دکتر مصطفی اقلیما: با توجه به بحران کرونا ۵۰ درصد مردم ترس از بیکاری دارند | اقشار آسیبپذیر نیازمند توجه هستند
رئیس انجمن علمی مددکاری ایران گفت: در تحقیق انجمن علمی مددکاری ایران در خصوص بیماری کرونا بیش از ۵۰ درصد مردم ترس از بیکاری داشتند چرا که اکثر بخشهای خصوصی تعطیل شده و مردم درآمدی برای ادامه این روزها و رفع بحران ندارند.
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ مصطفی اقلیما در گفتوگویی در خصوص توجه به بحران و عدم عادیسازی آن، اظهار کرد: متأسفانه مسئولان ما به بحران اهمیتی نمیدهند از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور این موضوع را هم مانند همه موضوعات با انکار سعی در بیاهمیت جلوه دادن آن داشتند تا حدی که حضور بدون رعایت موازین بهداشتی در جلسات باعث همه گیری آنها شد.
وی با بیان اینکه با این رفتارها به خودی خود بحران برای مردم عادی نشان داده شد، افزود: کشور ما توانایی قرنطینه حتی یک شهرستان را هم ندارد چرا که قرنطینه شرایط خاص خود را دارد و مردم نباید در خیابانها باشند و کل مایحتاج مردم باید درب منزل به آنها تحویل داده شود نه اینکه از مردم بخواهیم خود را قرنطینه کنند و از منزل بیرون نیایند از طرفی همه ادارات مانند روزهای عادی با همان ساعات کار برقرار باشند.
رئیس انجمن علمی مددکاری ایران تصریح کرد: تورم تا امروز توان مردم را گرفته بود و حتی در این شرایط هم سازمانها و اداراتی چون آب و برق و غیره همچنان تسویه حساب قبوض مردم را توصیه میکنند و دولت توجه چندانی به فشارهای مردم نداشته است در حالی که شرایط بحرانی اقدامات خاص خود را نیاز دارد.
وی با بیان اینکه دولت باید صداقت در انتشار آمار و ابعاد این بیماری داشته باشد، گفت: رفتارهای غلط مسئولان خود عاملی برای بیتوجهی مردم است وقتی مردم نمیدانند در چه وضعیتی قرار دارند و مدام انکار و بیتوجهی میبینند تصور میکنند این بحران شوخی است در صورتی که باید با صداقت اصل بحران را برای آنها تشریح کرد.
اقلیما با اشاره به نتایج تحقیق انجمن علمی مددکاری ایران، اظهار کرد: در این تحقیق که در خصوص بیماری کرونا و تأثیرات آن بر مردم در روزهای گذشته انجام شد بیش از ۵۰ درصد مردم ترس از بیکاری داشتند چرا که اکثر بخشهای خصوصی تعطیل شده و مردم درآمدی برای ادامه این روزها و رفع بحران ندارند.
وی با بیان اینکه استراتژی دولت برای اقشار آسیبپذیر مشخص نیست، گفت: زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و دستفروشان جز اقشار بدون درآمد کشور هستند و دولت باید برای آنها تدابیر لازم را داشته باشد.
پدر علم مددکاری ایران با اشاره به لزوم مطرح کردن همه اقدامات دولت برای مردم، افزود: باید اصل بحران و ابعاد آن را برای مردم شفاف توضیح داد و همه اقداماتی که انجام شده و باید در روزهای آینده انجام شود را هم تشریح کرد قطعاً در چنین وضعیتی مردم هم همراهی و همدلی لازم را خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه اگر مردم به خیابان میآیند به دلیل فقر و نداشتن درآمد است، تصریح کرد: به کسانی که درآمدی ندارند بگویید در منزل بمانید بدون اینکه هیچ راهکاری برای آنها داشته باشید درست نیست وضعیت اقتصادی بدی در انتظار جامعه است که شرایط بد اقتصادی پیش آمده قطعاً بر روی افزایش آسیبهای اجتماعی تأثیرات شدیدتری خواهد داشت اما متأسفانه توجهی به این تأثیرات وجود ندارد، اگر به همه این موارد توجه شود قطعاً بحران برای مردم عادی نخواهد شد و با بیتوجهی مردم به پیامهای بهداشتی روبرو نمیشویم.
منبع: ایمنا