معرفی کتاب تاب آوری در کلاس درس
آشنایی با کتاب تاب آوری در کلاس درس؛ کمک به دانش آموزان با نیازهای خاص
تاب آوری در کلاس درس؛ کمک به دانش آموزان با نیازهای خاص
مهمترین ابعاد کتاب تاب آوری در کلاس درس
در رأس این کتاب دستوری برای معلمها وجود دارد تا از خودشان مراقبت کنند و فرصتهای مداومی را دوباره برای خودشان ایجاد کنند و از فرسودگی شغلی جلوگیری کنند.
مولف کتاب خانم دکتر لیزا مداف هرگز متعهد نمیشود که معلمها میتوانند تمامی مشکلات دانشآموزانشان را حل کنند اما رویکردش تضمین میکند معلمهایی که کلاس را به پناهگاهی امن تبدیل میکنند، زمینهای را برای تابآوری بهوجود میآورند یعنی پرورش میدهند که میتوانند موفق شوند.
خانم دکتر لیزا مداف بهعنوان مشاور مرکز کلئوایلو به نوجوانان کمک میکنند تا در برابر مصایب مقاومت کنند، بهعلاوه کارگاههایی برای معلمان مدارس ابتدایی در مناطق پرخطر میگذارند و به والدین کمک میکنند تا محیط مطلوبی برای یادگیری بچههایشان فراهم کند.
مولف محترم از نظریه تابآوری بهعنوان زیربنایی برای تبیین رفتار استفاده میکنند و از داستانهای واقعی برای روشن کردن مفهوم تابآوری بهرهمند میشود.
در واقع تابآوری به الگوی رفتاری اشاره میکند که نشان میدهد که یک نفر بهخوبی کار میکند، علیرغم اینکه در معرض مصیبت و خطرپذیری قرار دارد.
وی سه طبقه از عوامل حمایتکننده را مطرح میکنند: ۱- ویژگیهای فردی مثل هوش، عزّتنفس، نگرش مثبت، ۲- کیفیتهای خانوادگی مثل روابط نزدیک و گرم، ۳- نظامهای حمایتی بیرون از خانواده مثل سازمانهای مذهبی و محلههای امن. او معتقد است مدرسه یک محیط ایدهآل است اگر تمامی این سه طبقه در آن وجود داشته باشد وی بر مراقبت و حمایت، انتظارات بالا، فرصتهایی برای مشارکت بهوجود آوردن مهارتهای اجتماعی، روشن کردن محدودیتها و انتظارات و آموزش مهارتهای زندگی تأکید میکند. او معتقد است وجود این عوامل در مدارس منجر به وجود آمدن تابآوری در دانش آموزان میشود.
علاقمندان جهت تهیه این کتاب (در عادی ترین حالت ممکن) می توانند از طریق انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) (دفتر مدیر مسئول انتشارات شماره تماس ۰۲۱۸۸۰۹۴۰۰۱ داخلی ۷۷۱)اقدام نمایند.
اطلاعات کتاب تاب آوری در کلاس درس