طرح واگذاری خدمات حمایتی به کمیته امداد امام خمینی (ره) و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی با موافقت روسای دو نهاد حمایتی(فتاح و محسنی بندپی) وارد فاز جدیدی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران به نقل از فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی خود در سهشنبه (۶ مردادماه) مجلس شورای اسلامی، با یک فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن، خدمات حمایتی به کمیته امداد و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی واگذار میشود.
گفتنی است، این طرح که به امضای ۶۱ نفر از نمایندگان رسیده است در مقدمه آن آمده که در راستای تامین هدف مورد نظر برخی از دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلابی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی فعالیتهای خود مصروف تامین حداقل معاش و بهبود زندگی شریفترین اقشار جامعه یعنی نیازمندان و فقرا کنند.
فاطمه رهبر نماینده تهران به عنوان یکی از طراحان با بیان این که این طرح در ۸ ماده به منظور تفکیک وظایف حمایتی و توانبخشی این دو نهاد تهیه شده است، گفت: یکی از اهدافی که طی سالهای انقلاب اسلامی مورد نظر بوده تحقق عدالت اجتماعی است که میطلبد با تفکیک وظایف حمایتی و توانبخشی هر کدام از دستگاههای متولی وظایف خود را انجام دهند که به چابکسازی این دو نهاد هم کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: البته در این دو نهاد برخی موازیکاریها و همپوشانیها باعث هدررفتن منابع و اعتبارات کشور شده که نیاز است با تفکیک وظایف حمایتی و توان بخشی و سپردن وظیفه به متولی خاص آن به کارآمدی ساختار اجرایی کشور هم کمک کنیم.
رهبر به عنوان طراح طرح قانونی “یک فوریت” طرح واگذاری خدمات حمایتی به کمیته امداد امام خمینی (ره) و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی، گفت: در صورت تصویب نهایی این طرح، خدمات حمایتی به کمیته امداد و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی واگذار خواهد شد.
به گزارش فارس،نمایندگان با ۱۲۹ رأی موافق، ۲۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۳ نماینده حاضر در مجلس با فوریت طرح مذکور موافقت کردند.
در همین زمینه ، محمد علیپور در مخالفت با یک فوریت طرح واگذاری خدمات حمایتی به کمیته امداد امام خمینی (ره) و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی، گفت: من با یک فوریت این طرح مخالفم و اعتقاد دارم که اهمیت و ضرورت این موضوع خیلی بالاتر از این بوده و ما باید زودتر از این به آن رسیدگی میکردیم.
نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید خیلی پیش از این برای جلوگیری از موازی کاری در انجام وظایف کمیته امداد و سازمان بهزیستی به تفکیک حوزه فعالیت آنها میپرداختیم.
وی افزود: طرح مذکور باید به شکل طرحی با فوریت بیش از یک در مجلس بررسی شود چرا که در این صورت رسیدگی به وضعیت خانوادههای نیازمند تسهیل میشود.
سلیمی: ضرورت تفکیک حوزه فعالیت کمیته امداد و سازمان بهزیستی
علیرضا سلیمی نماینده مردم دلیجان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح یاد شده، با بیان اینکه در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی تمام مسئولان نظام بر رعایت اصل عدالت، توجه به مستضعفان، خانوادههای فرودست، ایتام و فقرا تاکید فراوان داشتند، گفت: ایجاد عدالت اجتماعی خواسته تمامی مسئولان است که در این رابطه نیز نهادهای مختلفی در کشور ایجاد شدهاند.
وی افزود: کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و سازمان بهزیستی از نهادهای مسئول برای ایجاد عدالت اجتماعی در کشور هستند اما متاسفانه در بسیاری از موارد با یک نوع موازی کاری همراه شدهاند.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: در حال حاضر کمیته امداد امام خمینی هم مسئول ارائه خدمات حمایت و توانبخشی بوده که این موارد به طور یکسان در سازمان بهزیستی نیز دیده میشود از این رو برای انجام کارهای تخصصی باید برای هر کدام از این موارد یک متولی خاص در نظر گرفته شود.
سلیمی گفت: لازم است امور حمایتی به کمیته امداد و وظایف توانبخشی را به سازمان بهزیستی واگذار کنیم.
وی با اشاره به کارنامه روشن کمیته امداد در بحث اشتغال زایی و همچنین حمایت از دانشجویان، افزود: باید تفکیک حوزه فعالیت بین کمیته امداد و سازمان بهزیستی برای تقویت نحوه خدمات رسانی در دستور کار قرار بگیرد
به گزارش فارس پس از مطرح شدن یک فوریت طرح اشاره شده، سید پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) درباره طرح واگذاری خدمات حمایتی به کمیته امداد و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی که از سوی فراکسیون زنان مجلس مطرح شده است،گفت: با کلیت این طرح موافق هستم و مشکلی در اجرای آن نمیبینم، به هر حال تفکیک وظایف بهزیستی و کمیته امداد اتفاقی است که دیر یا زود باید انجام میشد.
وی افزود: آماده مذاکره با اعضای کمیسیون اجتماعی و فراکسیون زنان مجلس برای بررسی کلیات و جزئیات طرح تفکیک وظایف کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی هستم.
وی با بیان اینکه با کلیت طرح تفکیک وظایف سازمان بهزیستی و کمیته امداد موافق است، تاکید کرد: این دو سازمان تداخل وظایف ندارند بلکه تنها یکسری وظایف مشترک دارند به طور مثال حمایت از زنان بدسرپرست که به هر دو نهاد مربوط میشود.
انوشیروان محسنیبندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در آخرین اظهارات خود درباره تفکیک وظایف بهزیستی و کمیته امداد، اظهار داشت: از آنجائیکه برنامه ششم توسعه در دست تدوین است، با تفکیک وظایف بهزیستی و کمیته امداد مخالف نیستم؛ لذا در این برنامه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، کمیته امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور همفکری میکنند تا موازیکاریها را به حداقل برسانند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: این نهاد حمایتی با کلیات این طرح موافق است؛ چراکه با کاهش موازیکاریها، متولیان اصلی هر حوزه مشخص میشوند؛ اما این اقدام باید در چارچوب بررسیهای کارشناسانه و در قالب برنامه ششم توسعه صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه بهزیستی نسبت به سایر نهادها پاسخگوتر است، اذعان کرد: انتقاد سبب پاسخگویی بیشتر میشود؛ لذا ما از انتقاد استقبال میکنیم.
به گزارش فارس، با اعلام آمادگی روسای دو نهاد حمایتی(سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمین(ره) پیش بینی میشود هر چه زودتر سرانجام طرح واگذاری خدمات حمایتی به کمیته امداد امام خمینی (ره) و خدمات توانبخشی به سازمان بهزیستی به نتیجه برسد.
منبع خبر: فارس