عضو هیئت مدیره انجمن مددکاری اجتماعی ایران: آسیبهای اجتماعی، مولود کاهش احساس مسئولیت نسبت به جامعه است
عضو هیئت مدیره انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: وظیفه مددکار اجتماعی آگاهسازی فرد نسبت به حقوق شهروندی و سازمانها و دستگاهها نسبت به مسئولیتشان در قبال مردم است چون مشکل عمده جامعه ما این است که به وظایف سازمانها نسبت به اجتماع مطلع نیستیم.
به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از ایسنا، غلامعلی قربانی در نشست تخصصی «مددکاری و مسئولیت اجتماعی» اظهار کرد: مسئولیت اجتماعی که یکی از شاخههای آن «مددکاری اجتماعی» است شامل مجموعهای از وظایف و تعهدات فردی و سازمانی به شمار میرود که در جهت حفظ و کمک به محل زندگی و جامعه بر عهده گرفته میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن مددکاری اجتماعی ایران با طرح این سوال که مددکاری چه ارتباطی با مسئولیت اجتماعی دارد؟ گفت: مددکاری اجتماعی حوزههای مختلفی دارد و مسئولیت اجتماعی را به حوزه علوم انسانی وارد و به این واسطه بخشی از مشکلات اجتماعی را حل کرده است، اما نکته قابل توجه در مورد آسیبهای اجتماعی به خاطر فقدان مسئولیت اجتماعی بین افراد و سازمانها نسبت به افراد دیگر و عموم مردم است که تعدادی از آنها شامل مصرف مواد مخدر، طلاق، معضل اشتغال، افزایش بیکاری، شبکههای اجتماعی و غیره است.
قربانی ادامه داد: وظیفه مددکار اجتماعی آگاهسازی فرد نسبت به حقوق شهروندی و سازمانها و دستگاهها نسبت به مسئولیتشان در قبال مردم است چون مشکل عمده نیز اینجاست که ما نسبت به وظایفی که سازمانها نسبت به اجتماع دارند مطلع نیستیم؛ به عنوان نمونه بانکها باید سود حاصله از سپردهها را صرف رفاه اجتماعی کنند.
وی افزود: هر نهادی مسئولیتی در قبال اجتماع دارد و مردم نیز باید نسبت به حقوق شهروندی خود واقف باشند که به طور کل این آگاهسازی بر دوش مددکاری اجتماعی است اما اینکه این مسئولیت آیا برای دولت جذابیت دارد یا نه؟ که یقینا جذابیت دارد چراکه مطالبهگری مردم به معنای تقابل با دولت نیست بلکه بدینوسیله مردم در تعامل با دولت قرار میگیرند و این امر مورد استقبال دولت است. از جهت دیگر چون دولت وظیفه سیاستگذاری و برقراری عدالت اجتماعی را بر عهده دارد اگر تعامل مذکور شکل نگیرد نمیتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.
قربانی خاطر نشان کرد: هم شهروندان و هم کارکنان دولت از مسئولیت اجتماعی سود میبرند در اهمیت این موضوع باید به نامههای متعدد امام علی (ع) به مالک اشتر یا بیانات امام خمینی (ره) و شعار مقام معظم رهبری در سال ۸۳ اشاره کرد که منفعت مادی و معنوی در آن نهفته است.
وی گفت: باید مسئولیت اجتماعی توسط نهادهای دولتی و غیردولتی نهادینه شود و شهروندان با حقوق خود آشنا شده و از مسئولیت خویش در مقابل دیگران مطلع شوند چرا که پیگیری مسئولیتهای اجتماعی باعث افزایش سطح مشارکت مردمی در عرصه اجتماعی میشود.