آشنایی با بزرگان تاب آوری دنیا؛ قسمت دوم “آن ماستن”

باشگاه تاب آوری؛ انعکاس دهنده فعالیتها و اقدامات تخصصی کارگروه تاب آوری در رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان

آشنایی با بزرگان تاب آوری دنیا؛ قسمت دوم “آن ماستن” | گردآوری و ترجمه: جواد طلسچی یکتا
مددکار اجتماعی و عضو تیم تخصصی تاب آوری خانواده در  انجمن ازدواج و خانواده کشور

بزرگان تاب آوری دنیا: آن ماستن، دارای مدرک دکترا و استاد رشته رشد کودک و استاد دانشگاه برجسته مک نایت در موسسه رشد کودک زیر مجموعه دانشگاه مینسوتا است. او در ارتش بزرگ شده و برای مدرک کارشناسی در کالج اسمیت حضور داشته است. او سپس به مدت سه سال به عنوان دستیار محقق در موسسه ملی سلامت کار کرد. ماستن، دکترایش را در رشته روانشناسی بالینی با گذراندان دوره انترنی در مرکز بالینی دانشگاه کایفرنیا در سال ۱۹۸۲ از دانشگاه مینسوتا دریافت کرد.  تحقیق او بر فهم فرآیندهایی متمرکز بود که تاب آوری را در  زمان آسیب و مشکلات بالا می برد. او پروژه بررسی صلاحیت رفتاری در زمینه خطر و تاب آوری را مدیریت میکند؛ مطالعاتی بر روی افراد و جمعیتهای که در معرض جنگ، بیماری های طبیعی ، فقر، بی خانمانی و مشکلات مهاجرت هستند. او همچنین آثار انتشار یافته ای در زمینه تاب آوری در رشد انسانی شامل نگاهی بر کودکان و خانواده های در معرض جنگ، بدبختی و تروریسم دارد. دکتر ماستن همچنین تفسیری نهایی در موضوع پیش روی ” آینده کودکان” در خانواده های نظامی دارد.

او و همکارانش بر روی خصوصیات عصبی- زیستی و روانی- اجتماعی رفتاری تاب آوری متمرکز بوده اند و اینکه چطور ترکیب آن ها به فهم بهتر این تاب آوری کمک می کند. او بر این باور است که شایستگی رفتاری و تاب آوری در همه کودکان وجود دارد و همه آنها در زمان رشد به تشویق و فرصتی نیاز دارند تا در این زمینه موفق شوند. هدف پروژه هایش، آگاه سازی سیاست گذاران است که چطور محیطی موثر را برای پرورش رشد و موفقیت کودکان ایجاد نمایند. گرچه که در فرهنگ های مختلف بنابر استاندارد های متفاوت، تعاریف متعددی از تاب آوری وجود دارد، بین این مفاهیم، تاب آوری همراه با فرآیند خود تنظیمی و روابط عاطفی ایمن است.

در یک بررسی طولی مرتبط با ۲۰۵ کودک از یک جامعه شهری که به مدت ۱۰ سال ادامه داشت، ماستن و همکارانش از روش های چندگانه ای بهره بردند تا میزان رشد آنها را در صلاحیت رفتاری ، مشکلاتی که با آنها دست به گریبان هستند و منابع روانی-اجتماعی قابل دسترس نظیر خوش بینی، نسخه برداری از مهارت ها، حس سلطه یا خود کنترلی و حمایت اجتماعی بررسی کنند. کودکانی که از منظر ذهنی ، کارکرد بالاتری داشتند و سرپرستی با کیفیت تری را تجربه کردند ، نتایج علمی ، رفتار و شایستگی اجتماعی بهتری حتی در مقابله با مشکلات حاد از خود نشان دادند. ماستن تاکید دارد که رشد روانی کودکان نوعی ضربه گیر است که موجب می شود کودک خود را با شرایط تهدیدآفرین و چالش زا سازگار کند. کودکان در صورت داشتن ارتباط مثبت با افراد مسئولیت پذیر، مشکلات را بهتر مدیریت و حل می کنند و دارای خصوصیاتی هستند که برای خودشان و دیگران ارزشمند است. ایشان همچنین مشاهد کرده اند که کودکان با مشکلات طولانی مدت اغلب دچار آسیب های عصبی-زیستی و اختلال حاد در روابط عادی با سرپرستشان می شوند.

آثار ماستن

دکتر ماستن با بیش از ۱۵۰ اثر، از متخصصین شناحته شده بین المللی در زمینه تاب آوری در رشد انسانی است. زمینه های تخصصی او تاب آوری در کودکان، کودکان بی خانمان، کودکان در فقر، کودکان در جنگ، اقداماتی برای بالا بردن تاب آوری در کودکان و … است. او عضو هیئت تحقیقی بر روی” کودکان، جوانان و خانواده ها”ی موسسه شورای ملی تحقیق و دارو و رئیس سابق انجمن “تحقیق در زمینه رشد کودک” است. دکتر ماستن همچنین عضو انجمن روانشناسی و انجمن علوم روانشناسی آمریکاست و جایزه یوری برونفربرینر را از انجمن روانشناسی امریکا به دلیل مشارکت مادام العمر در زمینه “روانشناسی رشد در خدمت علم و جامعه” دریافت کرده است.

و اما چندی از آثار او:

_ سنجش چالش های زندگی کودک : ارتباط میزان مشکلات کوکان با محرک های تنش زا و مشکلات والدینشان در کودکی ، ۲۰۲۰

_ تجارب دوران کودکی در والدین بی خانمان: بررسی اعتبارسنجی و پاسخ ،۲۰۱۹

_ تاب آوری در کودکان: چشم انداز رشد و توسعه ، ۲۰۱۸

_ فقر و کودکانی که بی خانمانی را تجربه می کنند : معانی ضمنی برای سلامت ، ۲۰۱۷

_ بالا بردن تاب آوری با اصلاح خواب کودکان : امکان اجرا بین خانواده هایی که از مسکن حمایتی برخوردار هستند. پیشرفت در مشارکت های مربوط به سلامتی جامعه : تحقیق، آموزش و اقدام، ۲۰۱۷

منابع:

_ تحقیقات منابع ملی تاب آوری:

www.nationalresilienceresource.com

_ ماستن ، آن . کوتزورث،داگلاس : “رشد صلاحیت در محیطهای مطلوب و ننامطلوب: درسهایی از تحقیق درباره کودکان موفق”. روانشناس آمریکایی. ۵۳ (۲): ۲۰۵–۲۲۰. doi: 10.1037 / 0003-066x.53.2.205.

_ تحقیقات تاب آوری برای برنامه های پیشگیری  (PDF).

_ ماستن، هوبارد، گست، تلگن، گارمزی و رامیرز : شایستگی رفتاری هنگام مواجهه با مشکلات: مسیرهای تاب آوری و عدم سازگاری از کودکی تا جوانی “. رشد و آسیب شناسی روانی.

doi:۱۰.۱۰۱۷/S0954579499001996. ISSN ۰۹۵۴-۵۷۹۴. PMID ۱۰۲۰۸۳۶۰

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
Back to top button