وضعیت تأمین سلامت روان زنان کشور از منظر دکتر مصطفی اقلیما | نظام‌های حقوقی کشور ما حق چندانی برای زنان قایل نیستند و حمایت‌های حقوقی و قانونی تنها بر روی کاغذ نوشته شده است

%d8%a7%d9%82%d9%84%db%8c%d9%85%d8%a72222دکتر مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران با تأکید بر ضعف در تأمین سلامت روان زنان می‌گوید: بسیاری از زنان ما به ظاهر سلامتند، اما به طور تدریجی و پنهان از نظر روانی خرد و فرسوده شده‌اند، زیرا هیچ حمایتی برای آن‌ها قایل نشده‌ایم.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران، دکتر اقلیما می‌افزاید: با نگاهی به جلوه‌های زندگی زن ایرانی می‌توان گونه‌های متعدد رفتارهای تبعیض آمیز و خشونت بار را دید، چنانکه در فضای خانوادگی فشارهای مختلفی را تجربه می‌کند، به طوری که اگر امروز زنی کتک بخورد، می‌گویند با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند، ولی ما نگران فشارهای روانی هستیم که این گروه به شکل‌های مختلف تحمل می‌کنند.

این دکترای جامعه شناسی توسعه سلامت خاطرنشان می‌کند: سلامت روان به نحوه برخورد نظام‌های حقوقی جوامع بستگی دارد، در حالی که نظام‌های حقوقی در کشور ما حق چندانی برای زنان قایل نیستند و حمایت‌های حقوقی وقانونی تنها بر روی کاغذ نوشته شده است. به طور مثال وقتی مردی مهریه را در زمان عقد متعهد می‌شود، می‌تواند از پرداخت آن شانه خالی کند و قانون نیز حمایت می‌کند، اما اگر همین مرد تعهد و بدهی به دولت داشته باشد و حتی ناتوانی وی در پرداخت بدهی به لحاظ قانونی محرز شود، به زندان می‌رود، اما چرا قوانین کشور نمی‌تواند تأمین کننده امنیت حقوقی زنان باشد؟ آیا عقدنامه‌ها و مفاد آن سند معتبر محسوب نمی‌شوند و ارزش قانونی ندارند؟ آیا این رویه مردان نوعی تمسخر و تحقیر قانون شمرده نمی‌شود؟

دکتر اقلیما ادامه می‌دهد: زنان در فضاهای اجتماعی خشونت‌های مختلف را تجربه می‌کنند، برای نمونه در بسیاری از کشورهای خارجی مردی را نمی‌بینید که در خیابان به زنی متلک بگوید، اگر هم اتفاق بیفتد، پلیس او را مجازات می‌کند، اما این تصویر در جامعه ما عادی و معمولی شده و حتی اگر شکایتی صورت بگیرد، این زن‌ها هستند که در نهایت خطاکار شناخته می‌شوند.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی قدس آنلاین

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button