دکتر موسوی چلک: افزایش هم‌باشی سیاه، زنانه شدن اعتیاد و کودکانه شدن جرایم، از نشانه‌های بحران اجتماعی است

%d9%85%d9%88%d8%b3%d9%88%db%8c-%da%86%d9%84%da%a9رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: مشکلی که در حوزه آسیب‌ها وجود دارد، این است که باور نکرده‌ایم تهدیدی برای سلامت جامعه شده‌اند و افزایش هم‌باشی سیاه، زنانه شدن اعتیاد و کودکانه شدن جرایم، از نشانه‌های این بحران اجتماعی است.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از ایسنا، حسن موسوی‌چلک گفت: در برنامه ششم توسعه به بحث آسیب‌های اجتماعی پرداخته نشده است و فقط در آن یک ماده آمده که تجمیع شدن سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر است و متأسفانه در آن وظایف دستگاه‌ها را به سند راهبردی ارجاع داده‌اند که اصلاً وجود خارجی ندارد.

وی ادامه داد: برنامه ششم گویا در پستو نوشته شده و واقعی نیست. تنها در ماده ۱۸ آن در بخش قوه قضائیه بندی آمده برای افرادی که به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند تا سازمان بهزیستی پولشان را پرداخت کند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: در این سند نگاه واقع‌بینانه به امور اجتماعی به صورت عام و به ‌آسیب‌ها به صورت خاص نشده است.

موسوی گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی نبود ساختمان، شورا و نهاد مشکل نیست بلکه اینها نه تنها کمک‌کننده نیستند بلکه اقدامات انجام شده را هم خراب می‌کنند.

وی افزود: مشکلی که در این حوزه وجود دارد این است که باور نکرده‌ایم آسیب‌ها تهدیدی برای سلامت جامعه شده است. آمارها هر چند در این زمینه متفاوت است اما باید بپذیریم امروز آسیب‌ها مشهودتر از قبل شده و کسی نمی‌تواند بگوید که در کشور چه خبر است.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: متأسفانه برنامه ششم توسعه در خصوص آسیب‌های اجتماعی، هیچ برنامه‌ای ندارد و این در حالی است که عمده‌ترین نگاه و تمرکز شبکه‌های ماهواره‌ای به عنوان یک ابزار تخریب اجتماعی، بر خانواده قرار گرفته است.

وی گفت: با وجود اینکه مقام معظم رهبری با جدیت، موضوع آسیب‌ها را پیگیری و خواستار ارائه گزارش‌های مستند و جامع از سوی مقامات اجرایی شده‌اند، اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدام اجرایی مؤثری در زمینه مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی انجام نشده است.

موسوی به کاهش ازدواج و افزایش طلاق در سطح کشور اشاره کرد و گفت: وجود ۱۱ میلیون جوان آماده ازدواج، افزایش هم‌باشی سیاه، تغییر منحنی ابتلا به ایدز با گرایش ارتباطات جنسی، زنانه شدن اعتیاد و کودکانه شدن جرایم، از نشانه‌های بحران اجتماعی است که باید جدی‌تر و با برنامه عملیاتی دقیق و قوی به سوی مدیریت کردن آن حرکت کرد.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button