الزام مشاوره قبل از طلاق | تلاش قوه قضائیه و سازمان بهزیستی جهت کاهش میزان طلاق در جامعه، از طریق مشاوره صحیح
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ عبدالرضا مهدوی، قاضی دادگاه خانواده در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ گفت: در قانون حمایت از خانواده مصوب یکم اسفند ۱۳۹۱ در مواد مختلفی مانند ماده ۱۶ و ۱۷ و ۲۵ بحث مشاوره مطرح شده است و در این قانون پیش بینی شده است که در کل طلاق ها اعم از توافقی، غیر توافقی پرونده ها حتی الامکان به مراکز مشاوره ارجاع داده شود.
او گفت: در طلاق توافقی و در ماده ۲۵ جزء قوانین آمره است یعنی الزام شده است و در طلاق توافقی حتما باید دادگاه ها، قبل از اینکه افراد تصمیم به طلاق بگیرند آنها را به مراکز مشاوره ارجاع دهند که تاکنون رویه اینگونه بوده است که در کنار محاکم خانواده، مراکز مشاوره حضور داشتند و شعب دادگاه ها الزاما پرونده ها را به این مراکز ارجاع می دادند.
قاضی دادگاه خانواده گفت: امروزه ۳۰ تا ۴۰ در صد طلاق ها توافقی است و این خود زنگ خطری است و بعلت حجم بالای پرونده ها اعم از طلاق و غیر طلاق در دادگاه های خانواده، قاضی فرصت لازم را ندارد که آنگونه که لازم است افراد را ارشاد و از طلاق آنها جلوگیری کند.
مهدوی گفت: با توجه به این موضوع جلسات مختلفی در قوه قضائیه تشکیل و مقرر شد قبل از اینکه پرونده های طلاق به محاکمه ارجاع شوند، به مراکزی که تحت نظارت سازمان بهزیستی هستند معرفی شوند و در آنجا کارشناسان مربوط که قانون پیش بینی کرده است، مانند روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی و غیره که اشراف کامل به مسایل دارند، مشاوره کنند و حتی الامکان از طلاق پیشگیری شود.
بهمن صدیق سرپرست پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، دیگر میهمان برنامه گفت: بسته های مختلفی در زمینه مشاوره قبل از طلاق در سازمان بهزیستی پیش بینی شده و در حال اجراء است که بصورت چند رشته ای به این مقوله پرداخته می شود.
اوگفت: از لحاظ تاریخی مراکز مشاوره، مراکز ارائه خدمات مددکاری و مراکز مداخله در بحران، خدماتی را بصورت تلفنی و حضوری به متقاضیان خدمات می دهند.
صدیق گفت: این خدمات با توجه به آموزش های که کارشناسان این سازمان می بینند و مهارت هایی که افراد در آن حیطه باید اخذ می کنند تا صلاحیت رسیدگی به موضوع پیشگیری از طلاق را پیدا کنند، از اصولی سازمان بهزیستی کشور در دستور کار این سازمان است.
او گفت: بخش های که در این زمینه کار می کنند غیر دولتی هستند که با سازمان بهزیستی و قوه قضائیه همکاری می کنند.
سرپرست پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: این مراکز با نیروهای مجرب و آموزش دیده سعی دارند با مشاورهای قبل و بعد از طلاق و آموزش های که باید طی شود و آموزش هایی پیش از ازدواج بنیان خانواده را حفظ کنند.
منبع: شبکه خبر
لینک دانلود گفتگوی ویژه خبری مورخ ۹۷/۰۹/۰۴