تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه

کودکان غزه بر فراز آوار اوج می گیرند تا در بحبوحه جنگ به یادگیری ادامه دهند

کودکان غزه و مردم فلسطین مانند ققنوس هستند که از خرابه ها بیرون می آیند تا روند آموزش را ادامه دهند و در آسمان دانش و خلاقیت سر به فلک کشیده اند. 

تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه

پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز

بنا به اظهارات آقای محمد الخدری، معلم زبان و ادبیات عرب و متخصص مشکلات یادگیری: کودکان غزه و مردم فلسطین مانند ققنوس هستند که از خرابه ها بیرون می آیند تا روند آموزش را ادامه دهند و در آسمان دانش و خلاقیت سر به فلک کشیده اند.

آقای الخدری که با بمباران و تخریب خانه و مدرسه اش در منطقه شجایه مواجه شد، چند تن از اعضای خانواده اش را در این راه از دست داد. در میان ترس و سردرگمی، تعدادی از اعضاء خانواده و همسایگان او زیر آوار ماندند، سپس به بیمارستان شفا منتقل شدند و در نهایت به دیرالبلاح نقل مکان کردند، منطقه ای که شاهد ویرانی گسترده ای نیز بوده است.

آقای الخدری با احساس مسئولیت حرفه ای به عنوان یک معلم، معتقد است که ایجاد تأثیرات مثبت بر زندگی و جامعه بسیار مهم است. به این ترتیب، او پروژه آموزشی «تداوم در دانش و آموزش با وجود جنگ و ویرانی» را آغاز کرد. این ابتکار عمل ایشان که پایه‌های اول تا ششم را در بر می‌گیرد، با هدف آموزش اصول اولیه زبان عربی در کنار چالش‌های یادگیری به دانش‌آموزان انجام شد. او تأکید کرد که همه از آسیب‌ها و ویرانی‌هایی که کودکان در اثر جنگ متحمل شده‌اند، آگاه هستند، با این حال او خود را ملزم می‌داند تا به زندگی آنها کمک کند.

آقای الخدری عنوان نمود: این ابتکار با آموزش شعر، نثر و اشعار دانش آموزان به عنوان تلاشی جهت شبیه سازی محیط آموزشی از حیث گفتار، ارائه و خطابه آغاز شد. همه مواردی که آنها در محیط آموزشی یاد گرفتند در محیط کلاس درس، به ویژه در مدارس موقت برای دانش آموزان آواره صورت پذیرفت.

تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه
تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه

علیرغم مواجهه با چالش‌های متعدد، آقای الخدری ترس دانش‌آموزان و مشکلات تدارکاتی مربوط به نشستن، کتاب‌ها و دفترچه‌ها را تصدیق کرد، اما وی عزم خود را برای سرپیچی از غیرممکن‌ها برای ادامه ابتکار ابراز نمود. او همچنان امیدوار است که این ابتکار عمل حتی پس از توقف درگیری ها در غزه ادامه و گسترش یابد.

دانش آموزان شادی خود را با این تجربه به اشتراک می گذارند:

یاسمین هاگگ (دانش آموز)، به بیان از دست دادن اطلاعات مهم در دروسی مانند ریاضیات، عربی و انگلیسی به دلیل تخریب مدرسه شان پرداخت. وی بر اهمیت آموزش در زندگیِ آنها و نقش مهمی که مدرسه در آموزش مهارت های ارزشمند برای آینده آنها ایفا می کند، تأکید نمود.

مریم بسام، یکی دیگر از دانش آموزان، تأکید کرد که ورود آقای محمد و راه اندازی این جلسات آموزشی به آنها کمک کرده است تا همه موضوعات درسی خود را بیاموزند که نشان دهنده تأثیر مثبت این طرح بر تحصیل و رفاه دانش آموزان است.

ایشان در ادامه اظهار داشت: که زیباترین جنبه درس خواندن نزد آقای محمد، وجود جوایز و هدایا است که ایشان برای دانش آموزان درنظر می گیرند. حتی در بعضی از درس ها روی صورت دانش آموزان نقاشی می کشد و به آنها احساس دوست داشتن می دهد. او به همه دانش آموزانی که به او عشق می ورزند و مشتاقانه در کلاس های او شرکت می کنند، آموزش می دهد و راهنمایی می کند.

دانش آموز دیگر به نام طلا کهیل عنوان نمود: حضور، تدریس و یادآوری آقای محمد در مورد مدرسه و اطلاعاتی که آنها مطالعه کرده اند بسیار عالی هستند. او اذعان کرد که آنها به دلیل عدم حضور در مدرسه در طول جنگ، تمام دانش خود را از دست دادند. او عمیقاً از اواین معلم ارزشمند قدردانی کرد که برای آموزش آنها آمده و امیدوار است که جنگ پایان یابد تا آنها بتوانند به مدرسه بازگردند و با دوستان خود جمع شوند.

تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه
تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه

اشتیاق دانش آموزان برای یادگیری:

آقای محمد الخدری به علاقه شدید دانش آموزان به یادگیری را از نظر نقد شعر و مطالب زیبا اشاره نمود. وی استفاده از ابزارهای جذاب همراه با کودکان همچون عروسک، نمایش عروسکی و قصه گویی را برای تشویق آنها به مطالعه در میان چالش های جنگ و آوارگی عنوان نمود.

والدین ابراز قدردانی می کنند:

اولیای دانش آموزان در چادرهای آموزشی آوارگان از ابتکار عمل آقای محمد الخدری با وجود همه مشکلات تشکر و قدردانی کردند. یاسر العطار، یکی از والدین، با تأکید بر شرایط چالش برانگیزی که این ابتکار عمل آموزشی صورت می پذیرد، از تلاش های آقای محمد قدردانی کرد.

العطار خاطرنشان کرد که در شرایط طولانی جنگ، کودکان از نظر ذهنی خسته هستند و ابتکار آقای محمد در زمان مناسب انجام می گیرد. او از تأثیر این ابتکار عمل در آموزش و مشارکت کودکان قدردانی کرد.

ایشان از آقای محمد الخدری و همه کسانی که از آوارگان و فرزندان آنها حمایت می کنند و در حفظ آموزش آنها تلاش دارند تشکر و قدردانی نمود.

تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه
تاب آوری آموزشی با روایتی از شرایط آموزشی خاص کودکان غزه

آقای محمد برای حمایت و توسعه ابتکار عمل آموزشی اش امیدوار است:

آقای محمد در پایان با ابراز امیدواری از حمایت نهادها و ابتکارات مختلف برای کمک به او و کودکان در ادامه مسیر تحصیلی شان ابراز امیدواری کرد.

وی همچنین اظهار داشت: امیدوار است که این حرکت مبتکرانه به یک مؤسسه آموزشیِ معتبر تبدیل شود که بتواند همه کودکان در نوار غزه را در خود جای دهد و به روند آموزشیِ جاری کمک کند. وی تأکید کرد که ملت ها از طریق دانش و آموزش شناخته می شوند.

منبع

https://english.pnn.ps/news/46814

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا