معاون رییس جمهور در امور زنان در همایش روز سوادآموزی: سوادآموزی را از مهم ترین عوامل کاهش آسیب های اجتماعی است
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده سوادآموزی را از مهم ترین عوامل کاهش آسیب های اجتماعی به شمار آورد.
به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان در همایش روز جهانی سوادآموزی گفت: امروز از آموزش به عنوان موضوعی یاد می شود که بیش از هر مفهوم دیگری مرزها را شکسته و محدودیتهای سنی و جنسی آن رو به کم رنگ شدن است.
وی با بیان اینکه آموزش در همه جوامع جزو حقوق اساسی شهروندان است ، ادامه داد: در ایران نیز این مهم به عنوان اصلیترین و بدیهیترین حقوق برای همه اقشار جامعه مورد تاکید است.
معاون امور زنان با اشاره به اینکه سوادآموزی پس از انقلاب با پیام امام خمینی (ره) آغاز شد، ادامه داد: میزان بهرهمندی مردم از حداقل سواد خواندن از شاخصهای توسعه جوامع و موتور متحرک توسعه جوامع به شمار می رود.
وی با بیان اینکه دوسوم بیسوادان جهان را زنان تشکیل میدهند و ۷۰ درصد فقرای جهان نیز زن هستند، اظهار کرد: نقش زنان و کودکان و آموزش به آنها از محورهای اساسی است که میتواند در کاهش آسیبپذیری کشورها موثر باشد و ایران بعد از پیروزی انقلاب برای سوادآموزی تلاش بسیاری کرده و در نرخ سوادآموزی زنان پیشرفت چشمگیری شاهد هستیم.
وی افزود: نرخ رشد سواد در این گروه ۱۷.۴ در سال ۴۵ به ۸۱.۱ درصد در سال ۹۰ رسیده است.
مولاوردی اظهار داشت: جمهوری اسلامی رشد شاخص باسوادی را از افتخارات خود در دستیابی به توسعه پایدار میداند، البته هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب راهی دراز در پیش است.
وی افزود: توجه به سوادآموزی نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی زنان و کودکان ایفا می کند.
مولاوردی با بیان اینکه برای توانمندسازی مربیان سوادآموزی زنان عشایر برنامههایی در نظر گرفته شده، گفت: براین اساس با آموزش ۴۰۰ مربی موفق به سوادآموزی ۲۰۰۰ دختر عشایر در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس، اردبیل و آذربایجان شرقی شده ایم.
معاون رییس جمهور در امور زنان بیان کرد: اگرچه نرخ پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی برای دختران به ۹۹.۶ درصد رسیده است اما در برخی استانهای مرزی درصدی از دختران از تحصیل باز میمانند لذادر بزرگسالی برای آموزش آنها هزینههای بیشتری به جامعه تحمیل میشود.
وی با اشاره به اینکه دوسوم بیسوادان جهان را زنان تشکیل میدهند و ۷۰ درصد فقرای جهان نیز زن هستند،یادآور شد: در ایران بیشترین درصد زنان بیسواد در روستاها ساکن هستند.
مولاوردی بیان کرد: برای دستیابی به فناوری های جدید و مسائل روز دنیا و گفت و گوی جهانی باید سواد خواندن و نوشتن برای همگان محقق شود.