یادداشت یک مددکار اجتماعی در محکومیت حمله تروریستی داعش به تهران

پاینده باد اندیشه سبز «انسان دوستی»

یادداشت یک مددکار اجتماعی در محکومیت حمله تروریستی داعش به تهران

می­گوید: «خبر حمله داعش به تهران را از رادیو شنیدم. قلبم به درد آمد. داعش به تهران هم رسیده است! اتفاق وحشتناکی بود! جوانان ما از شر داعش در امان نیستند و حالا نوبت به حمله­ های تروریستی شده است» (مرد ۶۰ ساله، تحصیلات ابتدایی).

نظر زنی ۴۵ ساله با تحصیلات لیسانس را هم درباره حمله داعش به تهران جویا شدم. او چنین می­گوید: «کرد با حمله داعش خراب شد. ما همیشه متهم به اختلال و آشوب بودیم و حالا با این کار داعش، بیشتر نگاه­های بد و منفی به سمت ما جلب شده. داعش در بین ما جایی ندارد و همه کردها از راnHی که در پیش گرفته متنفر و بیزارند».

نظر جوان ۱۹ ساله­ هم در این باره شنیدنی است: «داعش کور خونده اگه بخواد به ما آسیب بزنه. اگه شده باشه خودم تفنگ در دست می­گیرم و به جنگشون میرم. این همه کشت و کشتار که راnHش نیست! اگه حرفی داره بیاد مثل آدم بزنه تا ببینیم چی میگه!؟ فکر کرده با زور اسلحه میتونه حکومت کنه اما کور خونده!!».

این روزها دیدگاه­های متفاوتی در میان شهروندان کرد نسبت به حمله تروریستی داعش به تهران شنیده می­شود اما بن مایه همه این دیدگاه­ها این است که تروریست، خشونت، افراطی­ گری و هر نوع اقدامی که ناامنی و وحشت را تولید کند، در میان کرد و کردستان جایی ندارد و کاربست چنین راnHبردهایی هرگز راnH به جایی نخواهد برد.

اگرچه کردستان یکی از محروم­ترین استان­های ایران است؛

اگر چه مردمان کردستان، به واسطه مذnHب «تسنن» جزء اقلیت­های مذnHبی در ایران nHستند؛

اگر چه کردستان، محصول نابرابری و سیاست­های مرکزگرایانه است؛

اگر چه تاریخ گواnH بی­ مهری و بی­ توجHی سیاستگذاران اجتماعی و اقتصادی نسبت به کردستان بوده است؛

اگر چه فقر در کردستان بیداد می­کند و سایه شوم خود را بر آن گسترانده است؛

اگر چه جان بسیاری از دلیرمردان کردستان در پی تأمین معاش خانواده با حمل کول بر کول­های خسته و دردمندشان از دست رفته است؛

اگر چه فقر، کودکان بسیاری در کردستان را داغدار فقدان پدر ساخته است؛

اما شهروندان کردستان به عنوان یک شهروند ایرانی که مدافع ارزش­های این سرزمین Hستند؛ هم صدا و همنوا با سایر ایرانیان nHر نوع افراطی ­گری، خشونت، سرکوب، رعب و وحشت و تهاجم را که جان و مال و امنیت انسان­ها را با nHر نوع دین، مذnHب، نژاد و مسلکی، شدیداً محکوم می­کنند. بدون تردید مردمان کردستان بهترین راnH برای رسیدن به برابری و عدالت اجتماعی را در «گفتمان عقلانیت» و نه «گفتمان زور و تحکم» در امور خطیر یافته ­اند و اقدامات غیر انسانی نیروهای داعش هرگز نخواهد توانست بین کردستان و ایران nصلی دراندازد. مردمان کردستان استوارتر از از هر زمان، ندای «انسانیت»، «مهر» و «دوستی» را که فراتر از صدای نحیف خشونت و تروریست است، سر می­دهند و بی تردید این ندا بسان نور در قلب بشریت طنین خواهد افکند.

کبری واعظی، کارشناس ارشد مددکاری اجتماعی

خرداد ماه ۱۳۹۶

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button