مددکاری اجتماعی در مالزی و هرآنچه نیاز است در رابطه با آن بدانید

بررسی روند مددکاری اجتماعی در مالزی و فعالیت انجمن مددکاران اجتماعی به همراهی دلایل شکل‌گیری آن در طول تاریخ این کشور

اهمیت به فعالیت‌های اجتماعی و مراقبت از بهداشت روان در کشورهای توسعه‌یافته بسیار حائز اهمیت است. مالزی هم از این قاعده مستثنا نیست و فعالیت‌های زیادی در زمینه مددکاری اجتماعی در مالزی انجام‌ می‌شود. با ادامه مطلب همراه باشید تا در مورد مددکاری اجتماعی در مالزی اطلاعات جالبی به‌دست آورید.

تاریخچه مددکاری اجتماعی در مالزی

از زمان‌های دوری که مردم در کشور مالزی زندگی می‌کردند، فعالیت‌هایی صرفا نوع‌دوستانه و انسانی بابت رفاه و کمک به اقشار جامعه وجود داشته‌است. در گذشته به‌هیچ‌عنوان، آموزش یا شغل رسمی به مددکاران اجتماعی خودجوش داده نمیشد. همچنین استانداردهای انتخاب و گزینش برای مددکاران اجتماعی مالی وجود نداشت.

با وجود خدمت‌های این افراد به مردم جامعه، کشور مالزی کم‌کم روند توسعه را پیش گرفت و گام به گام در کنار کشورهای توسعه‌یافته قدم برداشت. با رشد جامعه، مشکلات مردم هم پیچیده و گسترده‌تر شدند. تا چند دهه قبل مردم مالزی کلمه مددکاری اجتماعی را نشنیده بوده و به‌عنوان شغل و فعالیت واقعی به آن نگاه نمی‌کردند.

حوزه مددکاری اجتماعی در مالزی مانند سایر کشورها با تأسیس موسسات رفاه اجتماعی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات اجتماعی شهروندان شکل گرفت. کشور مالزی در طول تاریخ چندین‌بار توسط قدرت‌های بیگانه تصرف شده‌است. در آن دوره‌ها افراد آگاهی در زمینه نیاز به خدمات مددکاری اجتماعی حرفه‌ای نداشتند و دچار تروماهای جدی می‌شدند.

مددکاری اجتماعی در مالزی در حوزه سلامت
مددکاری اجتماعی در مالزی در حوزه سلامت

شروع مددکاری اجتماعی در مالزی

مددکاری اجتماعی در مالزی و خدمات به مردم آسیب‌دیده پیش از آنکه توسط کشورهای بیگانه مورد استثمار قرار گیرد بخشی از فرهنگ جامعه مالایی بوده‌است. اما وضعیت مردم در زمان حکومت بریتانیا بر مالزی تغییر چشمگیری کرد. هدف اصلی حکومت بریتانیایی صرفا کسب سود بیشتر و منافع اقتصادی بود. با شکوفایی اقتصاد در مالزی توسط دولت خارجی تعداد مهاجران به‌خصوص از چین به این منطقه زیاد شد.

مهاجران نو ورود چینی مشکلات اجتماعی زیادی را با خود به ارمغان آوردند و نیاز به فعالیت مددکاران اجتماعی مالزی بیش از پیش احساس می‌شد. در نهایت حکومت استعماری در سال ۱۸۷۷ میلادی ویلیام پیکرینگ را به‌عنوان سرپرست تحت الحمایه چین در آن منطقه منصوب کرد تا به رفاه مهاجران چینی و حل مشکلات اجتماعی آن‌ها بپردازد. دفتر محافظت در چینی‌ها در مالاکا و پنانگ دایر شد و در چندین بخش به فعالیت پرداخت.

بخش‌های اولین سازمان مددکاری اجتماعی مالزی به این عناوین بودند:

  • اداره کارگران تازه‌وارد
  • نظارت بر انجمن های مخفی
  • نجات زنان مهاجر از روسپی‌گری
  • مهار بیماری‌های مقاربتی
وظایف و فعالیت‌های مددکاران اجتماعی
وظایف و فعالیت‌های مددکاران اجتماعی

ادامه فعالیت مددکاران اجتماعی مالزی

در ادامه سازمان FMS برای افزایش رفاه شهروندان در تعدادی از ایالت‌ها به وجود آمد. با تلاش‌های دولت در قالب این سازمان مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های واگیردار کاهش چشم گیری کرد.

واکسیناسیون بیماری‌هایی مانند آبله اجباری شد و مرکز آسیب شناسی کوالالامپور تاسیس شد. با فعالیت انجمن مددکاران اجتماعی مالزی آموزش برای اقشار جمعه گسترش یافت و قوانینی مطرح شد که باعث افزایش سوادآموزی و آموزش کودکان جامعه شود.

جمع‌بندی

بر اساس حقایق تاریخی مددکاری اجتماعی در مالزی در اواخر قرن نوزدهم ایجاد شد. اگرچه هدف اصلی آن بهره‌وری بیشتر از نیروی کار از سمت حکومت استعماری بریتانیا بود اما برای مردم مالزی هم بی‌فایده نبود. امروزه مالزی به‌عنوان یک کشور توسعه‌یافته در بالاترین حد خدمات اجتماعی قرار گرفته‌است.

منابع:

https://ebrary.net/2159/sociology/social_work_malaysia

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
گردآوری و ترجمه توسط
کارگروه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان
Back to top button