راهبردهای تاب آوری در پدافند غیرعامل

راهبردهای تاب آوری در پدافند غیرعامل با توجه به شناسایی مناطق در معرض خطر محیط های شهری

راهبردهای تاب آوری در پدافند غیرعامل: رعایت اصول پدافند غیر عامل در مقابل حفظ جان مردم در مواقع بحرانی با تاب آوری در پدافند غیرعامل رابطه ای مستقیم دارد.

راهبردهای تاب آوری در پدافند غیر عامل با توجه به شناسایی مناطق در معرض خطر محیط های شهری

کاهش آسیب پذیری شهر در برابر بلایای شهری،کاهش تعداد تلفات و میزان خسارات مالی با استفاده از رویکردهای نوین موجب توسعه و افزایش تاب آوری می شود. عاملی که می تواند ایمنی شهری را تا حد قابل قبولی افزایش دهد. بررسی موقعیت استراتژیک شهرها به دلیل برخورداری از منابع، سابقه جنگی و قرار گرفتن در مناطق مرزی ایران و غیره الزامی می باشد.

امروزه ساخت و ساز در شهرهایی با بافت گسترده و پرجمعیت، با اهمیت تاب آوری و پدافند غیر عامل مرتبط می باشد.

 آسیب‌پذیری شهری و تاب آوری در پدافند غیرعامل

از مهمترین پارامترهای مهم در هر شهر، رفاه اجتماعی، احساس امنیت و آسایش است. تامین ایمنی در فضاهای شهری منوط به تصمیم گیری در ساخت و سازهای شهری و الگوهای طراحی متناسب با گروه های مختلف انسانی و ویژگی های اکوسیستم هر منطقه است (الکساندر، ۲۰۰۲).

به طور کلی رعایت اصول پدافند غیر عامل که محافظ جان مردم در مواقع بحران می باشد، با تاب آوری در پدافند غیرعامل رابطه ای مستقیم دارد. پس هر چه بیشتر به توسعه پدافند غیر عامل یک جامعه و شهر اهمیت بدهیم، درواقع موجب افزایش تاب آوری آن جامعه و پرورش افرادی با تحمل بالا در برابر حوادث غیر منتظره می شویم.

پدافند غیر عامل

پدافند غیر عامل مجموعه اقداماتی است که جهت کاهش آسیب پذیری و به حداقل رساندن خسارات احتمالی ناشی از حمله نیروهای دشمن انجام می شود. برخی از اقداماتی که می توان انجام داد عبارتند از هشدارهای اولیه و به موقع، پراکندگی، حفاظت از افراد مهم و عموم مردم، کمک های پزشکی به ویژه برای مقابله و کاهش اثرات مرگبار حملات هسته ای، بیولوژیکی و شیمیایی، سلاح های کشتار جمعی، آموزش کارکنان و تکنیک ها و فرآیندهایی که به طور موثر آسیب های ناشی از حملات دشمن را کاهش می دهد.

اتخاذ تدابیر و راهبردهای غیر عملیاتی برای مقابله با حملات دشمن و کاهش خسارات ناشی از حملات هوایی، زمینی و دریایی امری ضروری است.

مقادیر لایه‌های غیرعامل مؤثر بر پدافند غیرعامل با استفاده از مدل‌های آماری ANP و AHP مورد تحلیل و مطالعه قرار گرفت. همچنین با تحلیل فضایی انجام‌شده در محیط نرم‌افزار ArcGis، آسیب ‌پذیری محله‌های مختلف شهری مشخص شد. نتایج آن در چند طیف با عناوین آسیب پذیری بسیار زیاد، زیاد، کم، نسبتا کم و خیلی کم دسته بندی شده است.

رابطه امنیت و تاب آوری
رابطه امنیت و تاب آوری

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button