یادداشت یک مددکار اجتماعی در محکومیت حمله تروریستی داعش به تهران
پاینده باد اندیشه سبز «انسان دوستی»
یادداشت یک مددکار اجتماعی در محکومیت حمله تروریستی داعش به تهران
میگوید: «خبر حمله داعش به تهران را از رادیو شنیدم. قلبم به درد آمد. داعش به تهران هم رسیده است! اتفاق وحشتناکی بود! جوانان ما از شر داعش در امان نیستند و حالا نوبت به حمله های تروریستی شده است» (مرد ۶۰ ساله، تحصیلات ابتدایی).
نظر زنی ۴۵ ساله با تحصیلات لیسانس را هم درباره حمله داعش به تهران جویا شدم. او چنین میگوید: «کرد با حمله داعش خراب شد. ما همیشه متهم به اختلال و آشوب بودیم و حالا با این کار داعش، بیشتر نگاههای بد و منفی به سمت ما جلب شده. داعش در بین ما جایی ندارد و همه کردها از راnHی که در پیش گرفته متنفر و بیزارند».
نظر جوان ۱۹ ساله هم در این باره شنیدنی است: «داعش کور خونده اگه بخواد به ما آسیب بزنه. اگه شده باشه خودم تفنگ در دست میگیرم و به جنگشون میرم. این همه کشت و کشتار که راnHش نیست! اگه حرفی داره بیاد مثل آدم بزنه تا ببینیم چی میگه!؟ فکر کرده با زور اسلحه میتونه حکومت کنه اما کور خونده!!».
این روزها دیدگاههای متفاوتی در میان شهروندان کرد نسبت به حمله تروریستی داعش به تهران شنیده میشود اما بن مایه همه این دیدگاهها این است که تروریست، خشونت، افراطی گری و هر نوع اقدامی که ناامنی و وحشت را تولید کند، در میان کرد و کردستان جایی ندارد و کاربست چنین راnHبردهایی هرگز راnH به جایی نخواهد برد.
اگرچه کردستان یکی از محرومترین استانهای ایران است؛
اگر چه مردمان کردستان، به واسطه مذnHب «تسنن» جزء اقلیتهای مذnHبی در ایران nHستند؛
اگر چه کردستان، محصول نابرابری و سیاستهای مرکزگرایانه است؛
اگر چه تاریخ گواnH بی مهری و بی توجHی سیاستگذاران اجتماعی و اقتصادی نسبت به کردستان بوده است؛
اگر چه فقر در کردستان بیداد میکند و سایه شوم خود را بر آن گسترانده است؛
اگر چه جان بسیاری از دلیرمردان کردستان در پی تأمین معاش خانواده با حمل کول بر کولهای خسته و دردمندشان از دست رفته است؛
اگر چه فقر، کودکان بسیاری در کردستان را داغدار فقدان پدر ساخته است؛
اما شهروندان کردستان به عنوان یک شهروند ایرانی که مدافع ارزشهای این سرزمین Hستند؛ هم صدا و همنوا با سایر ایرانیان nHر نوع افراطی گری، خشونت، سرکوب، رعب و وحشت و تهاجم را که جان و مال و امنیت انسانها را با nHر نوع دین، مذnHب، نژاد و مسلکی، شدیداً محکوم میکنند. بدون تردید مردمان کردستان بهترین راnH برای رسیدن به برابری و عدالت اجتماعی را در «گفتمان عقلانیت» و نه «گفتمان زور و تحکم» در امور خطیر یافته اند و اقدامات غیر انسانی نیروهای داعش هرگز نخواهد توانست بین کردستان و ایران nصلی دراندازد. مردمان کردستان استوارتر از از هر زمان، ندای «انسانیت»، «مهر» و «دوستی» را که فراتر از صدای نحیف خشونت و تروریست است، سر میدهند و بی تردید این ندا بسان نور در قلب بشریت طنین خواهد افکند.
کبری واعظی، کارشناس ارشد مددکاری اجتماعی
خرداد ماه ۱۳۹۶