آشنایی با کلینیک مددکاری اجتماعی میثاق (استان خوزستان؛ شهرستان شوش بخش شاوور)؛ به مدیریت خانم سمیرا عبدالخانی
حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، هفتمین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با خانم سمیرا عبدالخانی (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی میثاق؛ استان خوزستان؛ شهرستان شوش یخش شاوور) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.
لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد، لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.
*** ضمن سلام و احترام؛ لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید
با سلام و احترام؛ سمیرا عبدالخانی هستم، مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی میثاق در شهرستان شوش- یخش شاوور؛ کارشناس ارشد جامعه شناسی می باشم و از سال ۸۹ در حرفه ی مقدس مددکاری اجتماعی مشغول به فعالیت هستم.
* از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟
بنده از سال ۸۹ با سازمان بهزیستی همکاری داشتم و در دی ماه سال ۹۰ کلینیک مددکاری میثاق که اولین کلینیک مددکاری شهرستان شوش بود را تأسیس نمودم که در حوزه های اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری مشغول به فعالیت می باشد. تیم تخصصی کلینیک میثاق شامل کارشناس خدمات اجتماعی، روانشناسی کودکان استثنایی، روانشناس بالینی، راهنمایی و مشاوره و کارشناس علوم تربیتی و علوم اجتماعی می باشد که در حال حاضر ۱۵۵ پرونده زنان سرپرست خانوار و ۱۱۳۵ پرونده توانبخشی را تحت نظر دارد و افتخار خدمت رسانی به این عزیزان را داریم.
* با کدام ارگانها و نهادها همکاری دارید و لطفاً از خدمات تخصصی قابل ارائه توسط مرکزتان بفرمایید
کلینیک میثاق با سازمان بهزیستی، شهرداری و کمیته امداد همکاری دارد. خدمات قابل ارائه توسط تیم تخصصی کلینیک میثاق شامل:
- ارائه خدمات مددکاری و کار با خانواده، توسط کارشناسان خدمات اجتماعی، جامعه شناس و نیز کارشناس مشاوره و راهنمایی
- ارائه مشاوره های تخصصی برای خانواده ها توسط کارشناس مشاوره و راهنمایی
- راهنمایی و مددکاری به خانواده های دارای معلول توسط دو نفر نیروی کارشناس در رشته های روانشناسی بالینی و روتنشناسی کودکان استثنائی
- برگزاری کارگاه های آماده سازی شغلی و مهارت های زندگی و فرزندپروری
- برگزاری اردوهای زیارتی- سیاحتی برای مددجویان با کمک خیرین محترم کلینیک
* بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟
مراکز مددکاری اجتماعی زمانی می توانند مسیر موفقیت را طی کنند که بتوانند در جامعه نقش پررنگی داشته باشند و خود را ثابت کنند. در دنیای امروز افرادی موفق هستند که توانستند اعتماد دیگران را جلب کنند، خوشبختانه به لطف خداوند متعال کلینیک مددکاری میثاق توانسته در بین مردم بخش شاوور جایگاه خوبی را کسب نمایید، بصورتی که مشارکت های مردمی در این کلینیک خیلی بالاست و هر ساله با کمک خیرین، سفر زیارتی مشهد و قم، افطاری، برگزاری جشن ازدواج برای معلولین و نیازمندان و توزیع ماهیانه سبد حمایتی صورت می پذیرد.
* برای جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کشور چه دورنمایی را ترسیم می کنید؟ ضمن سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، سخن پایانی شما را می شنویم
خوشبختانه سال به سال دید مردم نسبت به جامعه و مسائل اجتماعی بهتر میشود و مددکاری اجتماعی و مراکز ارائه دهنده خدمات اجتماعی روز به روز در حال شناخته شدن بیشتر و بهتر هستند. امیدوارم روزی برسد که نام کلینیک های مددکاری و مددکاران اجتماعی در جای جای ایران بدرخشد.
در پایان از شما بابت معرفی مراکز مددکاری اجتماعی تشکر میکنم و برای مددکاران و مدیران کلینیک های مددکاری سراسر کشور آرزوی موفقیت هر جه بیشتر را دارم.
مصاحبه و گردآوری: هما صدری