰ میلیونی می تواند همانند کارگران و کارمندان زندگی کند و نگران آینده نباشد، این افراد اصلا نمی توانند درک مناسبی از شرایط حاکم بر جامعه داشته باشند زیرا میزان حقوق آنها سطح زندگیشان را تعریف می کند و این مدیران و مسوولان نمی دانند زندگی کردن با کمبود شدید منابع مالی و امکانات چقدر می تواند سخت باشد.
وی بیان کرد: نزاع ها و درگیری های خیابانی، خشونت های خانگی، افزایش آمار طلاق، افزایش آمار اعتیاد و … از جمله مواردی است که می توان نبود امکانات مالی را در آن موثر دانست.
این آسیب شناس گفت: با انتشار چنین خبرهایی و مقایسه سطح زندگی افراد مختلف در جامعه شاهد کاهش اعتماد عمومی به مسوولان و دولت هستیم و ادامه این روند به حتم منجر به نتایج منفی بی شماری خواهد بود.
اقلیما تاکید کرد: دولت باید در انتخاب مدیران فرمایشات رهبر معظم انقلاب را سرلوحه قرار داده و شایستگی را ملاک اصلی انتصاب ها قرار دهد و در برابر عملکرد خود و مدیران و … پاسخگو باشد.