دکتر مصطفی اقلیما: تکدی گری به عنوان آسیب اجتماعی باید مورد توجه بیشتر دولت قرار گیرد

مصطفی اقلیمارییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران گفت: در صورت افزایش فقر، بیکاری و تورم شاهد بالا رفتن تعداد متکدیان در جامعه خواهیم بود.

دکتر مصطفی اقلیما با بیان این مطلب افزود: در سال های اخیر وضعیت اقتصادی بسیاری از افراد جامعه بد شده و شاهد فراگیر شدن فقر هستیم این مساله سبب شده تا بر تعداد متکدیان افزوده شود.

به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ وی تصریح کرد: تکدی گری مساله مختص سال های اخیر نیست بلکه در تمامی طول تاریخ، جوامع بشری شاهد این پدیده بوده اند اما بر حسب عوامل مختلف در هر جامعه از گستردگی، تنوع و ابعاد متفاوتی برخوردار بوده است.

وی توضیح داد: تکدی گری به سبب عوامل مختلف فرهنگی، سیاسی اجتماعی و اقتصادی کاهش یا افزایش می یابد و باتوجه به بد شدن شرایط اجتماعی و اقتصادی این پدیده در سال های اخیر روندی صعودی داشته است.

وی ادامه داد: تکدی گری به عنوان آسیب اجتماعی باید مورد توجه بیشتر دولت قرار گیرد و مسوولان باید برنامه ریزی های مناسب برای کنترل و حذف این معضل انجام دهند.

اقلیما اظهار کرد: مسوولان باید پاسخ دهند با توجه به امکانات فراوان کشور، فرهنگ دینی و اعتبارات کلان چرا تعداد متکدیان روز به روز بیشتر می شود؟

وی تاکید کرد: فقر را می توان نخستین و مهمترین عامل شیوع تکدی گری در جامعه دانست  متاسفانه در سال های اخیر وضعیت اقتصاد و درآمد افراد به گونه ای شده که دخل و خرج ها به اصطلاح همخوانی ندارد و درآمد افراد کفاف هزینه های خانوار را نمی دهد بنابراین افراد ناچار به کمک گرفتن از دیگران در قالب گدایی کردن و… برمی آیند.

وی خاطر نشان کرد: دولت باید ابتدا وضعیت اقتصادی و معیشتی افراد جامعه را ارتقا دهد و پس از آن می تواند برای کاهش و کنترل تکدی گری برنامه ریزی کند.

این آسیب شناس اجتماعی بیان کرد: به دلیل بی رونق شدن اقتصاد در روستاها برخی از ساکنان روستاها برای کسب درآمد بیشتر به شهرهای پرجمعیت مهاجرت کرده و هنگامی که شغلی نمی یابند ناچار به تکدی‌گری روی می ‌آورند و پس از مدتی با توجه به درآمد بالای این کار دیگر از یافتن شغل مناسب منصرف می شوند و این کار را ادامه می دهند.

وی تاکید کرد: البته نباید فراموش کرد که همه متکدیان درآمد سرشار و میلیونی ندارند بلکه بسیاری از این افراد زیر نظر باندها و مافیای تکدی گری فعالیت داشته و مجبورند بخش اعظم درآمد روزانه خود را به روسای این باندها تقدیم کنند.

وی گفت: اینکه گفته می شود درآمد متکدیان بین ۳ تا ۳۰ میلیون تومان است شامل همه این افراد نمی شود بلکه روسای باندها در سلسله مراتب مختلف بخشی از این درآمد را از گدایان گرفته و به این صورت آنها روز به روز پولدارتر می شوند.

او همچنین درباره «افسانه گدایان میلیونر» می‌گوید: مساله به این شکل نیست که هر گدایی که در خیابان می‌بینیم میلیاردر یا حتی میلیونر است.

وی اظهار کرد: در واقع دولت و مسوولان برای از بین بردن پدیده تکدی گری در جامعه باید باندها و مافیای فعال در این بخش را از بین ببرند و پس از آن برای افراد فقیر جامعه شغل و درآمد ایجاد کنند.

اقلیما در پایان خاطر نشان کرد: مساله رسیدگی به معضل تکدی گری بین دستگاه ها و سازمان های مختلف سرگردان مانده و بدون داشتن برنامه جامع و مدون نمی توان این معضل را از بین برد بنابراین دستگاهها مختلف باید با همکاری تنگاتنگ چاره ای برای این مساله و آسیب اجتماعی بیاندیشند.

منبع: افکار نیوز

 

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا