رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران: اجرای سلیقهای قوانین مانع حمایت از حقوق کودکان میشود
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران:
“اجرای سلیقهای قوانین مانع حمایت از حقوق کودکان میشود”
به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: اگر قوانین به درستی اجرا شود و سلیقهای با آن برخورد نشود با همین قوانین نیز میتوان برای کودکان کار و از حقوق آنها حمایت کرد.
سید حسن موسوی چلک عصر روز گذشته(سه شنبه) در نشست رونمایی از کتاب «کودک آزاری در سکونتگاه های فقیرنشین» که توسط جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی(ع) در ستاد توانمندسازی سمن های شهر تهران برگزار شد، افزود: سال ۶۸ برای بازدید به کانون اصلاح و تربیت رفته و شاهد اجرای تئاتر توسط یکی از کودکان کانون بودیم. این کودک بخشهایی از زندگی خود را در قالب تئاتر اجرا کرد که بسیار متأثر شدیم اما در پایان گفت منتظرم بروم بیرون که انتقام بگیرم.
وی ادامه داد: با شنیدن این جمله به این موضوع فکر کردم که چرا حمایتی برای این بچهها نیست که اگر به موقع حمایت شده بودند، امروز پشت دیوارهای کانون نبودند.
موسوی چلک اضافه کرد: بعدها به این نتیجه رسیدم که خیلی از این بچهها، محصول جامعه و خانوادههایشان هستند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: عادت کردهایم بعد از انبوه مصیبتی که بر سر کودکان می آید، سپس مداخله کنیم. به همین دلیل پدیده کودک آزاری در ایران ریشهدار است.
موسوی چلک خاطرنشان کرد: طبق آمار وزارت راه و شهرسازی ۲۱ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری سکونت دارند. این یعنی اینکه پذیرفتهایم در این مناطق حداقل های خدمات عمومی وجود ندارد.
وی با اشاره به کاهش ۱۸ درصدی بودجه حمایت از کودکان کار و کاهش ۱۰ درصدی بودجه آسیب های اجتماعی در لایحه بودجه ۹۹ تأکید کرد: آن وقت میگوییم ۱۶ میلیون پرونده در حوزه آسیب داریم.
موسوی چلک تصریح کرد: در جامعهای زندگی میکنیم که سرمایه اجتماعی در شرایط نامطلوبی قرار دارد و هر اتفاقی میتواند رخ دهد و کودک آزاری یک نشانه است که باید آن را جدی گرفت.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با بیان اینکه کودک آزاری را فردی نکنیم، افزود: جامعهای که طبق آمارها یک چهارم آن حداقل دارای یک اختلال روانی هستند، هیچ وقت نمیتواند کار را به درستی انجام دهد. در این بین در شرایطی به سر میبریم که آسیب های اجتماعی در حال طی کردن لایههای زیرزمینی خود است و از طرفی جرأت لایه برداری نداریم.
وی با بیان اینکه آزارگران جنسی اغلب آشنا هستند، گفت: به همین دلیل رسیدگی به این موضوع به سختی و با تأخیر صورت می گیرد. گاهی غفلت ما عامدانه است چون توان پاسخگویی نداریم و گاهی نتیجه جهل و ناآگاهی.
موسوی چلک اضافه کرد: اگر قوانین به درستی اجرا شود و سلیقه ای برخورد نشود با همین قوانین نیز میتوان کار و از کودکان حمایت کرد. این درحالیست است که باید تا اجرایی شدن لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان مطالبه گری صورت بگیرد.
وی با نگاه امیدوارانه به اصلاح قوانین در حوزه کودکان گفت: نباید خیلی ناامید بود. گام های مثبتی در این خصوص برداشته شده اما نیاز به زمان دارد. سیاستگذاری یا اصلاح و تغییر قوانین یک شبه انجام نمیشود و باید برای آن تلاش، مطالبه گری و هم مستندسازی کنیم زیرا تغییرات در حوزه اجتماعی به تدریج جای خود را نشان میدهد و این نشانگر این است که ما همکاری بین بخشی را به خوبی بلد نیستیم.
موسوی چلک در بخش دیگری از صحبتهای خود به اخلاق در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: اخلاق در جامعه ضعیف شده است. ما همگی باید نسبت به حقوق کودکان بیش از بقیه توجه کنیم. مطالبه گری کنیم و برای حمایت از کودکان از روی ترحم وارد نشویم. بلکه به عنوان شهروند وظیفه دفاع از حقوق کودکان را برعهده بگیریم.
منبع: ایرنا