اولین کارگاه تاب آوری سال خانه تاب آوری ایرانیان

اولین کارگاه تاب آوریِ سال 1402 خانه تاب آوری ایرانیان برگزار شد

اولین کارگاه تاب آوری سال ۱۴۰۲: در مورخ هفدهم فروردین ماه سال ۱۴۰۲، اولین کارگاه تاب آوری سال به همت خانه تاب آوری ایرانیان برای جمعی از نخبگان نهادهای مختلف استان گیلان برگزار شد.

این کارگاه آموزشی یک روزه بنا به درخواست یکی از نهادهای نظارتی استان گیلان از ساعت ۱۰/۳۰ الی ۱۳/۳۰ روز پنج شنبه در شهر رشت اجرایی شد و مدرس این کارگاه آموزشی دکتر جواد طلسچی یکتا (مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان) بوده اند.

شایان ذکر است محتوای آموزشی این کارگاه شامل: مفاهیم تاب آوری، مولفه های تاب آوری، طرحواره های تاب آوری و نیز تبیین جدیدترین تاکتیک های راهبردی جهت ارتقاء تاب آوری جوامع محلی بوده است.

کارگاه فوق اولین کارگاه تاب آوریِ خانه تاب آوری ایرانیان در سال ۱۴۰۲ بوده است.

 

درباره تاب آوری بیشتر بدانید:

تاب آوری اجتماعی به عنوان یک مفهوم در دهه ۱۹۷۰ در زمینه بوم شناسی پدیدار شد. در واقع تاب آوری روشی است که توسط دانشمندان برای درک و تجزیه و تحلیل پدیده ها از نظر سیستمی که بخشی از آن هستند، خواه مکانیکی، اقتصادی، اکولوژی و محیط زیست  استفاده می شود.

هر سیستمی را می توان با تعادل و ثبات تمام اجزای آن توصیف کرد. انعطاف پذیری یک سیستم توانایی آن برای بازگشت آن سیستم به تعادل پس از یک اختلال یا بحران تعریف می شود. به عنوان مثال، اگر یک سیستم اکولوژیکی پس از آتش سوزی، سیل، خشکسالی یا بلایای دیگر، به سرعت به تعادل اکولوژیکی خود بازگردد، انعطاف پذیر در نظر گرفته می شود.

اخیراً، مفهوم تاب‌آوری در سیستم‌های انسانی به منظور درک پویایی افراد در گروه‌ها، سازمان‌ها و جوامع به کار گرفته شده است. انعطاف پذیری افراد جامعه در عبور از بحران های مختلف مانند سیل، خشکسالی، بحران های اقتصادی و تورم و … به بازگشت سریع تعادل و ثبات به جامعه کمک می کند.

نقش تاب آوری در کیفیت زندگی مردم

با این حال، در نگاه دقیق‌تر، کاربرد مفهوم تاب ‌آوری برای افراد، پیامدهایی متفاوت به همراه داشته است. برای سیستم‌های اجتماعی، تاب‌آوری به سرعت به یک سوال سیاسی تبدیل می‌شود، سوالی درباره اینکه چه کسی باید زندگی خود را با شرایط جدید ناشی از شوک تطبیق دهد و چه کسی باید زندگی خود را متحول کند.

مسئله این است زندگی چه کسانی ارزش حفظ یا دفاع در برابر یک بحران را دارد، خواه این بحران مالی، اقلیمی یا غیر آن باشد، و زندگی چه کسانی باید دستخوش تغییر و تحول قرار گیرد.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا