مددکاری اجتماعی نوین
گردآوری و ترجمه: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مددکار اجتماعی و مدیر مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
مددکاری اجتماعی نوین: مالکوم پِین، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ پروفسور افتخاری دانشگاه متروپولیتن منچستر و مدیر برنامه “سیاست و مراقبت روحی و روانی” و مشاور بیمارستان سنت کریستفر لندن بوده است. وی کتاب های ترجمه شده ی پرفروش بسیاری دارد و ویراستار کتاب ها و مقالات زیادی من جمله “مددکاری اجتماعی بشردستانه”، “مددکاری شهروندی و افراد میانسال” و “مددکاری حرفه ای چیست” بوده است.
نکاتی پیرامون کتاب پِین
یکی از کتاب های پر فروش مالکوم پِین “نظریه مددکاری اجتماعی نوین” می باشد که به چاپ چهارم رسیده است. در این کتاب پِین، به ارزیابی مختصر و روشنی از مزایا و معایب نظریه های مهم جهت آگاهی از روش و عملکرد مددکاری اجتماعی و مقایسه بین آن ها می پردازد. کتاب نظریه مددکاری اجتماعی نوین بیشتر از هر زمان دیگری در دسترس و فراگیر بوده و اطلاعاتی را پیرامون کامل ترین پوشش نظریه از دیدگاه های کلاسیک گرفته تا آخرین نظریات شامل یک بخش جدید که به نقاط قوت، روایت، و رویکردهای مرتبط با راه حل اختصاص داده شده، را ارائه می دهد؛ گروهی از مثال های کاملا جدید نشان می دهد که نظریه ها چگونه در عملکرد روزانه به کار برده می شوند؛ یا تحلیل جدید مرتبط با ابعاد اخلاقی نظریه های مختلف مددکاری اجتماعی و ارزش های مشترکی که با هم سهیم می شوند. بخش هایی از متن در کتاب بروز رسانی شده که در آن بیشترین نظریات حال حاضر خلاصه شده و به ارتباط شکاف بین مقدمات هر نظریه و نوشتن مطالب به صورت تخصصی تر کمک می کند.
دیدگاه های برخی از اندیشمندان پیرامون کتاب نظریه مددکاری اجتماعی نوین
یوآن اورم از دانشگاه گلاسکو، بریتانیا: “این متن مانند تور دوفرانس است! چاپ جدید این کتاب در حوزه مددکاری و استفاده مداوم از دیدگاه ساخت اجتماعی بسیار تاثیرگذار بوده است. استفاده فراوان از نمودار ها و تصاویر موردی به دانش جویان در دسترسی به برخی ابعاد مهم و پیچیده نظریه کمک می کند. “
سارا وِندت، یونیسا ، استرالیا: ” این کتاب منبعی فوق العاده برای دانش جویان و کارورزان و محققین می باشد. نسخه جدید جامع بوده و بروز رسانی شده است که توضیحات روشنی را در مورد وسعت نظریه های مددکاری اجتماعی در طول زمان ارائه می دهد.”
کریس بِکِت از دانشگاه ایست آنجِلیا، بریتانیا: ” یک نسخه کاملا اصلاح شده و بروز شده از آن چه که احتمالا شناخته شده ترین و طولانی ترین متن در حوزه نظریه مددکاری اجتماعی در بریتانیا می باشد.”
جان فوک از دانشگاه کینگستون، بریتانیا: ” من این کتاب را در نوع کلاسیک و بهترین آن می دانم. این کتاب نه تنها نظریه ها را به خوبی برای مددکاران اجتماعی که تازه وارد هستند پوشش می دهد بلکه برای دانشگاهیان و محققین با تجربه تر هم کاربردی است. ”
کتاب “نظریه های مددکاری اجتماعی نوین” به دوازده فصل تقسیم شده که در زیر به طور خلاصه فهرست شده است:
ساخت اجتماعی نظریه مددکاری
استفاده از نظریه مددکاری در عمل
مدل های روان پویایی
اقدام در زمان بحران و مدل کار محور
مدل های رفتاری
سیستم ها و مدل های زیست محیطی
مدل های روانشناختی، اجتماعی و ارتباطی
مدل های اومانیستی و اگزیستانسیال
مدل های شناختی
رویکرد های رادیکال و مارکسیستی
توانمند سازی و حمایت
ارزیابی نظریه های مددکاری اجتماعی