آموزش تاب آوری در بنیاد کودک: در تاریخ های شانزدهم و نوزدهم بهمن ماه ۱۴۰۱، کارگاه آموزش با موضوع تاب آوری در مددکاری اجتماعی برای مددکاران شاغل در کلیه نمایندگی های بنیاد کودک در سرتاسر کشور برگزار شد.
این کارگاه آموزشی با تدریس دکتر جواد طلسچی یکتا (مدیر و موسس رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان) مجموعاً به مدت ۴ ساعت در بستر فضای مجازی انجام شد.
آموزش کاربردی و عملیاتی «چگونگی ارتقاء سازگاری و انعطاف پذیری روانی مددکاران اجتماعی و نیز آموزش مهارتهای مهم و چندوجهیِ پیش نیازهای ارتقاء تاب آوری» اهم موارد مطروحه در این کارگاهها بوده است که توأم با مشارکت شرکت کنندگان و نیز بررسی بازخوردها و میزان اثربخشی آموزش انجام شده از طریق بخش پرسش و پاسخ در کارگاههای مذکور صورت پذیرفت.
در مورد بنیاد کودک بیشتر بدانید:
بنیادکودک از سال ۱۳۷۳ در ایران و آمریکا فعالیت خود را آغاز کردهاست. این مؤسسه در ایران با نام “مؤسسه خیریه بنیادکودک” و در آمریکا با نام “Child Foundation” به ثبت رسیدهاست. درسال ۱۳۷۸ بنیادکودک در ایران ثبت رسمی شد و از ثبت شرکتها در شیراز مجوزی به شماره ۳۹۸ دریافت کرد. سپس دفترمرکزی بنیادکودک از شیراز به تهران منتقل شد و پس از انتقال رسمی اسناد، مجدداً از ثبت شرکتها در سال ۱۳۸۸ مجوزی به شماره ۲۵۵۴۰ دریافتکرد.
این مؤسسه، یک مؤسسه خیریه مردمنهاد، غیردولتی، غیرسیاسی، غیرانتفاعی، فرامذهبی و فرامرزی است که رویکردی کاملاً انساندوستانه دارد. هدف این مؤسسه دستیابی به این آرمان است که “هیچ دانشآموز با استعدادی به دلیل مشکلات اقتصادی از تحصیل و تلاش باز نماند”.
این مؤسسه با دریافت مجوزملی از وزارت کشور توانست دامنهی فعالیت خود را به بسیاری از استانها بگستراند و اینک ۳۶ نمایندگی در آمل، اردبیل، ارومیه، اصفهان، اهواز، ایرانشهر، ایلام، بروجرد، بم، بوشهر، بیرجند، تبریز، تهران، جهرم، جیرفت، داراب، رشت، ریگان، زاهدان، زابل، سراوان، سنندج، شیراز، شهرکرد، فنوج، کاشان، کرمانشاه، کرج، لارستان، مراغه، مرودشت، مشهد، مهاباد، نیکشهر، یاسوج و یزد دارد.
بنیادکودک با همکاری موسسات همکار برونمرزی توانست رابطهای عاطفی بین ایرانیان مقیم خارج از کشور با هموطنانشان در ایران سببشود. دفاتر همکار بینالمللی در کشورهای آمریکا، سوئیس، آلمان و استرالیا مشغول به فعالیت هستند.
بنیادکودک از آغازِ فعالیت تاکنون توانستهاست بیش از بیستویک هزار دانشآموز و به تبع آن خانوادههای آنها را تحت حمایت قراردهد و امروز نیز بیش از ۸۰۰۰ دانشآموز بااستعداد را در سراسر ایران بورسیه کردهاست که بیش از هزاران دانشآموزان توانستهاند به دانشگاههای کشور وارد شوند.
از آنجا که بنیادکودک از ابتدای فعالیت خود معتقد به عملکردی فراگیر، پیشرو، مدرن، پاسخگو و شفاف بودهاست، همواره در جهت توسعه فناوری اطلاعات کوشیدهاست. پس با اعتقاد به این رویکرد متناسب با نیاز، اهداف، چشمانداز و… نسبت به طراحی یک نرمافزار جامع تحت وب به نام وندا اقدامکرد و در سال ۸۷ بهطور رسمی از این نرمافزار بهرهبرداری شد و از آن پس تمامی اطلاعات دانشآموزان، همیاران، همکاران، مالی و… بر روی این نرمافزار قرارگرفت و این نرمافزار توانست جامعه جهانی بنیادکودک را به یک دهکدهی اطلاعاتی و ارتباطی تبدیلکند.
بنیادکودک برای بیان فعالیت شفاف خود از سال ۸۱ از حسابرسان رسمی دعوت بهعمل آورد تا گردش مالی مؤسسه مورد حسابرسی قرارگیرد.
بنیادکودک در سال ۲۰۰۵ توانست از کمیسیون اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل (Ecosoc) مقام مشورتی دریافتکند و تاکنون نیز هر پنج سال یکبار با ارائهی عملکرد شفاف و انساندوستانهی خود موفق شدهاست این گواهینامه را تمدید کند.
این مؤسسه در سال ۸۶ موفق به کسب مجوز معافیت مالیاتی از هیئت دولت شد که مبتنی بر این مجوز همیاران میتوانند کمکهای خود را در قالب هزینههای قابل قبول مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائهکنند.
همچنین با تشکیل شبکه نیکوکاری ملی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۵، بنیادکودک از ابتدا به عضویت این شبکه درآمد و فعالیت شایان ذکری داشته است.