اقدام مبتکرانه جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برای کودکان، در موقعیت بحران اجتماعی کرونا

در روزهای بحرانی همه گیری بیماری کرونا تیمی از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران تصمیم به انجام اقدامی متهورانه کردند. فاطمه نورشرق به عنوان نماینده این تیم در مصاحبه ای با خبرنگار وبگاه انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران به توضیح اقدام تیم خود پرداخت.

این دانشجوی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در بیان ضرورت انجام این پروژه گفت: در حال حاضر در بحران کرونا، تصمیم گرفتیم ما هم به نوبه خودمان در کنار سایر افرادی که سخت کوشانه و با جدیت در صحنه مبارزه با کرونا هستند، قرار بگیریم و کار هر چند کوچکی را به هم میهنانمان ارائه دهیم.

نورشرق ادامه داد: با توجه به اینکه در بحران حال حاضر، درک کودکان نسبت به این موضوع مانند درک ما بزرگتر ها نیست و آنها مرتبا میبینند که پدر و مادرشان ناراحت هستند و اخبار ناگواری را برای یک دیگر تکرار می کنند. کودکان هم لحظه به لحظه با هر  نگرانی پدر و مادر، کوله باری از استرس و اضطراب را با خود حمل می کنند که اگر توجه خانواده از کودک سلب شود، پیامدهای ناخوشایندی مانند پرخاشگری، شب ادراری، ناخن جویدن، و … را دچار می شوند. بنابراین در مواقع بحران لازم است مامن امنی برای کودکان ساخته شود. از آنجا که کار اصلی کودک بازی و ابزار او اسباب بازی است، هیچ فعالیتی همچون بازی در تخلیه هیجانات منفی و بروز احساسات مثبت در او نقش ندارد.

این دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی در رابطه با نقطه شروع این پروژه گفت: به پیشنهاد و کمک انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران، در حال تلاش و تهیه بسته های آموزشی در قالب کتابچه های بازی در منزل برای کودکان هستیم. با توجه به اینکه این روز ها، مدارس، مهدکودک ها، مراکز پیش دبستانی تعطیل هستند و کودکان تمام اوقات خودشان را در منزل و در کنار والدینشان سپری میکنند، به طور مکرر دچار بی حوصلگی می شوند و از اینکه نمی دانند چکار کنند، کلافه می شوند و در ادامه پدر و مادر هم به دلیل عدم آشنایی با فعالیت های مختلف، سعی در انجام فعالیت هایی دارند که گاها برای کودکان تکراری است و نشاط کافی را به همراه ندارد. بر همین اساس، تیمی کاملا داوطلب تشکیل شد و کار تدوین و تهیه محتوا را آغاز شد.

نورشرق در رابطه با محتوای این کتابچه ها توضیح داد: این کتابچه ها شامل سه نسخه مجزا در سه گروه سنی: زیر شش سال، شش تا ده سال و ده تا پانزده سال است. که در هر کتابچه، بازی و فعالیت هایی متناسب با همان سن و با توجه به شرایط محیط خانه و استفاده از ابزار و وسایل در دسترس خانواده ها تنطیم و طراحی شده است.

نورشرق راه های دسترسی به این کتابچه ها را سایت انجمن علمی مددکاری اجتماعی دانست که هر هفته تا زمان اتمام این بحران، کتابچه های بازی جدیدی بر روی سایت انجمن مددکاری اجتماعی ایران قرار گرفته و خانواده ها می توانند با دانلود رایگان آنها، بازی ها را یک به یک در کنار یکدیگر انجام داده و از بودن کنار هم لذت ببرند.

وی در پایان از خانم ها حانیه پروین، فاطمه غلامی، رقیه یزدانی، زهرا جلالیان، ثمین فرحزادی، فاطمه جعفری، عاطفه عبدالله نژاد،سروناز احمدی، زهرا کریمی به عنوان همکاران تیم پروژه تشکر کرد.

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا