فاطمه دانشور : اقدامات شهرداری در حوزه کاهش آسیب کودکان کار بهتر از دولت بوده است
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران: در میان کودکان کار، وضعیت دختران ناگوارتر از پسران است. طبق بررسیهای انجامشده، دختران معمولا از حدود ۴یا ۵سالگی بهکار گمارده میشوند و در ۱۰سالگی ازدواج اجباری دارند که این ازدواج زودهنگام و ورود آنها به مرحله بارداری و فرزندآوری از نگرانیهای جدی در این حوزه است.
به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از همشهری آنلاین،۱۲ژوئن، مصادف با یکشنبه ۲۳خرداد، روز جهانی مقابله با کار کودکان است. یکی از دغدغههای من در شورای شهر، پیگیری و اجرای مصوبات درمورد کاهش آسیب کودکان کار در حیطه وظایف شهرداری بوده وشهرداری به خوبی میتواند در این حوزه فعالیت کند.
۹۰درصد این کودکان خانواده دارند و تنها حدود ۱۰درصد در قالب باندهای سوءاستفاده فعالیت میکنند. عمده این کودکان افغانی یا مهاجرانی از دیگر شهرهای کشور هستند که بزرگترین مشکلشان نداشتن شناسنامه و کارت اقامت است. همین دلیل آنها را از خدمات اجتماعی محروم میکند؛ که این مسئله نشاندهنده ضعف قوانین در مورد کودکان مهاجر است که مجلس دهم باید برای آن چارهای بیندیشد.
در میان کودکان کار، وضعیت دختران ناگوارتر از پسران است. طبق بررسیهای انجامشده، دختران معمولا از حدود ۴یا ۵سالگی بهکار گمارده میشوند و در ۱۰سالگی ازدواج اجباری دارند که این ازدواج زودهنگام و ورود آنها به مرحله بارداری و فرزندآوری از نگرانیهای جدی در این حوزه است. هرچند که باید پسران را هم مورد توجه قرار داد اما میزان صدمات جسمی، جنسی و روحی دخترانی که بهعنوان کودک کار فعالیت میکنند بهمراتب بیشتر از پسرهاست و لازم است که تمهیدات جدی برای آنها اندیشید. راهاندازی ۱۸مرکز پرتو اقدام مثبتی از سوی شهرداری است چراکه مشکل اصلی سازمانهای مردمی عدمبهرهمندی از مکان است.
در مجموع، اقدامات شهرداری در حوزه کاهش آسیب کودکان کار بهتر از دولت بوده است. راهاندازی کاروانهایی درخصوص کودکان کار و اعطای کمک به آنها نیز باید توسط سازمانهای مردم نهاد و تنها با حمایت شهرداری انجام شود تا مردم تصور مطالبهگری پنهان در پشت این چنین برنامهها را نداشته باشند.
فاطمه دانشور | رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران