انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی

برنامه ­ها، اهداف و معرفی اعضای انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی دانشگاه خوارزمی

انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی

برنامه ­ها، اهداف و معرفی اعضای انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی دانشگاه خوارزمی[۱]

ملاحظات و اهداف تأسیس انجمن

انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی: افق دیدگاه­ های انجمن حاضر، ارائۀ راهبردها و ارایه مباحث پیشنهادی، نقد و نظر با رویکرد علمی و اجرایی در ذیل سیاست ­های کلان کشور با رویکرد سیاست درونماندگار و با هدف کمک در بهبود وضعیت کشور می­باشد.

بدین ترتیب هدف کلی انجمن، بررسی، ارائه نظر و دیدگاه و بازاندیشی در رویکردها، گفتمان‌ها و اقدامات موجود در حوزه اجتماعی و فرهنگی کشور است و سعی دارد با ورود و طرح­ ریزی مباحث در جهت سیاست اجتماعی و فرهنگی با توجه به شرایط و مقتضیات جامعه، قانون اساسی و تحقق اهداف جمعی فعالیت نماید.

همانطور که از نام انجمن نیز پیداست، اولویت بر طرح مباحث سیاستگذاری اجتماعی و در گام دوم سیاستگذاری فرهنگی می­باشد زیرا فرهنگ­ها و به معنای خاص آداب و رسوم­ در طول تاریخ شکل می­گیرند و فرهنگ امری نیست که دفعتا و با ایجاد قوانین از بالا، بتواند اعمال شود و مقبولیت عمومی را هم به همراه داشته باشد و از این جهت انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی، نیم­نگاهی هم به وضعیت سیاست­های فرهنگی البته نه در جهت ازدیاد آن بلکه صیقل و بازنگری قوانین سیاستی فرهنگی کشور دارد.

انجمن علمی- دانشجویی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی در اوایل شکل­ گیری دولت چهاردهم، فعالیت­های خود را شروع می­کند و درصدد کمک به تحقق اسناد بالادستی کشور و شعار دولت مبنی بر وفاق ملی، سعی در برآوردن آن دارد و به امید کمک هرچه بیشتر به دولت برای طرح ­ریزی گفتمان­های توسعه و رفاه اجتماعی با هدف تعالی معنوی، خیر جمعی و تحقق رفاه عام­ گستر، در حد توان خود بکوشد تا درهایی را به سوی گشایش بیشتر جامعه مدنی و مشارکت اقشار دانشگاهی بگشاید تا آنچه مطلوب و در راستای تحقق اهداف جمعی است، تحقق یابد.

در اینجا به برنامه­ های انجمن علمی به صورت کلی در طی سال­­های پیش­رو که با کمک دانشجویان گروه جامعه­ شناسی خوارزمی، قصد انجام آن­ها را دارد، پرداخته می­شود:

نشریۀ علمی حکمرانی اجتماعی و مدیریت مشارکتی جامعه ایرانی

– تاسیس نشریۀ علمی «حکمرانی اجتماعی و مدیریت مشارکتی جامعه ایرانی»؛ که دربارۀ این نشریه می­توان گفت:

  • این نشریه می­خواهد با کمک آثار نویسندگان خود، با طرح مسایل فرهنگی و اجتماعی ایران و ریشه­­ یابی مشکلات آن، به دور از جزم­­ انگاری‌­های سیاسی و با ارائه مطالبی علمی، در جهت پیشبرد اهداف توسعه ­­ای ایران در توان خود هرچند به­ مقداری اندک قدم بگذارد.
  • این نشریه از گام­های خرد به گام­های بلند سیاستی و راهبردی مسایل ایران در حال رفت و برگشت است بنابراین از وضعیت خرد گروه ­های مردمی تا وضعیت کلان سیاسی کشور را در برمی­ گیرد اما تمام مسایل خود را در درهم ­تنیدگی با مسایل کلان جامعه می­فهمد و البته جزئیت را در جزئی بودگی­­ اش رها نمی­کند زیرا فهم یک سیستم در شناخت روابط پویای نیروهای خرد و کلان ممکن است. یکی از موضوعات اصلی این نشریه، تأملات، توضیح و نقد و بازاندیشی بر قوانین مصوب کشور در حوزه ­های اجتماعی و فرهنگی است مانند قانون نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و… تا بلکه مسیر برای بهترشدن این قوانین فراهم شود و زمینه­ های توسعه و رفاه اجتماعی هموارتر گردد.

– برگزاری کارگاه ­های علمی در زمینه­ های مرتبط با مسایل اجتماعی و سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی.

– برگزاری نشست­ های تخصصی و دعوت از اساتید خبره برای بحث دربارۀ مسایل مهم سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی مانند مباحث توسعه ­ای در ایران (روندشناسی، گفتمان، سیاست­ها، پارادیم­ها و…).

– تقویت بنیۀ علمی دانشجویان فعال در انجمن و اثربخشی در فضای علمی-فرهنگی دانشگاه خوارزمی و در سطح جامعه با مشارکت­ طلبی.

– ارسال راهبردهای سیاستی در حد توان به مسئولان دانشگاه و کشور و دریافت بازخورد از آنان.

– رعایت عدالت و انصاف در مشارکت ­دادن افراد و قضاوت در مورد اقدامات صورت گرفته و ارایه پیشنهادات با رویکرد جامع نظری سه گانۀ دکتر صفری شالی (۱. اصل برابری در دسترسی به فرصت­ها و منابع، ۲. اصل استحقاق متناسب با تلاش و شایستگی افراد و گروه­ها (اصل نابرابری)، ۳. اصل عدالت توزیعی و چتر حمایتی با رویکرد تبعیض مثبت برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و انواع معلولان اجتماعی، روانی و جسمی با هدف تعادل بخشی در جامعه).

معرفی شورای مرکزی، اعضای عمومی و دست­ اندرکاران انجمن

این انجمن که در تاریخ ۵ آبان ۱۴۰۳ انتخاباتی را برای عضوگیری در دانشگاه خوارزمی، صورت داد و بعد از آن اعضاء انجمن مشخص شد و انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی دانشگاه خوارزمی، رسمیت پیدا کرد. این انجمن با استادمشاوری جناب آقای دکتر رضا صفری شالی (دانشیار گروه جامعه ­شناسی دانشگاه خوارزمی) آغاز به کار کرد و در ادامه به معرفی هر یک از اعضاء همراه با سمت­شان در انجمن می پردازیم:

  1. مجتبی اسلامی؛ دانشجوی دکتری جامعه­ شناسی مسایل اجتماعی ایران (دبیر انجمن و سردبیر نشریۀ انجمن)
  2. ابراهیم عبدالله ­زاده؛ دانشجوی دکتری سیاستگذاری فرهنگی (نایب دبیر انجمن)
  3. امیرحسین شریفی؛ دانشجوی دکتری جامعه ­شناسی مسایل اجتماعی ایران (مسئول امور فرهنگی)
  4. کیمیا سید؛ کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی (مدیر مسئول نشریه)
  5. الهه دوست­ حسینی؛ کارشناسی مددکاری اجتماعی (مسئول روابط عمومی)
  6. محمد شمشیری؛ دانشجوی دکتری سیاستگذاری فرهنگی (مدیر اجرایی نشریه)
  7. مرتضی عباس­ زاده؛ دانشجوی دکتری جامعه­ شناسی مسایل اجتماعی ایران (معاون سردبیر نشریه)
انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی
انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی

و تا فعلا دو تن از دانشجویان در گروه جامعه ­شناسی خوارزمی نیز به عنوان عضو عمومی آمادگی خود را برای فعالیت در انجمن اعلام کرده ­اند که اسامی­شان عبارتست از: مینا صالحی (ویراستار نشریه) و محمد شاه­ رضا (گرافیست انجمن و مدیر هنری نشریه).

جا دارد که از همه این عزیزان و باقی همکاران انجمن از جمله جناب آقای دکتر جواد طلسچی (سردبیر پایگاه خبری مددکارنیوز) به عنوان همراه رسانه­ ایِ انجمن و نیز آقایان آمین قلی­زاده (وکیل دادگستری) و پرویز خیری به عنوان مشاور حقوقی انجمن که کنار ما هستند و ما را کمک می­کنند، تقدیر و تشکر ویژه­ ای شود.

برای خواندن ادامه متن به فایل زیر مراجعه نمایید

PDF مشروح خبر

[۱] متن اولیه توسط مجتبی اسلامی (دانشجوی دکتری جامعه­ شناسی مسایل اجتماعی ایران و موسس انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی دانشگاه خوارزمی) و با نظر استاد مشاور (خصوصاً در تعریف مفهوم و مختصات سیاست اجتماعی و فرهنگی) صورت گرفته است. راه ­های ارتباطی با انجمن؛ ایمیل: mojtabaeslami135@gmail.com آیدی تلگرام: mojtaba_eslamii

انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی    انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی    انجمن علمی سیاستگذاری اجتماعی و فرهنگی

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا