رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران از پناه زنان کارتن خواب به پاتوقها خبر داد و گفت: در این پاتوق ها زنان با مردانی که هیچ نسبتی ندارند زندگی میکنند و حاصل این زندگی فرزندانی بدون شناسنامه است.
به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از مشرق؛ فاطمه دانشور در خصوص مشکلات محله هرندی، گفت: باید در موضوعات اجتماعی قبل از هر گونه اجرا ابتدا مطالعات اجتماعی انجام شود و مطالعات اجتماعی راهکار حل مشکلات اجتماعی است و باید دانشمندان حوزه اجتماعی در این زمینه نظر دهند نه کسانی که تخصص ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: یکی از اشکالاتی که در انتصابات مسؤولان در دولت و شهرداری وجود دارد این است که متخصصان را در رأس موضوعات اجتماعی قرار نمیدهند و افراد میخواهند با سعی و خطا کارها را پیش ببرند این موضوع هم زمانبر است و هم هزینهبر.
به اعتقاد دانشور، عوض شدن مدیریتها نه تنها مشکلات را حل نمیکند بلکه یک فرصت دیگر را برای سعی و خطا ایجاد میکند. کسانی که مسؤول هستند بنا ندارند که کار را در این زمینه به متخصصین واگذار کنند.
وی با تأکید بر این موضوع که ایجاد وزارتخانه رفاه و تأمین اجتماعی ضروری است، گفت: اگر این امر رخ دهد برخی از مشکلات حل میشود.
به گفته دانشور، انگشت اشاره همیشه به سمت بهزیستی است و شهرداری و وزارت رفاه در بسیاری از موارد اعلام میکنند که موضوعات اجتماعی وظیفه آنها نیست این در حالی است که سازمان بهزیستی از زیرساختهای لازم برخوردار نیست و به جای نیروهای بازنشسته به سختی نیروی جدید میگیرد.
وی ادامه داد: حتی از تجهیزات و اورژانس اجتماعی هم به میزان کافی برخوردار نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اعتیاد زنان در جامعه گفت: بحث اعتیاد بسیار موضوع مهمی است در موضوع هرندی ابتدا زنان معتاد را جمعآوری و به شفق منتقل کردند اما فقط بحث جمعآوری نیست بلکه باید موضوعات دیگر همانند خانوادههای این افراد را مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه در یک مقطعی باید جلوی این موضوع گرفته میشد، گفت: جلوی پدیده کارتنخوابی برای زنان را نگرفتیم و در حال حاضر به یک سبک زندگی تبدیل شده است.
دانشور با اشاره به اینکه ۴۰۰ زن معتاد را از هرندی جمعآوری کردیم، گفت: ولی تعداد زیادی از زنان نیز فرار کردند و به پاتوقها پناه بردند.
وی در خصوص زندگی گروهی در پاتوقها گفت: زندگی خانوادگی نیست وافراد با هم محرم نیستند، یک زن در اتاقی که چند مرد دیگر است زندگی میکنند بدون اینکه عقد و نکاحی داشته باشند.
به گفته دانشور، این افراد به زندگی جمعی روی میآورند و بیشتر به مصرف مواد مخدر در این پاتوقها میپردازند.
وی با اشاره به اینکه زندگی پاتوقی در منطقه ۱۲، فرحزاد، آزادی و افسریه بیشتر وجود دارد، گفت: این افراد را مأموران شهرداری نمیبینند و بر اساس گزارشهای همسایهها متوجه میشویم.
به گفته عضو شورای اسلامی شهر تهران بزرگترین عارضه زندگی پاتوقی تولد بچههایی خارج از نکاح میباشد که شناسنامه ندارند و وقتی بزرگ میشوند حملونقل مواد مخدر و به خردهفروشی هم روی میآورند و در سنین نوجوانی دستگیر و به چرخه بزه اضافه میشوند.
وی تأکید کرد که زنان معتاد هم زندگی خیابانی دارند و هم پاتوقی و غلظت زندگی پاتوقی در محله هرندی بیشتر است.