۶ دلیل طلاق در ایران: یک مددکار اجتماعی با تأکید بر اینکه زنانی که بدون گرفتن مهریه و حق و حقوقشان طلاق میگیرند در آینده آسیب روانی شدیدی خواهند دید، تصریح کرد: شش دلیل برای طلاق در ایران وجود دارد که هیچ کدام بحث مالی نیست.
فهرست عناوین مطلب
۶ دلیل طلاق در ایران
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ رضا ببری، مددکار اجتماعی و صاحب امتیاز یکی از کلینیکهای مددکاری اجتماعی تهران در گفتوگویی؛ در مواجهه با این پرسش که آیا با مواردی مواجه بودهاید که خانمی صرفاً برای گرفتن پول مهریه خود را به اجرا گذاشته باشد؟ اظهار کرد: اجازه دهید این سؤال را اینگونه مطرح کنیم: آیا شده که خانمهایی با قصد گرفتن مهریه ازدواج کنند؟
وی پاسخ داد: طی ۲۵ سال فعالیت با هزاران زوج کار کردهام بسیار بعید به نظر میرسد که زنی برای گرفتن مهریه ازدواج کند و این اقدام در شأن هیچ خانمی نیست. چنین موردی را ندیدهام. اما وقتی زن و مردی با هم ازدواج میکنند رابطه پیچیدهای به وجود میآید؛ ازدواج تنها رابطه عالم است که همزمان عشق و نفرت وجود دارد.
روابط بین زن و مرد پیچیدهترین رابطه عالم است
این مددکار اجتماعی روابط بین زن و مرد را پیچیدهترین رابطه عالم عنوان کرد و افزود: بعضی مواقع زن آنچنان به خشم میرسد که مهریه خود را به اجرا میگذارد و حتی برای انتقام از مرد مهریه خود را میگیرند تا خشم خود را فروکش کنند. اینکه خانمها طلاق میگیرند که مهریه بگیرند از نظر من نظریه مردودی است. برای اینکه برای یک خانم پایداری یک رابطه بسیار اهمیت دارد. زندگی زناشویی برای یک زن یک بحث درونی، حسی، عاطفی و … است.
وی تأکید کرد: هیچ کس به خانمی که میخواهد مهریه خود را بگیرد اعتراضی نمیکند اما بیشتر شاهد این موضوع بودهام که خانمها به دلایل مختلف از مهریه خود میگذرند و این اصلاً رفتار مناسبی نیست چون تمام رفتارها در زندگی بده و بستان و مبادله است. ما چه کم بدهیم زیاد بگیریم، چه زیاد بدهیم و کم بگیریم در هر دو حالت، حال ما بد خواهد شد و احساس بدی خواهیم داشت.
خانمهایی که مهریه نمیگیرند شدیداً آسیب خواهند دید
این کارشناس مسائل خانواده از صدمه دیدن خانمهایی که مهریه خود را میبخشند سخن گفت و اظهار کرد: خانمها وقتی برای اینکه بتوانند طلاق بگیرند و یا هر دلیل دیگری مهریه خود را میبخشند و یا حق و حقوق خود را مطالبه نمیکنند، مطمئن باشند بعدها شدیداً آسیب خواهند دید. مردی هم که حاضر نیست مهریه را پرداخت کند و همسر خود را به حدی آزار و یا فریب میدهد و اموال خود را به نام فرد دیگری میکند هم روزی آزار خواهد دید.
ببری افزود: البته خانمها بیشتر حس بدی خواهند داشت چرا که چند سال بعد احساس خسران و ناراحتی شدید را تجربه خواهند کرد. ما هیچ معادلی در مقابل احساس و عمری که از دست رفته به جای پول و سکه نداریم؛ ای کاش داشتیم، اما وقتی در قبال احساس و عمر از دست رفته هیچ معادلی گرفته نمیشود و به خاطر فشار زندگی مشترک زن فقط میخواهد زودتر طلاق بگیرد، مدتی بعد که آرامتر شد پشیمان میشود که ای کاش آن فشار را تحمل کرده اما حق و حقوق خود را میگرفت.
اگر قانون مهریه تغییر نکند به اپیدمی دروغ و فریب میرسیم
این مددکار اجتماعی در خصوص قوانین مرتبط با مهریه و لزوم تغییر این قوانین گفت: یکسری قوانین در جامعه داریم که این قوانین باید اصلاح و به روز شوند. بخشی از قوانین مهریه و ازدواج قوانین متروکهای هستند که اصلاً متناسب با نیاز زمان نیستند و مجلس و قانونگذار باید در این زمینه ورود کند. برخی مطرح میکنند آیا در شأن مجلس است که به مسئله مهریه ورود کند؟ قطعاً هست. چون به صورت عام همه خانوادهها به نوعی با قانون مهریه مرتبط خواهندشد و اگر مجلس ورود نکرده و قوانین را به روز نکند ممکن است در جامعه به یک اپیدمی دروغ و فریب برسیم.
زنها برای مهریه ازدواج نمیکنند به دلیل فقر هم طلاق نمیگیرند
وی ضمن انتقاد از افرادی که میخواهند بانوان را از حق مهریه محروم کنند یا این حق را کاهش دهند، و یا مطالبه مهریه تلاش صرف برای گرفتن پول میدانند، گفت: زنها برای مهریه ازدواج نمیکنند به دلیل فقر هم طلاق نمیگیرند.
ببری افزود: در هنگام طلاق به همان اندازهای که یک خانم خشمگین از مرد است آقا هم از خانم خشمگین است و تلاش میکند مهریه را ندهد به همین دلیل ما کم کم شاهد افت اخلاق خواهیمبود. هیچ وقت ندیدم حتی یک مورد که زنی پیش من بیاید و بگوید چون شوهر من فقیر است خواهان طلاق هستم. در بررسیها و تحقیقات صورت گرفته هم شش دلیل برای طلاق در ایران وجود دارد که هیچ کدام بحث مالی نیست. در تحقیقات علمی صورت گرفته هم دلایل اعتیاد، نداشتن مهارتهای ارتباطی، خیانت، خشونت، اختلال شخصیت و مشکلات جنسی به عنوان دلایل طلاق مطرح شده و مسائل مالی در این دسته نیز قرار ندارند.
وی در پایان گفت: اینکه برخی در جامعه مطرح میکنند که برخی از خانمها میخواهند طلاق بگیرند که پولی بدست بیاورند و … از نظر من نه این فکر انسانی است و نه در واقعیت وجود دارد.
منبع: ایکنا