مجموعه یادداشت های “حقوق شهروندی و زمینه های اجتماعی” بزودی در مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران منتشر می گردد
در جامعه شهری ساکنان آن، شهروندان آن جامعه قلمداد میشوند و حقوق، وظایف و تکالیفی بر عهده دولت دارند. حقوق شهروندی یک ارتباط دوسویه بین مردم و دولت است یعنی اگر دولت در برابر مردم وظایفی دارد مردم هم مسئولیتهای معین و مشخصی در قبال دولت به عهده دارند.
با کمرنگ شدن حقوق شهروندی آسیبهای اجتماعی گسترده ای در جامعه فرصت ظهور و بروز پیدا می کنند از جمله عدم رعایت نظم، پایمال کردن حقوق دیگر شهروندان، گنگ بودن نقش دولت و مسئولیت آنان در برابر مردم باعث حاکم شدن روحیه بی قانونی، بی سازمانی اجتماعی و آشفتگی اجتماعی در جامعه خواهد شد.
از سوی دیگر حقوق شهروندی از جمله حقآزادی بیان، اظهارنظر سیاسی، حق آزادی انتخاب شغل، همسر، شیوه زندگی، حق دسترسی به اطلاعات و آمار متناسب با مصالح جامعه و کشور و حقوق شهرنشینی مربوط به سکونتگاه ها اگر بدرستی تدوین شوند کشور را می تواند به سمت پیشرفت و توسعه هدایت کند که توجه به مقتضیات فرهنگی و اجتماعی، محدودیتها و توانمندیهای زمان و مکان باید در نظر گرفته شود.
با توجه به نقش آموزش حقوق شهروندی در کاهش آسیب های اجتماعی، پس از برگزاری کارگاه مقاله نویسی دو روزه در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ در دانشگاه جامع علمی _ کاربردی، مرکز بنیاد شهید استان البرز از دانشجویان رشته مددکاری اجتماعی خواسته شد تا با توجه به اهمیت موضوع در زمینه حقوق شهروندی و زمینه های اجتماعی به نگارش یادداشت هایی بپردازند که در ادامه در قالب یک مجموعه در اختیار خوانندگان و مخاطبان علاقمند به این حوزه قرار می گیرد.
سجّاد مجیدی پرست
مدرس دانشگاه جامع علمی _ کاربردی
دانشجوی دوره دکترا مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی