چگونه مالزی در نبرد با کوئید۱۹ پیروز شد؟

چگونه مالزی در نبرد با کوئید۱۹ پیروز شد؟
گردآوری و ترجمه: پونه امام شوشتری

پاندمی ویروس جدید کرونا آشفتگی های بسیاری را درجهان به وجود آورده است. دولت ها و نهادها در تلاشی شبانه روزی هستند تا بتوانند مرگ و میرهای روزانه را کاهش داده و هم چنین جلوی شیوع مجدد ویروس را بگیرند. در جنوب شرقی آسیا تا تاریخ ۱۵ آپریل در میان ۱۰ کشور عضو در انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا، بیست و دو هزار و صد و هفتاد و چهار مورد ابتلا رسمی گزارش شده است، علی رغم نگرانی ها پیرامون امکانات درمانی ضعبف و محدودیت های مربوط به کیت های آزمایش در چندین کشور عضو در این انجمن؛ بسیاری از کشورهای منطقه نرخ بهبود قابل توجهی را ثبت کرده اند. مانند کشور ویتنام، کامبوج. در مالزی، کشوری با جمعیت ۳۱ میلیون نفر تعداد مبتلایان ۵۰۰ نفر و تعداد تلفات ۸۳ نفر گزارش شده است. در هفته های نخست در منطقه آسیای جنوب شرقی مالزی بیشترین تعداد موارد ثبت شده را دارا بود که تعداد موارد مبتلا، روزانه سه برابر افزایش داشت. در پانزدهم ماه آپریل مالزی تنها در یک روز، ۸۵ مورد جدید را گزارش کرد، و بدین ترتیب به یک پیک ابتلا در طی هفته های اخیر رسید.

از پنج هزار و هفتاد و دو مورد ابتلا گزارش شده در کشور بیش از %۵۰ درصد درمان شده اند. مالزی یکی از قوی ترین کشورها در مهار ویروس کرونا است، حالا سوال این است که چگونه توانسته است منحنی مبتلایان را مسطح سازد؟
در روز ۲۵ ژانویه، کروناویروس چهره خود را در مالزی آشکار ساخت. سه مورد ابتلا اولیه در کشور مالزی به مردانی ۶۶ ساله برمی گشت که تست کرونای آنها در سنگاپور مثبت اعلام شده بود. بعد از این تاریخ تعداد موارد ابتلا اوج گرفت؛ این اوج گیری به دنبال یک رویداد مذهبی که در سریل پتالینگ درحومه شهر کوالالامپور برگزار شده بود، بر میگشت؛ این گردنمایی  توسط جنبش تبلیغات اسلامی برگزار شده بود و حدود شانزده هزار نفر در آن شرکت کرده بودند که چهارده هزار و پانصد نفر آنها مالایی و مابقی خارجی بودند و از کشورهایی نظیر اندونزی و سنگاپور به مالزی آمده بودند.

به دنبال این مراسم، تنها ظرف مدت یک هفته تعداد مبتلایان از ۹۹ نفر در تاریخ هشتم مارس به ۲۰۰ نفر افزایش یافت. دو مورد مرگ در نیمه ماه مارس گزارش شد که هر دو نفر در مراسم نامبرده شرکت کرده بودند.

جنبش های کنترلی:

جنبش دستورات کنترلی کشور (MCO) در تاریخ دهم اپریل توسط نخست وزیر مالزی محد الدین یاسین اعلام شد. این دستورات در قالب اس ام اس از طرف شورای امنیت ملی مالزی (MKN) به تمام شهروندان مخابره شد.
ابتدا در ۱۸مارس، مالزی برای اولین بار تعطیلی سراسری جزئی را برقرار ساخت. ازان تاریخ به بعد دوبار و هرکدام برای مدت دو هفته این تعطیلی ها توسط (MCO) تمدید شد. در دور سوم تعطیلی ها قانون گذاران امید داشتند که حلقه ارتباطی ابتلا اینبار شکسته خواهدشد و منحنی مسطح خواهد شد.

JP Moryen  موسسه تحقیقات مالی آمریکا در مطالعه ای عنوان داشته بود که در نیمه آپریل مالزی شاهد افزایش موارد ابتلا خواهد بود و همچنین قانون گذاران داخلی امکان موج سومی را برای مالزی پیش بینی کرده بودند، بانک سرمایه گذاری چند ملیتی مالزی، هلدینگ خدمات مالی؛ خواهان فازسوم تعطیلی ها از سوی MCO شدند. آنها اعلام داشته بودند که پیک ابتلا در اواسط اپریل خواهد بود و حدوداً شش هزار و سیصد مورد را دربر خواهد گرفت: ما معتقد هستیم که تصمیمات دولت می تواند در جلوگیری از سرعت نشر بیماری و کاهش طول دوره اپیدمی بسیار کمک کننده باشد؛ نرخ مرگ و میر در مالزی به شدت کاهش یافته بود.

JP Moryen اعلام داشت که در اوسط ماه اپریل منتظر پیک دوم می باشد و حدود مبتلایان را شش هزار و سیصد نفر پیش بینی کرد. از آنجاییکه نرخ مرگ و میر در مالزی پایین است اقدامات دولت می تواند در سرعت نشر بیماری موثر واقع شود و اپیدمی را کنترل کند.. MCO تا تاریخ ۱۴ اپریل نه هزار مالایی را برای نقض قوانین مبارزه با کرونا دستگیر کرد. جاده ها در سراسر کشور مسدود گشتند و از ساعت ۱۰ شب لغایت ۶ صبح فردا مقررات حکومت نظامی درسراسر کشور برقرار می شد. علاوه بر آن هرگونه گردهمایی و تجمع ممنوع اعلام شد: شامل بازارهای عرضه ارزاق مربوط به ماه مبارک رمضان که هرساله در طول ماه رمضان برگزار می گشت. دکتر عبدالله کریم مدیر خدمات اورژانس بیمارستان  KPJ در کوالالامپور اعلام داشت: بر اساس مُدل کشور جنوبی ما نیز تصمیم داریم از تمام افراد تست بگیریم، براین اساس می توانیم موارد مثبت را شناسایی کرده وسرعت انتقال بیماری را کاهش دهیم.

روزنامه های محلی اعلام داشتند که ظرفیت تست مالزی روزانه یازده هزار و پانصد نفر است که با احداث ۵ آزمایشگاه جدید این ظرفیت به شانزده هزار و پانصد نفر در روز افزایش بافت. بر اساس نظر دکتر نور هاشم عبدالله (مدیر سلامت عمومی مالزی) وزارت بهداشت برای استفاده بهینه از ظرفیت آزمایشگاه ها استراتژی جدیدی را طراحی کرد که بر آن اساس از افراد در تماس با مبتلایان تست آنتی بادی (سرولوژی) به جای PCR به عمل آید و در صورت مثبت بودن جواب، آن افراد قرنطینه شوند، وی توضیح داد که اکثر مواقع تست های  PCR بایستی به آزمایشگاه فرستاده شوند حال آنکه تست های آنتی بادی در سایت ها نیز قابل تجزیه و تحلیل می باشد، اگرتست آنتی بادی فردی که در تماس نزدیک با فردی مبتلا بوده است، مثبت شود وی برای چهارده روز قرنطینه می شود و اگر در پایان این مدت تست آنتی بادی وی منفی باشد او می تواند به اجتماع باز گردد. در ماه مارچ در رسانه ها ویدئویی پخش شد که نشان می داد پرستارها از کیسه های پلاستیکی به عنوان ابزار محافظت فردی استفاده می کنند (PPE)، این ویدئو در پاسخ به نگرانی عمومی از این مطلب بود که مدافعان خط مقدم چگونه از خود محافظت می کنند؛ از آن تاریخ به بعد طراح مُد مشهور مالزی، جاوید ماگذالی به تولید لباس های PPE پرداخت. او بیان داشت من این لباس ها را تولید می کنم زیرا نه تنها این لباس ها از ابزارهای بسیار حیاتی برای مدافعان خط مقدم هستند بلکه من بعنوان یک طراح مُد بایستی سهمی هر چند کوچک در مبارزه با بیماری ایفا کنم. در وب سایتی بنام (ما از یکدیگر مراقبت می کنیم) که توسط نویسنده مالایی هانا الکات طراحی شده است افراد می توانند هر مقدار که در توان خود دارند برای خرید تجهیزات خود حفاظتی جهت استفاده مدافعان خط مقدم پول وقف کنند هم چنین وی توضیح داد که من شروع به نشر پست هایی با مفاهیم مثبت در تویتر نمودم تا اجتماع روحیه خود را از دست ندهد: سپس مردم از من پرسیدند که چگونه بیشتر و بهتر می توانند خدمت رسانی کنند در ادامه گروهی را در واتساپ تشکیل دادیم که افراد می توانستند در طول ۲۴ساعت از خدمات روانشناسی و مشاوره ای بهره مند گردند.
بدین ترتیب در قرنطینه مالزی، اجتماعات مالایی به یکدیگر نزدیکتر شدند.

 

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا