نقاهتگاه هایی برای بهبود یافتگان کرونا در گیلان
نقاهتگاه هایی برای بهبود یافتگان کرونا در استان گیلان
منبع: ایرنا | خبرنگار: گیتی بابایی
با توجه به ضرورت گذران یک دوره قرنطینه ۱۴ روزه برای مبتلایان بهبود یافته از بیماری کرونا نقاهتگاه هایی در شهرهای رشت و انزلی به این منظور آماده شد.
مهمانسرای المپیک رشت با ظرفیت ۱۶۸ تخت و در حال حاضر با ۶۶ تخت فعال برای بیماران کرونایی در حال خدمات دهی است.
نقاهتگاه انزلی نیز با ۶۰ تخت در حال خدمات دهی است که در حال حاضر ۱۵ بهبود یافته در آن بستری هستند.
کمک داوطلبانه ۱۷ مددکار و روانشناس
جواد طلسچی یکتا مسئول خانه هلال مددکاران اجتماعی گیلان و رییس هیات مدیره کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی گیلان در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: برنامه حمایت روانی اجتماعی از بیماران و بهبود یافتگان بیماری کرونا توسط وزارت بهداشت با همراهی و نظارت اجرایی دانشگاه علوم پزشکی کشور و استانها و با همکاری جمعیت هلال احمر کشور در حال انجام است.
وی افزود: پس از فراخوان انجمن برای تامین نیروی انسانی ۱۷ مددکار و روانشناس داوطلب کمک در نقاهتگاه ها شدند.
وی اظهار داشت: مددکاران اجتماعی و روانشناسان جهت حمایت روانی اجتماعی از بهبود یافتگان کرونا به صورت شیفت بندی در نقاهتگاه طبق پروتکل تعریف شده از طرف وزارت بهداشت تهیه شده فعالیت می کنند.
طلسچی با بیان این که ممکن است با توجه به ناشناخته بودن این بیماری و هراس از آن در جامعه به بهبود یافتگان انگ بخورد و یا از محیطهای اجتماعی طرد شوند خاطرنشان کرد: مددکاران علاوه بر مشاوره به بهبود یافتگان، مشاوره هایی به خانواده های آنان نیز ارائه می دهند.
وی یاداور شد: مشاوران همچنین حمایتهای اجتماعی و روانی از راه دور را نیز در برنامه قرار می دهند تا آسیبی شامل حال این عزیزان نشود.
لزوم گذران دوره ۱۴ روزه در نقاهتگاه
طلسچی متذکر شد: با توجه به ظرفیت خوب موجود در نقاهتگاه باید تمهیدی اندیشیده شود که تمامی افراد بعد از ترخیص حتماً دوره نقاهت خودشان را در نقاهتگاه بگذارنند تا ضمن گذران دوره نقاهت در محیطی که با توجه به ضدعفونی مدام محیط قرنطینه واقعی بر آن حاکم است، حضور روان پرستاران نیروهای تخصصی مددکاران و نظارت بسیار خوب دانشگاه علوم پزشکی گیلان دوره نقاهت سپری شود.
مسئول خانه هلال مددکاران اجتماعی گیلان اظهار داشت: با توجه به تجربه خوبی که به دست آوردیم الان به استانهای دیگر در موارد مختلف از چگونگی فراخوان تا بقیه امور مشاوره می دهیم.
وی افزود: بحث سوگ مساله مهمی است با توجه به این که از هر ۱۰ نفر بهبود یافته یکی دو نفر هستند که در خانواده شان یک یا چند نفر را از دست داده اند باید به این افراد توجه جدی شود.
وی با بیان این که سوگواری می تواند باعث اٌفت شرایط جسمانی و فیزیولوژیکی و روانی بهبود یافتگان و کاهش ایمنی بدنشان و خطر بازگشت پذیری یا عود مجدد شود بر لزوم ارائه راهنمایی های لازم به آنان و همچنین خانواده های عزیز از دست داده تاکید کرد.
طلسچی خاطرنشان کرد: انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران حمایت از راه دور دارد شماره تماس هایی را اعلام کرده ۰۹۱۰۷۷۶۱۴۰۷ /۰۹۰۲۳۲۵۷۷۳۴ /۰۹۹۲۴۷۷۸۸۴۹ پیشنهاد می کنم خانواده ها اعتماد کنند افراد باسواد و قابل اعتمادی پشت این خطوط هستند و می توانند پاسخگو باشند و راهکارهایی را به خانواده ها انتقال دهند.
بیماران طرد شده، مردگان بی مشایعت کننده
مددکاران در این روزها شاهد صحنه های تلخی هستند و از بیمارانی می گویند که هیچکدام از اعضای خانواده حتی در نقاهتگاه به سراغش نمی آمدند و یا فردی که فوت شده بود و حتی برادرش حاضر نبود جنازه را تحویل بگیرد و این نشان از شرایط خاصی است که باید برای آن تمهیدی جدی اندیشیده شود.
طلسچی با بیان این که در ۱۵ ، ۲۰ روز آینده این احتمال وجود دارد جامعه گیلان دچار تنش های روانی پس از بحران شود افزود: مسئولیت اجتماعی مهمی نیز در ارتباط با تنشهای روانی پس از بحران داریم.
رییس هیات مدیره کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی گیلان تاکید کرد: مسئولان استان با کمک سازمان های متولی باید برنامه ریزی های لازم را جهت تهیه یک برنامه عملیاتی مدون کنترل و کاهش تنش های روانی پس از بحران کرونا به عمل بیاورند.
وی اذعان کرد: مدت زمان مشخصی قابل پیش بینی نیست باید ببینیم مسیر به چه شکل پیش می رود و ویروس کی توان اصلی اش شکسته می شود و این بستگی به میزان ورود و خروج بیمارستان ها دارد.
لزوم همیاری گسترده به آسیب دیدگان
رییس هیات مدیره کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی گیلان متذکر شد: با توجه به شرایط حساس از کلینیک های مددکاری اجتماعی می خواهیم در بحث ارجاعات کمک کنند و داوطلبانه پذیرای ارجاعات مراکز درمانی در ابعاد مختلف اجتماعی و روحی روانی باشند .خانواده های بسیاری آسیب دیده اند که بخش بسیاری ممکن است از اقشار کم برخوردار جامعه ، آسیب دیدگان اجتماعی یا کودکان کار باشند و نیاز است که سازمان های حمایتی این افراد را تحت پوشش بگیرند.
طلسچی اظهار داشت: فکر می کنم در ماه های آینده در دستورالعمل های اجرایی سازمان های حمایتی تغییراتی بوجود بیاید و ظرفیتی برای تحت پوشش قرار دادن آسیب دیدگان کرونا ایجاد شود.
رییس هیات مدیره کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی گیلان در پایان از مددکاران و روانشناسانی که داوطلبانه و گمنام ،با شهامت و بدون چشمداشت وارد این روند حمایت روانی اجتماعی در نقاهتگاه ها شده و همراه کادر پزشکی به رسالت پیراپزشکی خود عمل می کنند قدردانی کرد.
صاحب نظران تاکید می کنند بیماری کرونا با توجه به شیوع بالا و درگیر شدن جمعیت کثیری به آن، مولفه های گوناگونی دارد و باید از جوانب مختلف به آن توجه و رسیدگی شود.