مصاحبه اختصاصی با مدیرعامل کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور

با مدنظر قرار دادن اهداف اساسنامه ای مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ که یکی از موارد آن “تمرکز رسانه ای بر اصناف مددکاری اجتماعی ایران” و پیرو آن “معرفی هیأت مدیران، دست اندرکاران و فعالان اصناف تخصصی مددکاری اجتماعی” می باشد، مصاحبه ای با مدیرعامل کانون کلینیکهای مددکاری اجتماعی کشور (کانون دوره چهارم) بعنوان تشکل صنفی تخصصی مراکز مددکاری اجتماعی کل کشور ترتیب داده شده است که مشروح آن را در ادامه خواهید خواند.

* ضمن سلام و احترام؛ لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید.

با سلام و احترام؛ اینجانب علی آزمون هستم. ۴۴ سال سن دارم و صاحب امتیاز و مسئول فنی کلینیک مددکاری اجتماعی آوای باران می باشم. حدود ۱۸ سال است که در این حوزه مشغول فعالیت هستم. در حوزه خانواده و اعتیاد دارای تخصص می باشم. از سال ۷۹ تاکنون اقدام به مشاوره فردی و گروه درمانی، سخنرانی در حوزه های مختلف از جمله مهارت های زندگی و اعتیاد و خانواده معتادین نموده ام.

* لطفاً به اختصار در ارتباط با سوابق مسئولیتهای اجرایی تان بفرمایید. و اینکه در حال حاضر در کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور چه نقشی را ایفا می کنید؟ عمده فعالیتهای شما در دفتر مرکزی کانون سراسری مراکز مددکاری کشور چیست؟

بنده در حال حاضر مدیر عامل کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور می باشم. در خصوص سوابق مسئولیتهای اجرایی ام قابل به ذکر است که در ارگان های مختلف مشغول فعالیت مشاوره و مددکاری بوده ام از جمله سازمان بهزیستی بعنوان مشاوره اعتیاد و خانواده؛ نیروی انتظامی به عنوان مشاور اعتیاد و سخنران در حوزه اعتیاد و خانواده؛ شرکت نفت بعنوان مددکار و مشاور؛ شهرداری به عنوان مدیره پروژه جمع آوری متکدیان و کارتن خواب ها و مدتی هم بعنوان بعنوان مدیر اجرایی مرکز شفق بوده ام. عضو کمیسیون آینده نگاری مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز می باشم.

از سال ۹۴ مدتی رئیس هیئت مدیره کانون کلینیک های شهر تهران بوده ام و از سال ۹۵ عضو هیئت مدیره کانون کلینک های استان تهران و مدیر عامل کانون استان تهران بوده ام. از سال ۹۶ بعنوان مدیر عامل کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور تا کنون مشغول فعالیت هستم.

عمده فعالیت های کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور حمایت قانونی از کلینک های مددکاری اجتماعی در سطح کشور، تشکیل کانون های استانی برای حمایت از کلینیک ها در سطح استان و نظم و قدرت بخشیدن به آن می باشد. در حوزه واگذاری طرح های واگذار شده از سازمان به کلینیک های مددکاری اجتماعی که عضو کانون کشوری می باشند. برگزاری کارگاه های آموزشی برای مددکاران و کلینیک های مددکاری در سطح کشور، حمایت صنفی از کلینیک های مددکاری اجتماعی.

* ضمن تشکر از توضیحات شما لطفاً از اهداف، برنامه ها و فعالیتهای کلینیک های مددکاری اجتماعی بفرمایید. عمده فعالیتهای مراکز مددکاری اجتماعی در سطح کشور در چه محورهایی است و این مراکز دقیقاً چه خدماتی به جامعه ارائه می دهند؟

کانون کشوری در راستای رسالت خود که حمایت از جامعه مددکاری اجتماعی می باشد با پیگیری طرح ها و افزایش یارانه  ها برای کلینیک ها و شناساندن آن به عموم مردم گام برمیدارد. همان طور که از اسم آن مشخص میباشد کلینیک های مددکاری اجتماعی هدف اصلی آن کمک رساندن به اقشار آسیب پذیر جامعه می باشد از جمله ارائه مشاوره های فردی جهت کاهش مشکلات فردی بوجود آمده برای مراجع با توجه به افزایش توانمندی ها و پیدا کردن نقاط قوت مراجع به منظور کمک به بهبود شرایط و زندگی فردی و خانوادگی مراجع به این کل که مددکار کلینیک می تواند با بازدیدهای مکرر که از منزل انجام میدهد و کمک نمودن به فرد در خانواده باعث تقویت اعتماد به نفس و افزایش توانمندی ها برای غلبه بر مشکلات فردی خواهد بود.

مشاوره های گروهی که در کلینیک های مددکاری با ایجاد روابط گروهی سالم و تشکیل گروه های همیار به منظور کمک به افرادی که دارای مشکلات مشترکی هستند جهت افزایش توانمندی آن ها و آموختن کارکرد های گروه و حمایت هایی که از گروه میگیرند.

کارکرد جامعه ای که به چندین طریق صورت میگیرد از جمله محله محور، در این رویکرد کلینیک های مددکاری اجتماعی با توجه به شناختی که نسبت به محلی که آسیب در آنجا وجود دارد نسبت به شناسایی آسیب ها و الویت بندی آن ها و حساس نمودن مسئولین محلی و مردم ساکن در محل به منظور مداخله صحیح جهت کاهش آسیب های اجتماعی آن محل اقدام می نماید. لازم به ذکر است که با توجه به اینکه رشته مددکاری میتواند بازوی اجرایی بسیار قوی برای شناخت آسیب های موجود در جامعه و حتی پیش بینی کننده آسیب های که در آینده برای افراد شکل خواهد گرفت باشد که در سیاست گذاری و تخصیص بودجه به منظور کاهش آسیب ها و یا کنترل آن نقش مهمی میتواند ایفا کند.

با توجه به اینکه کلینیک های مددکاری بعنوان مراکز عمومی مددکاری و مشاوره از سازمان بهزیستی مجوز کسب می نمایند، بنابرین می توانند در کلینیک ها رشته های مختلف همکاری نمایند از جمله روانشناسان، مشاور، خانواده، روان پزشک، وکیل که این نحوه عملکرد در مراکز مختلف و به صورت گسترده بی نظیر است و باعث ایجاد طیف خدمات گسترده از جمله مشاوره فردی و گروهی، فعالیت های پژوهشی و جامعه ایی، حدمات حقوقی به مراجعین، آسیب شناسیهای اجتماعی، تشکیل گروه های همیار، خدمات روان شناختی و مشاوره و سایر فعالیت های اجتماعی از جمله کودکان بازمانده از تحصیل، امدادبگیران بهزیستی، زنان بدسرپرست و بی سرپرست و فعالیت هایی که بهزیستی هر استان و یا شهرستان به کلینیک ها واگذار مینماید که برای کلینیک های مددکاری تعریف گردیده است.

* به نظر شما کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور چه مسیری را طی می کند؟ چه اهدافی را دنبال می کند؟ به نظر شما چقدر مسیر در پیش روی کانون کلینیکها با مسیری که مراکز مددکاری اجتماعی در سطح کشور طی می کنند همخوانی دارد؟

مسیر پیش روی کانون کلینیک ها مسیری است که میتواند با ایجاد انگیزه و حمایت از کلینیک های مددکاری اجتماعی در سطح کشور و افزایش توان و بهره وری آن ها به قدرت و انسجام بیشتر کلینیک ها کمک خواهد کرد. در این مسیر کانون کلینیک های کشور با در نظر گرفتن مشکلات و تنگناهای مددکاران و کلینیک ها بدنبال راهگشایی و برطرف نمودن هرچه بیشتر این مشکلات از طریق جلسات و همفکری های مختلف با ادارات و سازمان های مختلف از جمله دفتر زنان و امور خانواده سازمان بهزیستی کشور می باشد.

*** ضمن تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، لطفاً بفرمایید چه دورنمایی را برای کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور ترسیم می کنید؟ کلینیک های مددکاری اجتماعی چگونه میتوانند به توانمندی و خودکفایی لازم دستیابند؟

به لطف خداوند و حمایت های مطلوب دفتر زنان و امور خانواده سازمان بهزیستی کشور در حال تعامل و حمایت های بیشتری از کلینیک های مددکاری اجتماعی هستیم که امید است با حل مشکلات و افزایش یارانه پرونده ها برای کلینیک ها تا حدودی بر این دغدغه ی فکری مدیران کلینیک ها و افزایش توانمندی آنها از طریق برگزاری کارگاه ها وکلاسهای مختلف کلینیک ها به خودکفایی و خوداشتغالی لازم برسند.

مصاحبه و گردآوری: جواد طلسچی یکتا

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا