روز جهانی تاب آوری: تاب آوری و مشارکت زنان سالمند مسئله مهمی است که باید توجه ویژهای به آن صورت گیرد. بسیاری از سازمانها برای افزایش این تاب آوری برنامههای ویژهای دارند.
تاب آوری و مشارکت زنان سالمند یک موضوع خاص برای قشر مخصوصی از جامعه است. افراد سالمند با توجه به سن و سالی که دارند بیشتر در معرض بیماریهای روحی و روانی قرار میگیرند.
سال ۱۴۰۱ روز جهانی سالمند را با شعار تاب آوری و مشارکت زنان سالمند نامگذاری کردهاند.
ارزش و احترام سالمندان به حدی بالا است که یک هفته از مهر را به ایشان اختصاص دادهاند. شاید ماه “مهر” بهترین و پرمعناترین ماه از سال برای مهر ورزیدن به این عزیزان باشد. احتمالا در برخی از خانههای سالمندان نیز از روزهای ۶ تا ۱۲ مهر ماه که به نام هفته سالمند معرفی شده است، برنامههایی برای افزایش روحیه و تاب آوری زنان سالمند تدارک ببینند.
روز جهانی تاب آوری
اهمیت تاب آوری و مشارکت زنان سالمند
در روز جهانی سالمندان، به ارزش والای این افراد پرداخته میشود و فعالیتهای فرهنگی سالم و مستمر مورد توجه قرار میگیرند. در حالت کلی، سال ۱۴۰۱ روز جهانی سالمند را با شعار تاب آوری و مشارکت زنان سالمند نامگذاری کردهاند. احتمالاً اهمیت این موضوع بسیار بالا است که خواسته شده است تا به طور تخصصی به آن پرداخته شود.
همانطور که در مقاله ذکر شده، افراد سالمند خصوصا زنان، مستعد انواع بیماریها هستند. به همین خاطر باید در جهت افزایش مقاومت و تاب آوری آنها اقدامات لازم به عمل آورده شود.
یکی از مهمترین و اصولیترین اقدامات توجه به تغذیه در این افراد است. فارغ از تغذیه، کاهش استرس و هیجانات مختلف نیز، به تنهایی میتواند تا حدود بسیار زیادی تاب آوری زنان سالمند را افزایش دهد.
همراه سالمندان باشیم
تاب آوری سالمندان زن باعث افزایش روحیه شاد در آنها خواهد شد.
به این نکته توجه داشته باشید که تاب آوری و مشارکت زنان سالمند در فعالیتهای گروهی و جمعی باعث میشود تا زندگیِ پیش روی خود را با دید وسیعتری نظاره گر باشند و بدون ترس از آینده، لذت زندگی کردن سالم و درست را به خود هدیه دهند.
با توجه به مفهوم تاب آوری هر آنچه که میتواند فرد سالمند را در جهت بهبود یک زندگی سالم و بدون تنش همراهی کند، باعث خواهد شد که این موضوع پررنگتر شود.
با همین توضیحات میتوان به این نتیجه رسید که تاب آوری و مشارکت زنان سالمند در گرو چند چیز است. کاهش اضطراب و هیجانات روحی، تغذیه سالم و اهمیت به ورزش، مهرورزی به آنها، فعالیتهای همگانی و توجه به سلامت عمومی. به نظر میرسد مواردی غیر از اینها وجود ندارد که بتوان با استفاده از آن موضوع افزایش تاب آوری را به بهترین شکل ممکن، توصیف کرد.
نویسنده: دکتر جواد طلسچی یکتا
مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان