بهورزان و اقدامات اولیه پیشگیری اعتیاد در روستاها

پیشگیری-و-درمان-اعتیا12796رئیس کارگروه کاهش تقاضای مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با توجه به حجم روستاها باید بیش از ۵۰ هزار مرکز درمان اعتیاد در این محیط‌ها ایجاد کنیم که چنین کاری در عمل ممکن نیست.

به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از ایلنا، سعید صفاتیان درباره پیشگیری و درمان اعتیاد در محیط‌های روستایی با بیان اینکه نمی‌توان درمان و پیشگیری از اعتیاد را در محیط‌های شهری و روستایی تفکیک کنیم، گفت: برای ورود به حوزه درمان اعتیاد پروتکل‌هایی تعریف شده و بر اساس آن مراکز درمانی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: در روستایی که هزار نفر جمعیت دارد نمی‌توان مرکز درمان اعتیاد با حضور پزشک و روانشناس ایجاد کرد زیرا توجیه اقتصادی ندارد اما در روستاها خانه‌های بهداشتی وجود دارد و وزارت بهداشت موضوع درمان اعتیاد را وارد نظام بهداشتی کرده است.

اقدامات اولیه پیشگیری اعتیاد بر عهده بهورز است

صفاتیان با بیان اینکه ورود درمان اعتیاد به حوزه بهداشت باعث بالا رفتن قدرت نفوذ وزارت بهداشت در این حوزه می‌شود اظهار کرد: ما در کوچکترین روستاهای کشور خانه بهداشت داریم که در این خانه‌ها اطلاعات اولیه به بهورز داده می‌شود و او بر اساس اطلاع داده شده فرد معتاد را به سمت روستاهایی که جمعیت بیشتری داشته و دارای پزشک است هدایت می‌کند که پزشک نیز اقدامات مربوطه را انجام می‌دهد.

رئیس کارگروه کاهش تقاضای مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود: در تمام جهان این روش متداول است و در محیط‌های کوچک سعی می‌کنند از سیستم بهداشتی‌ای استفاده کنند که در این محیط‌ها نفوذ دارد.

وی با اشاره به حوزه پیشگیری اعتیاد در محیط‌های کوچک خاطرنشان کرد: بهورزی که در خانه بهداشت روستایی کوچک فعالیت می‌کند آموزش‌های اولیه پیشگیری را می‌بیند و اقدامات اولیه را در این حوزه انجام می‌دهد.

صفاتیان با بیان اینکه ۳۰ درصد از جمعیت در محیط‌های کوچک زندگی می‌کنند، تصریح کرد: با توجه به حجم روستاها باید بیش از ۵۰ هزار مرکز درمان اعتیاد در این محیط‌ها ایجاد کنیم که چنین کاری در عمل ممکن نیست.

سطح آموزش بهورزان بالا برود

وی خاطرنشان کرد: بهورزی که در خانه بهداشت روستایی کوچک فعالیت می‌کند نیاز به امکانات ندارد و بیشتر نیازمند اطلاعات است و اطلاعات مربوط به پیشگیری را در مدارس آموزش می‌بیند در حوزه درمانی نیز بهورز دست به درمان هیچ بیماری نمی‌زند زیرا کار او درمان نیست بلکه اطلاعات اولیه و پایه را گرفته و بیمار را به مسیر درست هدایت می‌کند که این موضوع درباره معتادان نیز صدق می‌کند.

این روانشناس حوزه اعتیاد با تاکید بر اینکه اقدامات فعلی در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در محیط‌های روستایی کافی نیست و نیازمند توسعه است، عنوان کرد: باید در محیط‌های روستایی اقدامات وسیع‌تری انجام شود که خوشبختانه سال‌هاست پایه این اقدامات ریخته شده و آرام آرام در این زمینه پیش می‌رویم.

صفاتیان خاطرنشان کرد: برای توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد در محیط‌های کوچک باید سطح آموزش بهورزان و پزشکان فعال در این محیط‌ها بالا برود اما روند حاضر را مثبت ارزیابی می‌کنم و این اقدامات به سمت توسعه پیش می‌رود.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button