رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران: نامزدهای ریاست جمهوری برنامه‌های خود در حوزه سلامت اجتماعی را اعلام کنند

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: نامزدهای ریاست جمهوری باید برنامه‌های خود را در حوزه سلامت اجتماعی به طور شفاف اعلام کنند، این در حالیست که تا کنون هیچ یک از این افراد چنین سرفصلی را در برنامه خود ارائه نکرده‌اند.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از ایسنا؛ سید حسن موسوی چلک در گفت‌وگویی، بر لزوم توجه کاندیداهای ریاست جمهوری بر مولفه‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر با بالا بودن آمار پرونده‌های قضایی، رشد آسیب‌های اجتماعی، افزایش آمار طلاق، افزایش آمار زنان سرپرست خانوار، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش گرایش به مواد مخدر، افزایش خشونت‌های خانگی، افزایش سکونت‌گاه‌های غیر رسمی و همچنین افزایش آسیب‌های فضای مجازی، بالا بودن آمار ورودی زندانین و … مواجه‌ایم که هیچ یک از این مسائل محدود به دولت یازدهم نبوده بلکه سالیان سال است که در کشور شروع و شیوع پیدا کرده است و ما نسبت به آن غفلت کرده‌ایم.

وی در ادامه بر لزوم تغییر نگاه در حوزه اجتماعی از مشکل محور به سلامت محور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر طبق آماری که اخیرا وزارت بهداشت اعلام کرد ۲۳ تا ۲۵ درصد مردم حداقل یک اختلال روانی دارند و به این ترتیب با بالا بودن آمار اختلالات روانی و افسردگی در جامعه روبرو هستیم که باید برای حل این مشکلات چاره‌ای اندیشیده شود.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با بیان آنکه انتظاراتی از هر یک از نامزدها در حوزه اجتماعی وجود دارد گفت: خواستار آن هستیم که هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه ارتقای سلامت اجتماعی دولت خود را به صورت شفاف اعلام کند.

چلک ادامه داد: همچنین لازم است که هر یک از نامزدها چگونگی رویکردهای دولت خود را در مواجهه با این معضلات اعلام کند. این در حالیست که در این حوزه نباید از رویکردهای قهری استفاده شود زیرا با رویکردهای قهری نمی‌توان حوزه اجتماعی را مدیریت کرد به همین دلیل باید رویکردهای ایجابی در دستور کار آنها قرار گیرد.

وی ادامه داد: مدیریت حوزه اجتماعی کشور باید به گونه‌ای باشد که امنیت اجتماعی با مشارکت مردم در جامعه ایجاد شود. این در حالیست که هر یک از کاندیداها باید برنامه دولت خود را برای بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی و ارتباط با NGOها و سازمان‌های مردم نهاد در چرخه مدیریت اجتماعی کشور اعلام کنند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ادامه داد: همچنین ضرورت دارد هر یک از نامزدها اعلام کنند که دولت آنها برای فراگیری، جامعیت، کفایت و استمرار برنامه‌های مرتبط با حوزه اجتماعی چه استراتژی دارند که تا کنون هیچ یک از این برنامه‌ها توسط هیچ یک از کاندیداها اعلام نشده است.

چلک در ادامه به لزوم توجه نامزدها به افراد دارای نیازهای خاص اشاره کرد و گفت: هر یک از نامزدها باید اعلام کنند که برای توانمندسازی این افراد دقیقا چه برنامه‌های عملیاتی دارند این در حالیست که تنها با شعار دادن نمی‌توان درد این افراد را دوا کرد و دادن پول و افزایش مستمری نیز مشکلی را از آنها حل نمی‌کند بلکه این مولفه‌ها تنها می‌تواند بهانه‌ای برای توانمندسازی این افراد باشند.

وی ادامه داد: هر یک از نامزدها باید اعلام کنند که چه سیاست‌هایی برای تحقق مدیریت اجتماعی هوشمند، کارآمد و اثربخش خواهند داشت.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزود: شاید آقایان تا کنون ضرورت ندیده‌اند برنامه‌های خود را اعلام کنند اما وقتی که امروز همه آحاد جامعه نسبت به این مسائل حساس هستند و حل مسائل اجتماعی دغدغه مردم است و همچنین آنکه مقام معظم رهبری در جلسه با مسئولان عالی کشور فرمودند «هر کس وجدان دارد و ایران را دوست دارد باید در زمینه اجتماعی اهتمام کند و موضوع را سیاسی نبیند» انتظار داشتیم که کاندیداها برنامه‌های جدی‌تری در این حوزه ارائه کنند.

چلک تاکید کرد: مسائل اجتماعی را نمی‌توان تنها به مولفه‌هایی همچون، ازدواج، اشتغال و مسکن خلاصه کرد زیرا حوزه اجتماعی بسیار بزرگتر از این مسائل است و این در حالیست که معتقدم مولفه‌هایی چون اشتغال، ازدواج و مسکن پیش از اجتماعی بودن، اقتصادی هستند.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button