رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران: ۸۷ درصد کودکان مراکز شبانه روزی بهزیستی، بدسرپرست هستند
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران:
“۸۷ درصد کودکان مراکز شبانه روزی بهزیستی، بدسرپرست هستند | کودکان را در مهمانی به اتاق در بسته نفرستید”
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: 83 تا ۸۷ درصد از مراکز شبانه روزی ما شامل بچه های بدسرپرست است که دقیقا نشان میدهد، سیستم حساس شده و از این ظرفیت استفاده میکند.
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ کودک آزاری یکی از خبرهای درد آوری است که هربار با شنیدن آن دل جامعه به درد میآید که نقش فعالان اجتماعی در کم کاستن این نوع آسیب ها بسیار مهم است. حقیقت این است که ما در ارتباط با مسائل کودک آزاری با یک الگوواره روبرو هستیم که تاریخی بودن آن را تصدیق میکند.
مسئله کودک آزاری جهانی است و در هر نقطه از جهان حتی در مدن ترین کشورها نیز امکان رخ دادن آن وجود دارد بنابراین نیاز است تا رسانه های و فعالان اجتماعی به سمت حساس کردن جامعه در این زمینه گام بردارند.
سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که آیا در سال گذشته کودک آزاری افزایش یا کاهش داشته است گفت: هیچکس نمیتواند آماری از کاهش یا افزایش کودک آزاری بدهد چراکه عددی در یک بازه زمانی مشخص نداریم. سال گذشته در یک مقطع زمانی کوتاه چند اتفاق رخ داد که منجر به این شد تا رسانه ها پرداخت بیشتری را نسبت به کودکان داشته باشند وگرنه مسئله کودک آزاری همیشه بوده، هست و خواهد بود.
وی ادامه داد: آنچه که امروز مشخص است، شناخت مردم از بهره گیری اجتماعی برای حمایت از کودکان است که افزایش یافته است .همچنین دسترسی به خدمات اجتماعی با حضور سازمان های مردم نهاد در حوزه کودکان و تسهیل حساس شدن سازمان های مرتبط به این حوزه است.
موسوی چلک با بیان اینکه در دو سال گذشته فقط برای یک روز ۱۵۰ اورژانس جدید راه اندازی میشود اظهار کرد: بنابراین ۱۵۰ نقطه دیگر امکان دسترسی به اورژانس اجتماعی دارند به همین تناسب نیز سازمان های غیر دولتی و رسانه ها فعال تر شده و فضای مجازی حساسیت بیشتری پیدا کرده است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اذعان کرد: همه این حساسیت ها منجر به این شد تا خیلی از مسائل قبل از بحرانی شدن به مراکز مربوطه ارجاع داده شدند. ۸۳ تا ۸۷ درصد کودکان در مراکز شبانه روزی ما بچه های بدسرپرست هستند که دقیقا نشان میدهد، سیستم حساس شده است و از این ظرفیت استفاده میکند.
او در پاسخ به این که ۶۰ درصد پسران مورد کودک آزاری قرار میگیرند بنابراین چه آثار و تبعاتی را به دنبال دارد اظهار کرد: کودک آزاری تاثیر خود را بر کودک میگذارد و در این زمینه تفاوتی میان پسران یا دختران نیست. کمااینکه مسائل دیگری مانند سن، شرایط خانوادگی، مهارت و… در کودک آزاری تعیین کننده است بنابراین افرادی که حامی جدی در زندگی خود ندارند تاثیر پذیری منفی تری را تحمل میکنند.
چلک درباره اثرگذاری آزارها بیان کرد: آزارها تاثیرات ماندگار و مخرب بیشتری بر روی کودکان میگذارد. البته جامعه معمولا نسبت به جنس دختر حساسیت بیشتری دارد اما من فکر میکنم که در آزار جنسی تفاوتی بین پسر و دختر وجود ندارد.بنابراین خانواده ها باید تربیت جنسی کودکان را در خانواده و مدرسه مد نظر قرار بدهند، البته منظور من ۲۰۳۰ نیست.
او افزود: فرزندان ما باید یاد بگیرند که چه کسی میتواند کجای بدنش را ببیند یا لمس کند. فرهنگی که در ایران وجود دارد این است که بچه ها را در مهمانی به یک اتاق میفرستند تا صدای آنها را نشنوند درصورتی که باید در اتاق باز باشد و هر چند وقت یکبار نیز به آنها سر بزنیم. در خیلی موارد ناخواسته بستر را برای آزار دیدن کودکان فراهم کنیم.
موسوی چلک در پایان اظهار کرد: شناخت مصادیق کودک آزاری بسیار می تواند تاثیر گذار باشد تا آن مراقبت های اجتماعی در امکان مختلف و خانواده بهتر انجام شود
منبع: رکنا | ۳ اسفند ۹۸