دکتر موسوی چلک: یکی از مصادیق آسیبهای اجتماعی خشونت است | روش موثر در جلوگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی و سلاح سرد، کار آموزشی و فرهنگی است
موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران بیان کرد: گسترش معضلات و آسیبهای اجتماعی یکی از موضوعاتی است که با توسعه شهرنشینی اتفاق میافتد که این امر اغلب در کشورهای در حال توسعه به دیده میشود.
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ موسوی چلک افزود: یکی از مصادیق آسیبهای اجتماعی خشونت است که در این میان خشونتهای اجتماعی به عنوان مولفه تاثیرگذار در سلامت روانی و اجتماعی حائز اهمیت است.
وی در رابطه با روشهای ابراز خشونت اظهار داشت: یکی از شیوههای ابراز خشونت استفاده از سلاح به ویژه سلاح سرد است که به دلیل سهولت در حمل آن، یک تهدید در درگیریها و نزاعها محسوب میشود.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران اذعان کرد: موضوع ضرب و جرح به معنای عام خود یکی از موضوعاتی است که در پروندههای قضایی فراوانی زیادی دارد.
موسوی چلک در رابطه با علل ابراز خشونت و استفاده از سلاح سرد بیان کرد: مهمترین مولفه فقدان مهارتهای کنترل خشم است که باعث میشود ابراز خشونت به شیوههای مختلف و تهاجمی صورت پذیرد.
وی در رابطه با علت دیگری از بروز خشونت تصریح کرد: تصمیمگیریهای احساسی، تسویه حسابهای شخصی، ابراز وجود و احقاق حق از جمله عواملی است که منجر به استفاده فرد از سلاح سرد میشود.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در رابطه با تاثیرات استفاده از سلاح سرد گفت: استفاده از این سلاحها علاوه بر تاثیرات منفی در فرد و جامعه نوعی تعدی از حقوق شهروندی و قانون نیز محسوب میشود.
موسوی چلک ادامه داد: اگر قرار باشد هر کسی به زعم خود انتقام بگیرد جامعه گسستگی پیدا میکند و لازم است افراد احقاق حقوق خود را بر عهده مراجع قضایی کشور گذارند.
وی در رابطه با عوامل تاثیرگذار در کاهش آسیبهای اجتماعی و استفاده از سلاح سرد تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل جلوگیری از استفاده سلاح سرد آموزش مهارت کنترل خشم است و باید به افراد آموزش داده شود که در موقعیتهای تنش زا چگونه رفتار کنند و در واقع به جای سبک تهاجمی سبک جراتی به افراد یاد داده شود.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: عدم ابراز خشونت به معنای بیتفاوتی و منفعل بودن نیست بلکه لازم است به گونهای رفتار شود که در عین گرفتن حق خود به خود و دیگران آسیبی وارد نشود.
وی در رابطه با متولیان امر پیشگیری از خشونت و استفاده از سلاح سرد اظهار داشت: گاهی عوامل استرسزا به حدی زیاد است که برنامههای موجود، فراگیری، کفایت،جامعه و استمرار کافی را آنگونه که مدنظر است ندارند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در رابطه با روش موثر در جلوگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی و سلاح سرد مطرح کرد: تشدید مجازات تنها مسکن است زیرا جنس کار آموزشی و فرهنگی است و الزاما با فشار قوانین نمیتوان در کاهش این امر موثر بود و باید این موضوع به صورت همه جانبه و در تمامی حوزهها بررسی شود.