کتاب “مددکاری اجتماعی انکولوژی” به زودی چاپ و منتشر می شود

مددکاری اجتماعی به حرفه ای اطلاق می شود که هدف آن کمک به اقشار مختلف، خصوصاً قشر آسیب پذیر جامعه، در جهت ارتقاء رفاه فردی و اجتماعی می باشد.

افراد مبتلا به سرطان و خانواده های آنها از جمله آسیب پذیرترین قشر جامعه محسوب می شوند و باتوجه به شیوع بالای انواع سرطان در جوامع امروزی، مسائل این گروه نیاز به توجه و پیگیری بیشتری پیدا کرده است. در همین راستا شاهد گسترش مطالعات بین رشته ای بسیاری با گرایش انکولوژی در سالهای اخیر بوده ایم که مددکاری اجتماعی انکولوژی از مهمترین آنها بوده است.
گرایش مددکاری اجتماعی انکولوژی با وجود قدمت زیاد در کشورهای توسعه یافته، متأسفانه تا به امروز در کشور ما بسیار کم مورد توجه قرار گرفته است.
ترجمه کتاب “مددکاری اجتماعی انکولوژی” چاپ دانشگاه آکسفورد که به جرأت می توان گفت از جامع ترین کتاب های موجود در زمینه مددکاری اجتماعی انکولوژی در جهان به شمار می رود در تلاش است تا با مطرح کردن هرچه بیشتر این گرایش مهم و پرکاربرد در بین جامعه مددکاران اجتماعی کشور بخشی از خلاء های موجود در این زمینه را پر کرده و به اهمیت هرچه بیشتر نقش مددکاران اجتماعی انکولوژی بپردازد.
این کتاب شامل ۱۹ بخش و ۱۰۸ فصل بوده و هر بخش به بیان تفضیلی یکی از موارد عملکردی مددکاری اجتماعی انکولوژی در چندین فصل پرداخته است.
در بخش اول با مرور کلی بر مددکاری اجتماعی انکولوژی و اهمیت آن در جامعه کنونی کتاب آغاز شده و در ادامه به اهمیت مراقبتهای روانی و اجتماعی از تشخیص، درمان تا پس از بهبود یافتگی پرداخته شده است.
از جمله نکات قابل توجه در این کتاب اختصاص یافتن چندین فصل به سرطانهای خاص مانند سرطان سینه و پروستات که زندگی اجتماعی و همچنین هویت افراد را از نظر روانی تحت تاثیر قرار میدهد میباشد. در این فصول به تفصیل در مورد پیامدهای زیست روانشناختی این گونه سرطان های خاص، دامنه خدمات مورد نیاز این بیماران، ترس ها و چالشهای پیش روی بیماران، خانواده هایشان و بسیاری مسائل دیگر بحث شده است.
سپس موضوع افسردگی و پریشانی افراد مبتلا به سرطان و مشکلات روحی و روانی احتمالی این افراد مورد بررسی قرار گرفته است و همچنین پیشنهاداتی در خصوص نحوه ارزیابی و غربالگری این بیماران مطرح شده است. در این فصول انواع روشهای قدیمی و مدرن ارزیابی و غربالگری با توجه به تکنولوژی های موجود در سراسر دنیا بیان شده و نمونه های عملی این نوع از غربالگری ها نیز بحث شده است. بیشتر روشهای یاد شده در این فصول با توجه به اهمیت تشخیص هرچه سریعتر مشکلات روحی و روانی افراد مبتلا به سرطان انتخاب و توضیح داده شده اند.
نحوه ارتباط و مداخله با خانواده های بیماران سرطانی، چالش های پیش روی بزرگسالان مبتلا به سرطان در خانواده و مداخلات و ارزیابی های مناسب آنان به عنوان سرپرست خانواده، مداخلات در خصوص والدین مبتلا و همچنین کودکان مبتلا به سرطان از دیگر موضوعاتی است که هر کدام در یک بخش از کتاب ” مددکاری اجتماعی انکولوژی” مطرح شده و چندین فصل مجزا را به خود اختصاص داده اند.
اهمیت تحقیق و مطالعه مددکاران اجتماعی در رابطه با انکولوژی، توسعه و آموزش حرفه مددکاری اجتماعی انکولوژی، توسعه مهارت های اصلی مددکاری اجتماعی انکولوژی در تیمهای بین المللی، بحث در مورد موسسات و انجمن های مربوطه از موارد جالب و کاربردی دیگری هستند که در بخش های دیگر این کتاب وجود دارند.
به طور کلی میتوان کتاب “مددکاری اجتماعی انکولوژی” را کتابی در زمینه مددکاری اجتماعی سرطان دانست که صفر تا صد مددکاری اجتماعی انکولوژی را از تمامی جهات بررسی کرده و میتواند منبعی جامع برای پزشکان، پرستاران، روانشناسان و روانپزشکان و مهمتر از همه برای مددکاران اجتماعی باشد که به مسائل مربوط با انکولوژی علاقه مند هستند.
این کتاب در حال چاپ، اولین کتابی می باشد که امید است برای استفاده مددکاران اجتماعی، روانشناسان، مشاوران، روانپزشکان و حتی بیماران مبتلا به سرطان و خانواده های آنها مفید واقع شود. لازم به ذکر است که از اساتید و همکاران محترم تقاضا می شود ما را از انتقادات و پیشنهادات سازنده خود در جهت بهتر نمودن هرچه بیشتر این منبع علمی بهره مند نمایند.

شایان ذکر است مترجم اصلی این کتاب آقای اسماعیل عباسی، با همکاری آقای فرهاد حسنی و ویراستار علمی این اثر خانم دکتر حمیده عادلیان (مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی) می باشند.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button