استفاده از رسانه های اجتماعی در اوتیسم
تاب آوری در استفاده از رسانه های اجتماعی برای افراد اوتیستیک
فهرست عناوین مطلب
استفاده از رسانه های اجتماعی در طیف اوتیسم
تاب آوری در استفاده از رسانه های اجتماعی برای افراد اوتیستیک
کاری از پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز
رسانههای اجتماعی میتوانند ایجاد دوستی را برای افراد اوتیستیک آسانتر کنند، اما مزایا و معایبی وجود دارد که باید در نظر گرفت.
اینترنت چشم انداز اجتماعی مردم را در بسیاری از مناطق جهان تغییر داده است. تلفن های هوشمند رسانه های اجتماعی را از مکان های بیشتری نسبت به قبل در دسترس قرار داده اند.
اگر اوتیستیک هستید، زندگی اجتماعی شما ممکن است با تجربیات بیشتر افراد متفاوت باشد. رسانه های اجتماعی می توانند ایجاد دوستی را برای شما آسان تر کنند، اما مسائل ایمنی وجود دارد که ممکن است بخواهید ابتدا درباره آنها بدانید.
اوتیسم و مهارت های اجتماعی
اوتیسم یک تفاوت عصبی رشدی است که بر نحوه تفسیر و واکنش مغز شما به محیط شما تأثیر می گذارد. می تواند بر نحوه تعامل شما با افراد دیگر تأثیر بگذارد.
افراد اوتیسمی تمایل به داشتن مهارت های اجتماعی دارند که با مهارت های افراد آلیست (غیر اوتیستیک) متفاوت است. از آنجایی که افراد آلیستیک بیشتر از اوتیسم هستند، روشهای غیر اوتیستیک به عنوان «هنجارهای اجتماعی» در نظر گرفته میشوند.
چیزهایی مانند تماس چشمی و صحبت های کوچک بخش بزرگی از هنجارهای اجتماعی برای افراد عصبی و واگرای عصبی هستند. با این حال، برای مبتلایان به اوتیسم، می تواند خسته کننده و استرس زا باشد.
سایر تفاوت های آلیستی عبارتند از:
- استفاده از طعنه و زبان مجازی
- ارتباط غیرکلامی مانند استفاده از لحن صدا، حالات چهره و زبان بدن
- قراردادهای اجتماعی مانند آداب معاشرت
نظریه حساسیت ذهن یکی دیگر از تفاوت های رایج است. این نظریه به این نکته اشاره دارد که چقدر از اینکه دیگران دیدگاه های متفاوتی دارند آگاه هستید. افراد آل گرا تمایل بیشتری به تئوری حساسیت ذهن دارند، به این معنی که آنها ممکن است فکر نکنند که احساس خود را به شما بگویند زیرا تصور می کنند شما باید بدانید.
تجربیات می تواند متفاوت باشد. همه افراد اوتیستیک با هر تفاوتی روبرو نیستند. با این حال، این موضوع قابل درک است که گاهی اوقات از معاشرت های حضوری غافل شده باشید.
مزایای شبکه های اجتماعی برای افراد اوتیستیک
یکی از دیدگاههایی که بسیاری از اوتیستیکها به اشتراک میگذارند این است که چگونه رسانههای اجتماعی میتوانند برخی از ناراحتیهای تعاملات حضوری را کاهش دهند، جایی که ممکن است از تلاشهای خود برای پنهان کردن ویژگیهای اوتیسم احساس ناراحتی کنید.
تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که این پوشش می تواند منجر به اثرات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب شود.
رسانه های اجتماعی ممکن است به چند دلیل کمک کنند:
- بدون نیاز به تماس چشمی یا ارتباط غیرکلامی
- صفحه کلید به جای گفتار
- افزایش ارتباطات اجتماعی از طریق جوامع همفکر
- دسترسی به گروه های پشتیبانی و اطلاعات مربوطه
یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۷ نشان داد که رسانه های اجتماعی با کیفیت بالای دوستی در نوجوانان اوتیسمی مرتبط است. محققان بر این باورند که ابن موضوع بدین دلیل است که استفاده از رسانههای اجتماعی به رمزگشایی کمتری از اطلاعات اجتماعی پیچیده نیاز دارد.
در همین حال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ارتباط قابل توجهی بین استفاده از فیس بوک و افزایش شادی در بزرگسالان اوتیسم وجود دارد.
اوتیسم و اثرات منفی رسانه های اجتماعی
رسانه های اجتماعی دارای معایبی هستند.
به عنوان مثال، مانند تعاملات حضوری، معاشرت های اینترنتی دارای قوانین نانوشته ای هستند که بر پیام های شما تأثیر می گذارند. چیزهایی مانند:
- استفاده از ایموجی
- نقطه گذاری
- انتخاب مورد
تعداد دفعاتی که مطالبی پست می کنید و چیزهایی که می گویید نیز اهمیت دارد.
با این حال، بر خلاف تماس حضوری، شما سرعت تعاملات آنلاین را انتخاب می کنید. این موضوع به شما زمان میدهد تا مطالعه کنید، در مورد ارتباطات متقابل بیاموزید و در مورد پستهای خود فکر کنید.
رسانههای اجتماعی مضرات دیگری نیز دارند، مانند:
- پست های تکانشی می توانند یک رکورد دیجیتال دائمی به جا بگذارند
- زورگویی سایبری
- قرار گرفتن در معرض مواد نامناسب یا شکارچیان
- فریب افرادی که هویت واقعی خود را پنهان می کنند (گربه ماهیگیری)
- تجربه اجتماعی محدود
- اضطراب ناشی از انتظارات غیر واقعی
- تهدیدات امنیتی شخصی از پست های فیشینگ
- اشتراک گذاری بیش از حد تصادفی
آگاهی از این احتمالات برای حفظ امنیت خود بسیار مهم است.
نکات مهم از رسانه های اجتماعی
هر کسی که از اینترنت استفاده می کند می تواند از برخی نکات ایمنی بهره مند شود. ممکن است سعی کنید:
- به یاد داشته باشید که شخصی که با او در ارتباط هستید ممکن است هویت خود را پنهان کند. از دادن اطلاعات شخصی مانند آدرس یا تاریخ تولد خودداری کنید.
- از به اشتراک گذاشتن تصمیمات و یا برنامه های سفر خودداری کنید.
- به یاد داشته باشید که هر پست که به اشتراک می گذارید دائمی است (حتی اگر یک پست را حذف کنید، این کار از شر اسکرین شات ها خلاص نمی شود).
- برای دست نخورده نگه داشتن مرزهای اجتماعی از اشتراک گذاری بیش از حد خودداری کنید.
- به یاد داشته باشید که نیت شما ممکن است روشن نباشد. چیزی که می تواند به نظر شما یک بحث جالب باشد، ممکن است شبیه دعوا برای شخص دیگری باشد.
- به احساسات خود توجه کنید و اگر ناراحت شدید از سیستم خارج شوید.
خلاصه
رسانههای اجتماعی میتوانند به افراد مبتلا به اوتیسم راهی برای تعامل بدون پیمایش قراردادهای اجتماعیِ چهره به چهره ارائه دهند. همچنین می تواند به اتصال شما به منابع و پشتیبانی کمک کند.
این موضوع با خطراتی همراه است، بنابراین مهم است که قبل از ورود به سیستم در مورد استراتژی های ایمنی فکر کنید.
منابع
- Hall JA, et al. (2022). Social media use, social displacement, and well-being
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352250X22000513 - Hull L, et al. (2019). Development and validation of the camouflaging autistic traits questionnaire (CAT-Q)
https://link.springer.com/article/10.1007/s10803-018-3792-6 - Van Schalkwyk GI, et al. (2017). Social media use, friendship quality, and the moderating role of anxiety in adolescents with autism spectrum disorder
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6688174/ - Ward DM, et al. (2018). Social media use and happiness in adults with autism spectrum disorder
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/cyber.2017.0331