دستنامه تاب آوری و آسیب پذیری کودکان

تاب آوری و آسیب پذیری کودکان: کتاب دستنامه تاب آوری و آسیب پذیری کودکان اثر دکتر آیدا آلایریان با ترجمه محمدرضامقدسی، زهرا کاشفی و فریده شاهین در ۸ فصل و ۳۰۴ صفحه به قیمت ۶۵۰۰۰ تومان توسط انتشارات ورجاوند منتشر و در اختیار علاقه مندان قرارگرفت.

تاب آوری و آسیب پذیری کودکان

دکتر محمدرضا مقدسی مدیر تیم تخصصی تاب آوری در انجمن ازدواج و خانواده کشور به مناسبت روز جهانی کودک در گفتگو با مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی با اعلام این خبر گفت: کتاب تاب اوری و آسیب پذیری برای مددکاران اجتماعی که ارائه دهنده خدمات تخصصی  به کودکان هستند همچنین برای مشاوران و روانشناسان در تمامی سطوح توصیه شده است این کتاب برای کار با کودکان پناهنده، کودک سربازان، کودکان قاچاق شده و انواع تجربیات آسیب زا و هرگونه سوءاستفاده های احتمالی از اینگونه کودکان با رویکردی تحلیلی مطالب پراهمیتی را ارائه می کند.

تاب آوری چیست؟

برای تعریف تاب آوری چه در مفهوم و چه در عملیات بایستی به دوستون اصلی «وجود چالش و تنش» و «نتیجه خوب» تکیه زد به عبارت ساده تر این دو موضوع در هر تعریفی از تاب آوری ضرورتاً بایستی وجود داشته باشد.

هر تعریفی از تاب آوری بدون وجود یکی از این دو مولفه جامعیت لازم را نخواهد داشت.

علاوه بر دو مفهوم ضروری ” شرایط پرتنش” و ” نتیجه خوب ” در راه رسیدن به تعریفی از تاب آوری به سه بعد زمانی ، آینده ، حال و گذشته نیز بایستی توجه صورت گیرد.

آنجا که تاب آوری نقش مقابله ای دارد توان تاب آوری در زمان حال ایفای نقش میکند و آن هنگام که از بروز صدمه و آسیب پیشگیری میکند بهرمند ازقدرت موثردر آینده یا اینده نگری تاب آوری هستیم . و هنگامی که از اثر بخشی تاب آوری برای بازیابی و باز توانی پس از آسیب و صدمات و یا تروما استفاده میکنیم در واقع از تاب آوری گذشته نگر بهره جسته ایم .

در این معنا تاب آوری محدود به پیشگیری، مقابله و بازیابی و احیاء پس از ضربه نیست.

تا به اینجا به دو مولفه ( شرایط پرتنش ، نتیجه خوب) و سه وجه زمانی ( حال ، آینده و گذشته ) اشاره شد اکنون با ترسیم مربعی که اضلاع چهارگانه آن عبارتند از :
تاب آوریکار ساخت و ارایه تعریف تاب آوری را به انتها نزدیکتر میکنیم.

فرد، خانواده، جامعه، اقلیم، سامانه و سازمان تاب آور بایستی بتواند بر چالش ها غلبه کند از موانع عبور کند و صدمات احتمالی را بازسازی ، ترمیم و بازیابی کند و به اهداف خویش دست پیدا کند که بصورت خلاصه عبارتست از صرف انرژی در جهت بهبود اوضاع.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
گردآوری و ترجمه توسط
باشگاه تاب آوری Resilience Club
Back to top button