ماجرای خودکشی زنی که از مرگ خودش خبر داده بود

نظر یک مددکار اجتماعی درباره افزایش خودکشی ها

افزایش خودکشی ها از نظر یک مددکار: به تازگی جسد زنی در در حوالی روستای کپورچال انزلی کشف شده است که پیش تر از مرگ خودش خبر داده بود.

افزایش خودکشی ها از نظر یک مددکار

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از پایگاه خبری افق انزلی پس اطلاع تعدادی از اهالی روستای کپورچال، جسد یک زن در این منطقه کشف شد و خبر آن به سرعت در شبکه های احتماعی دست به دست شد.

به گفته مقامات آگاه این زن حدودا ۶۰ سال سن داشت، اهل قرابا در ضیابر بوده است و جسد آن نیز در ساحل روستای کپورچال و اطراف اردوگاه تفریحی قوه قضائیه کشف شده است.

متوفی طی نامه ای خبر از خود کشی خود داده است و دلیل این موضوع را مشکلات خانوادگی و همچنین بی توجهی و بی مهری فرزندان خود اعلام نموده است.

اما این اولین خودکشی نیست که در چند ماه اخیر در بندرانزلی انجام شده است، آمار ها بیانگر این است که در چندماه و چند سال گذشته آمار خودشکی در این شهرستان رو به افزایش بوده است.

جواد طلسچی یکتا مددکار اجتماعی و مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی معراج انزلی در گفت و گو با خبرنگار افق انزلی در همین خصوص اظهار کرد: خودکشی می تواند ریشه در نا امیدی اجتماعی داشته باشد و عوامل زیادی زمینه ساز آن است.

وی با اشاره به زمینه های مختلف تأثیرگذار بر افزایش خودکشی، افزود: یکی از پررنگ ترین و نگران کننده ترین علل خودکشی در سالهای اخیر، گسترش بی تفاوتی اجتماعی در جامعه است.

طلسچی یکتا تصریح کرد: دورکیم در ۱۰۰ سال گذشته مسأله همبستگی اجتماعی را برای مقابله با خودکشی اجتماعی مطرح می کند و امروزه از همبستگی اجتماعی به عنوان یک مولفه سلامت اجتماعی یاد می شود و این سلامت اجتماعی خودش مستلزم بسترسازی لازم جهت ایجاد همبستگی اجتماعی، مشارکت اجتماعی، پذیرش و انسجام اجتماعی است.

این مددکار اجتماعی گفت: وقتی با نزول استانداردهای سلامت اجتماعی در یک جامعه مواجهه می شویم  به نسبت این نزول، مسلما میزان آسیب های اجتماعی نیز افزایش خواهد یافت.

مدیر مؤسسه مددکاری اجتماعی معراج انزلی افزود: بنابر گفته های دورکیم درباره همبستگی اجتماعی و موارد مختلف درباره سلامت اجتماعی باید دانست که سلامت اجتماعی ذیل پنج مولفه و تعداد زیادی متغیر همچون میزان نشاط، بیکاری، مصرف مواد مخدر، مشکلات محیط زیستی، آلودگی های محیطی، بحران های اقتصادی و … در جوامع بررسی می شود، فلذا وقتی در جوامع شاهد نزول هر یک از این مولفه‌ها باشیم به نسبت بر میزان آسیب های اجتماعی آن جوامع هم افزوده می شود.

طلسچی یکتا خاطرنشان کرد: در شهری همچون انزلی در کنار علل مختلف، با توجه به سنین متفاوت افرادی که اقدام به خودکشی داشته اند که بیشتر آنها هم در حاشیه شهر ساکن بوده اند، از جمله نکات مهم بیشتر شدن فاصله طبقاتی و احساس پوچی بسیاری از مردم ساکن در روستاها و حاشیه های شهر است.

این مددکار اجتماعی با تأکید بر اینکه  یکی از مباحث مهمی که باعث ازیاد خودکشی شده بیماریهای پنهان روحی و روانیست، گفت: جوانی که تحت هیچ شرایطی آینده را برای خود حتی در حد بسیار معمولی تصور نمی کند دچار نامیدی و مشکلات عدیده روحی روانی شده و اینگونه به حل مشکلات خود می پردازد.

وی افزود: درصد قابل توجهی از جامعه ما ممکن است از بیماریهای روحی در عذاب باشند و بر حسب تابوهای موجود به این مقوله نپردازند و پیگیری نکنند و با انباشته شدن اختلالات حل نشده مربوطه به چنین آسیبهای اجتماعی ختم گردد.

طلسچی گفت: از جمله مهمترین مباحث در این خصوص، بحث مسائل و مشکلات کوچک و بزرگ اقتصادی در سالهای اخیر است. علیرغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی و بحث تاب آوری، متأسفانه کمترین توجهی در سالهای اخیر به سیسماتیک شدن آموزش تاب آوری به آحاد مختلف جامعه نشد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب در چند سال متوالی شعار اقتصاد مقاومتی را اعلام می دارند متخصصین اجتماعی می بایست بلافاصله حاشیه های تخصصی این مبحث را مدنظر قرار دهند که همان مبحث بزرگ و مهم تاب آوری اجتماعی است.

مدیر مؤسسه مددکاری اجتماعی معراج انزلی افزود: هماهنگونه که استحضار دارید به تازگی  مبحث تاب آوری اجتماعی و پرداختن به آن در دستور کار نهادهای اجتماعی قرار گرفته و بدان می پردازند و بازهم نیاز به تخصصی شدن مُدل های آموزشی تاب آوری برای مقاطع مختلف سنی و تحصیلی است که در این مسیر سیستم آموزشی ما می بایست بسیار هوشمندانه و برنامه ریزی شده عمل کند و مبحث تاب آوری را در متون درسی بگنجاند و همچنین رسانه ها نیز به این قضیه و آشنا ساختن جامعه به مولفه های اجتماعی و روانشناختی تاب آوری می توانند بسیار مثمر ثمر اقدام و عمل نمایند.

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا