یک مددکار اجتماعی: رسانه ها به صف خرید نوزادان دروازه غار دامن زدند
نشست «مقابله با فقر شهری؛ بررسی تجارب و مداخلات اجتماعی در منطقه ۱۲ تهران» درحالی باحضور کارشناسان برگزار شد که یک مددکار اجتماعی در آن گفت: در نتیجه رسانه ای شدن فروش بچه های ۲۵۰ هزارتومانی دروازه غار شاهد صف خریداران این نوزادان در این منطقه بودیم.
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری تهران، دلارام علی مددکار اجتماعی درباره این موضوع توضیح داد: رسانهای شدن بیش از اندازه آسیبهای دروازه غار خودش چالش های جدید ایجاد می کند.
وی اضافه کرد: «گزارشهای منتشره درباره فروش بچههای ۲۵۰ هزار تومانی در محله دروازه غار باعث هجوم روزانه افرادی در مقابل بیمارستان اکبرآبادی شد و بازار خرید و فروش نوزاد را رونق بخشید».
فروش نوزادان به قیمت های بسیار پایین در منطقه دروازه غار تهران طی دو سال گذشته در رسانه ها بازتاب یافته بود.
این مددکار اجتماعی پیشنهاد داد که با توجه به تجربیات انجمنها و سمنها(مراکز مردم نهاد) در کار با این مناطق و ساکنان آن، مدیران شهری در انجام هر مداخله در منطقه ابتدا به این تجربیات توجه کنند.
نشست مقابله با فقر شهری؛ بررسی تجارب و مداخلات اجتماعی در منطقه ۱۲ تهران دوشنبه اول مرداد ماه جاری به همت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران برگزار شد ؛ شرایط مناطق درگیر آسیب های اجتماعی، تدوین سیاست ها بالحاظ این آسیب ها و مقابله با فقر شهری در این مناطق با تاکید بر حقوق شهروندی افرادی که درگیر آسیب ها هستند در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
دروازه غار؛ جایی برای نماندن
علی مددکار اجتماعی که سابقه سال ها فعالیت در حوزه آسیبهای اجتماعی منطقه ۱۲ تهران را دارد در ادامه این نشست گفت: مداخلات در این منطقه به سه حوزه کلی کودکان کار، زنان و کاهش آسیبها تقسیم می شود و این آسیب ها در سیاستگذاری ها دیده نشده است.
وی غربتیها، افغانستانیها، مهاجران کرد و ترک و همچنین افراد بدون شناسنامه را از جمله گروههای مختلف موجود در این منطقه دانست و افزود: همواره میان گروههای یادشده در چگونگی توزیع منابع محدود کشمکش است و هر مداخلهای که در توزیع این منابع وارد میشود تنش مجدد تولید می کند.
این مددکار اجتماعی ناپایداری جمعیت این منطقه را عامل مهمی در سیاستگذاری دانست و افزود: نگاه کارگزاری شهرداری نسبت به سمنها مسأله ماست و مدیران شهری باید بدانند که نهادهای غیردولتی فعال کارگزار شهرداری نیستند و حاصل این فرآیند که شهرداری طرح بنویسد و ما اجرا کنیم تنها گزارشهای صوری و اعدادی روی کاغذ است.
محمدرضا جوادی یگانه رئیس مرکز مطالعات شهرداری در این نشست گفت: تهیه سند آسیب های اجتماعی شهر تهران به ما محول شده است.
وی افزود: نگاه ما در تدوین این سند اینطور است که معتادان، زنان آسیب دیده، متکدیان، کودکان کار و حتی معتادان متجاهر به اندازه دیگران حق شهروندی دارند.
جوادی یگانه گفت: بهتر است شهرداری در امور اجرایی آسیبهای اجتماعی ورود نکند بلکه امور به نهادهای مردم نهاد و مذهبی سپرده شود.
لیلا ارشد فعال مدنی نیز در این جلسه با یادآوری تجربه تخریب خانههای «قمرخانمی» در منطقه ۱۲ توسط نهادهای امنیتی و نظامی به بیاعتمادی قشر آسیبدیده ساکن در این منطقه به مدیریت شهری اشاره و بیان کرد: در سالهای اخیر نوع مواجهه شهرداری در موضوع آسیب های اجتماعی آسیبزننده بوده است به همین دلیل برای هرگونه مداخله جدید ابتدا باید اعتمادسازی انجام شود.
ارشد به وضعیت نابسامان سکونتگاههای این منطقه از منظر ساکنان، ارتباطات آنها و آسیبهای ناشی از آن اشاره کرد و گفت: وجود اتاقهایی با سکونت شبانه ۳۰ نفر و تردد ۲۰۰ نفر در طول ماه موجبات انتقال انواع بیماریهای ویروسی را در این منطقه فراهم آورده است.
به گزارش ایرنا براساس این گزار ش، حسین راغفر اقتصاددان و پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی دیگر سخنران این نشست بود که راهحل بسیاری از این دست مسائل را فرابخشی توصیف و بیان کرد: مطالباتی از این جنس تنها متوجه شهرداری و مدیریت شهری در تهران نیست بلکه کل سیستم اجرایی و سیاسی کشور را مورد هدف قرار می دهد .
ضحی امیری کارشناس جرمشناسی و فعالمدنی در منطقه دروازه غار نیز با بیان اینکه منطقه ۱۲ و ساکنان آن از مداخلهگری رنج میبرند اوج تخریبها و آسیبهای اجتماعی تهران را هم اکنون متوجه این منطقه دانست و پیشنهاد داد طرحهای آزمایشی نهادها و سازمانهای مختف در مناطق دیگری غیر از این منطقه اجرا شود تا از این طریق به حادث شدن اتفاقهای بدتر در این منطقه دامن زده نشود.
منطقه ۱۲ از جمله مناطق مرکزی و تاریخی پایتخت محسوب می شود که موضوع آسیب های اجتماعی آن در سال های گذشته مورد توجه و بحث قرار داشته است.